KARIB-SZIGETEK

Június 14-én szombaton esti tűzijáték volt a Saint Kitts öböl felett, mivel a Freewinds – a Szcientológia motoros hajója – elindult az Ezüst évfordulós tengeri útjára.

A tengeren töltött 25 év ünnepségének keretében egy hetes conferenciát hívott a hajóra a vallási központ, több mint 200 haladó szcientológus részvételével a világ összes egyházából.


A Freewinds ezüst évfordulóját  ünnepeljük  egy olyan korszak nyomában, ami túlmutat minden eddigin. Mindössze hat hónapja indítottuk el a Tech Aranykora II. Fázist és ma több szcientológus megy fel a Hídon a szellemi szabadság felé, mint a történelemben valaha.  És ez csak így lehet méltó, hogy a Freewinds fedélzetén gyűltünk össze, ahova minden szcientológusnak végül el kell, hogy jusson.  És ez a legmegfelelőbb,  - figyelembe véve a hajó egyre lenyűgözőbb emberbaráti küldetését - hogy létrehozzunk egy világot, ahol mindenki olyan távlatokba emelkedhet, amiről még csak nem is álmodott.” Mr. David Miscavige a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke
A Freewinds ezüst évfordulóját ünnepeljük egy olyan korszak nyomában, ami túlmutat minden eddigin. Mindössze hat hónapja indítottuk el a Tech Aranykora II. Fázist és ma több szcientológus megy fel a Hídon a szellemi szabadság felé, mint a történelemben valaha. És ez csak így lehet méltó, hogy a Freewinds fedélzetén gyűltünk össze, ahova minden szcientológusnak végül el kell, hogy jusson. És ez a legmegfelelőbb, - figyelembe véve a hajó egyre lenyűgözőbb emberbaráti küldetését - hogy létrehozzunk egy világot, ahol mindenki olyan távlatokba emelkedhet, amiről még csak nem is álmodott.” Mr. David Miscavige a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője rendezvények sorozatát tartotta meg, kiemelve egy év példátlan terjeszkedését.

A fedélzeten lévő szcientológusok felé intézett beszédében Mr Miscavige azt mondta: ”A Freewinds Ezüst évfordulóját ünnepeljük egy olyan korszakot követően, ami túlmutat mindenen. Mindössze hat hónapja indítottuk el a Tech Aranykora II. Fázist és ma több szcientológus megy fel a Hídon a szellemi szabadság felé, mint a történelemben valaha. És ez csak így lehet méltó, hogy a Freewinds fedélzetén gyűltünk össze, ahova minden szcientológusnak végül el kell, hogy jusson. És ez a legmegfelelőbb, - figyelembe véve a hajó egyre lenyűgözőbb emberbaráti küldetését - hogy létrehozzunk egy világot, ahol mindenki olyan távlatokba emelkedhet, amiről még csak nem is álmodott.”

Az évfordulós út során Mr Miscavige részletesen beszámolt a Freewinds negyed évszázados tengerészeti és a humanitárius szolgálatának eredményeiről.

A Freewinds az egyetlen civil hajó az összes óceánon, amelyet hivatalos képzési helyszínnek akkreditált az ENSZ Nemzetközi Tengerhajózási Szervezete. E minőségében a Freewinds több mint 100 karibi kikötői hatóságnak, parti őrségnek és tengerészeti szervezetnek tartott biztonsági és védelmi képzést.

A Freewinds utasai és legénysége több tízezer órányi humanitárius munkával segítettek a meglátogatott szigeteken, beleértve kulturális programok megszervezését és lebonyolítását, drogmegelőzés támogatását, az emberi jogok és az erkölcsi nevelést a szigetek fiataljainak, valamint juttatások megosztása közösségekkel és jótékonysági szervezetekkel.

A Freewinds átfogó társadalmi küldetését példázza a hajó társulása a nemzeti rendőrséggel és katonai szervezetekkel, hogy elhozzák Az út a boldogsághoz – a józan ész útmutatóját az jobb élethez – a nemzetekhez az egész karibi térségben valamint dél- és közép-Amerikában.

Eddig több mint 11 millió példány lett kiosztva a füzetekből a szigeti kikötőkben valamint Colombia, Ecuador, Mexico, Costa Rica, Guatemala és a Dominikai Köztársaság egész területén. A füzet ma már elismert tényezője a bűnözés csökkentésének és az erkölcsi nevelésnek.

A Freewinds hozzájárulásának elismerésként több mint 300 dijat adományoztak a tiszteletére. A hajót elismerte civil szervezetek teljes spektruma, továbbá kormányügynökségek, minisztériumok, valamint miniszterek és elnökök is.

A Freewinds 25. Évfordulójának megemlékezésén további különdíjak voltak bemutatva, többek között:

  • A Karibi turizmus szervezete „Freewinds nap”-ot hirdetett meg 31 szigeten, elismerve a hajót, amiért gazdagítja „az életszínvonalat és a jólétet” az egész szélesebb karibi régió területén.

  • Egy emlékmű a curacaoi Port of Willemstadban – a Freewinds otthon kikötőjében, amelyről a miniszterelnöki rántotta le a leplet a hajó állandó kikötőjének tiszteletére a szigeten.

  • Egy emlékmű Bonaire Harboron, a kormányzó megbízásából a hajó 25 éves támogatásának méltányolásaként.

  • Egy emlékmű St. Lucia Harboron a kormány és az emberek nevében mutatta be a Freewinds hozzájárulását a népükhöz.

  • Egy megemlékező Freewinds postabélyeg Aruba szigetéről.

_________________

Freewinds 1988-ban állt szolgálatba a Szcientológia Egyház vallási központjaként. A 130 méter hosszú hajó zavaró tényezőktől mentes környezetet biztosít a híveknek, amelyben tanulhatnak és megkaphatják a Szcientológia vallásban elérhető legmagasabb szintű szellemi tanácsadást. A Freewinds helyszínül szolgál további nemzetközi Szcientológia kongesszusoknak és ünnepségeknek.