NARCONON: Emberéletek megmentése a drogrehabilitáción és -megelőzésen keresztül

NARCONON: EMBERÉLETEK MEGMENTÉSE
A DROGREHABILITÁCIÓN ÉS -MEGELŐZÉSEN KERESZTÜL

A világméretű kábítószer-használat vitathatatlanul egy vérben és emberi nyomorúságban úszó világhoz vezetetett. 

A mi válaszunk erre az L. Ron Hubbard felfedezésein alapuló, 1966-ban alapított Narconon kábítószer-rehabilitációs és -prevenciós program.

A Narconon program nemcsak a kábítószerekkel való visszaélés okozta mentális és fizikai leépüléssel foglalkozik, hanem azokkal az okokkal is, amelyek miatt az egyén először kábítószerhez fordult.

Következésképpen a Narconon sikeraránya nem egyszerűen a legmagasabb a világon, hanem a nemzetközi átlag négyszerese.  Mivel azonban a kábítószerekkel való visszaélés mára már 200 millió ember életét tette tönkre, a droghasználat felszámolására irányuló küzdelemnek a megelőzésre is ki kell terjednie. Ebből a célból a Narconon program végzettjei és önkéntesei a világ egyik leghatékonyabb drogmegelőző programját folytatják. A Narconon a mai napig több mint 18 millió fiatalt ismertetett meg a kábítószerhasználattal kapcsolatos tényekkel.

Annak a stratégiának a megvalósítása érdekében, hogy a Narconon programot még többekhez juttassuk el, szcientológusok anyagi támogatásával létrehoztuk a Narconon Arrowheadet. Ez a 2001-ben megnyitott központ a Narconon hálózat fő létesítménye. Az épület az Egyesült Államok Oklahoma államában található Eufaula-tó partján, egy 90 hektáros erdős területen áll. A maga nemében ez a világ legnagyobb ilyen jellegű, bentlakásos létesítménye, és a drogrehabilitációs specialisták nemzetközi képzési központjaként is működik. Amióta megnyitotta kapuit, 13 országból és az Egyesült Államok 43 államából érkeztek ide szakemberek, és kaptak képzést.

Az új évszázad első évtizedének végére a Narconon drogrehabilitációs és -megelőzési központokból álló nemzetközi hálózata 47 országban 190 központot és csoportot számlált – kétszer annyit, mint egy évtizeddel korábban.