A Szcientológia Egyház hivatalos weboldala: Alkalmazott Oktatástan oktatási programok, L. Ron Hubbard és a tanulási technológia

ALKALMAZOTT OKTATÁSTAN
EGY NEMZETKÖZI HÁLÓZAT, AMELY MILLIÓKNAK ADJA MEG AZ ÍRNI-OLVASNI TUDÁS ÉS A TANULÁS LEHETŐSÉGÉT

Az amerikai felnőtt lakosságnak majdnem a fele – 90 millió ember – funkcionális analfabéta, tehát nem érti, amit olvas. Nyolc millió tanulót minősítettek tanulásra képtelennek, és a megoldás erre nem az olvasás, az írás és a számtan megtanítása, hanem gyógyszerek alkalmazása volt. Míg ez a kormányoknak, vállalkozásoknak és adófizetőknek dollárbilliókba kerül, az emberéletekben és életminőségben okozott kár felmérhetetlen.

L. Ron Hubbard már 1950-ben felismerte a rendszer hiányosságait, majd kifejlesztette a tanulás tényleges „technológiáját”, amellyel bármilyen tárgykör elsajátítható. Ezek az oktatás területén elért áttörések együttesen „tanulási technológia” néven váltak ismertté, és ez bármilyen korosztályú, illetve végzettségű tanulónak biztosítja a modern oktatási rendszerből leginkább hiányzó összetevőt – nevezetesen azt, hogy hogyan kell tanulni.

A tanulási technológia bevezetése az iskolákba és az egyetemekbe több mint harminc éven át egy alulról szerveződő tevékenység volt, amelyet az Alkalmazott Oktatástan zászlaja alatt összefogó pedagógusok kezdeményeztek. Ebből az alulról szerveződő tevékenységből mára nemzetközi mozgalom lett, amelynek fő létesítménye a Nemzetközi Alkalmazott Oktatástan adminisztratív és oktatási központja. A 2003-ban megnyílt 40 hektáros komplexum az Egyesült Államok Missouri államában, a St. Louis városához tartozó Spanish Lake kerületben található.

Jelenleg több mint 900 Alkalmazott Oktatástan csoport működik 67 országban, és ezek közül több mint 400 az elmúlt hét évben nyílt meg. Emellett eddig 42 ország – többek között India, Japán, Palesztina és Szváziföld – oktatói sajátították el a tanulási technológiát. A nemzetközi központ felavatása óta több mint 32 millióan tapasztalták meg a tanulási technológia előnyeit, hiszen ezek a tanárok a kollégáiknak és diákjaiknak is megtanították ezt a technológiát.