AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ: Az emberek közötti testvériség helyreállítása

AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ:
AZ EMBEREK KÖZÖTTI TESTVÉRISÉG HELYREÁLLÍTÁSA

L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című füzete 21 szabályt tartalmaz, amelyek mindegyikének az az alapja, hogy az ember saját túlélése mindenki más túlélésétől függ, és hogy mások túlélése nélkül az öröm és a boldogság nem elérhető.

A megírása óta eltelt évtizedekben kb. 85 millió példány jutott el belőle az emberekhez, és ez egy olyan mozgalmat hívott életre, amilyet ez a világ még soha nem látott. Tekintetbe véve azonban mindazt, aminek a megvalósítására ez a füzet képes, 2003-ban David Miscavige irányítása alatt megnyitotta kapuit Az Út a Boldogsághoz Alapítvány nemzetközi központja Glendale-ben (Egyesült Államok, Kalifornia).

Itt pedagógusok, vállalati vezetők, törvényhozók és állami tisztségviselők ismerhetik meg annak módját, hogy hogyan vezethetik be Az út a boldogsághoz szabályait a közösségük, vállalkozásuk és országuk javára. A füzetek iránti egyre növekvő igények kielégítésére a központban elhelyezett digitális nyomdával95 nyelven bármilyen mennyiségben ki tudják nyomtatni őket.

A könyvben található szabályok illusztrálása céljából a Szcientológia Egyház először egy társadalmi célú hirdetés-sorozat elkészítését, majd ezek televíziós sugárzását finanszírozta.Ezek a kisfilmek magának a füzetnek a szellemében készültek, és egy boldogabb élet útmutatójául szolgálnak, amelyhez a civilizált társadalom minden tagja számára fontos értékeken – a segítő szándékon és törődésen – keresztül vezet az út. Ezenkívül rendelkezésre állnak még az egész világon terjesztett, kérésre kapható tanári kézikönyvek és oktatói anyagok is, amelyek kiegészítik a tájékoztató videók használatát az osztálytermi környezetben.

Ezután következett Az út a boldogsághoz megfilmesítése a könyv teljes szövege alapján.Az elkészült 2 órás filmben mind a 21 szabály életre kel, és félreérthetetlenül közvetíti a könyv szándékát, valamint azt, hogy az erkölcsök milyen alapvető fontosságúak nemcsak az egyén saját életében, de másokéban is.

Ma Az út a boldogsághoz 21 szabályáról készült társadalmi célú hirdetés naponta látható a legkülönbözőbb helyeken, így például Chicago városi buszain, Szamoa rögbimérkőzésein és Közép-Amerika éttermeiben, ezenkívül a világ összes kontinensének televíziós csatornáin is sugározzák őket.

Az Út a Boldogsághoz Alapítvány önkénteseinek és támogatóinak nemzetközi hálózata ma már 135 országra terjed ki.Ezenkívül az erkölcsi normák javítása iránt elkötelezett csoportok képviselői a füzetet a saját céljaikra is felhasználják.

Ma már a legkülönbözőbb szervezetek és magánszemélyek terjesztik a füzet egyedi borítós példányait, így a hondurasi rendőrség, a Fülöp-szigeteki Vöröskereszt főigazgatója és a Faji Egyenlőség Kongresszusának Kalifornia állambeli elnöke is. Az út a boldogsághoz kiterjedt használatának további példája a Kolumbiai Köztársaság Rendőrsége, amely ma már az egész állományát kiképzi a használatára, és széles körben terjeszti a füzetet a kolumbiai állampolgárok körében.