MI A SZCIENTOLÓGIÁBAN A HÍD?

Számos magasabb létállapot áll az ember rendelkezésére, és ezek a Szcientológiával elérhetőek. L. Ron Hubbard pontosan körvonalazta ezeket az állapotokat, és aztán a felfelé vezető út minden lépésének ábrázolásával tisztázta, hogyan lehet elérni őket.

Ezt a javulási fokozatokat mutató táblázatot, a Szintek és bizonyítványok osztályozási, fokozati, és tudatossági táblájának nevezzük. Az osztályozás a Szcientológia képzésre vonatkozik és arra, hogy mielőtt a személyt egy bizonyos szinten osztályoznák mint auditort, és továbbengednék a következő osztályra, ahhoz bizonyos lépések megtétele, illetve megszerzett képességek szükségesek. A fokozat a fokozatos javulásra vonatkozik, ami a Szcientológia auditálás során történik.

Az Ember – vallásos örökségében – régóta megálmodta ezt a szakadékon keresztülvezető hidat, amely a jelenlegi állapot és egy magasabb létezési szint között van. Sajnos azok közül, akik megpróbáltak átkelni a szakadékon, sokan a mélybe zuhantak.

Ha felhasználjuk ezt a hasonlatot, akkor tulajdonképpen az Osztályozási, fokozati és tudatossági tábla azt a hidat képviseli, amely áthidalja a szakadékot, s az embert a magasabb fennsíkra vezeti. Ez az az álom, amelyet legalább tízezer éve dédelget az Ember, és most megvalósítható, ha követjük a táblán lefektetett lépéseket.

A tábla útikalauz a személy számára onnantól kezdve, hogy először tudatára ébred a Szcientológiának, és elkíséri az összes magasabb állapotba. Az embernek ezelőtt soha nem volt ilyen térképe. Ez a Híd a teljes szabadsághoz. Ez az útvonal. Pontos, és szabályosan halad. Ha az ember végigmegy rajta, szabaddá válik.