A Szcientológia Egyház hivatalos weboldala: Narconon, kábítószer- és alkoholrehabilitáció, függőségkezelő program

NARCONON
NEMZETKÖZI DROGREHABILITÁCIÓS PROGRAM, AMELY ÉLETEKET MENT

A világméretű kábítószer-használat vitathatatlanul egy vérben és emberi nyomorúságban úszó világhoz vezetett.

A mi válaszunk erre az L. Ron Hubbard felfedezésein alapuló, 1966-ban alapított Narconon (jelentése: „drogmentes”) kábítószer-rehabilitációs és -prevenciós program.

A Narconon program nemcsak a kábítószerekkel való visszaélés okozta mentális és fizikai leépüléssel foglalkozik, hanem azokkal az okokkal is, amelyek miatt az egyén először kábítószerhez fordult.

Következésképpen a Narconon sikeraránya nem egyszerűen a legmagasabb a világon, hanem a nemzetközi átlag négyszerese.

Mivel azonban a kábítószerekkel való visszaélés mára már 200 millió ember életét tette tönkre, a droghasználat felszámolására irányuló küzdelemnek a megelőzésre is ki kell terjednie. Ebből a célból a Narconon program végzettjei és önkéntesei a világ egyik leghatékonyabb drogmegelőző programját folytatják. A Narconon a mai napig több mint 17 millió fiatalt ismertetett meg a kábítószer-használattal kapcsolatos tényekkel.

A Narconon Arrowhead létrehozásának finanszírozásában szcientológusok segítettek. Ez a 2001-ben megnyitott központ a Narconon hálózat fő létesítménye. Az épület az Egyesült Államok Oklahoma államában található Eufaula-tó partján, egy 90 hektáros erdős területen áll. Ez a világ legnagyobb ilyen jellegű, bentlakásos létesítménye, és a drogrehabilitációs specialisták nemzetközi képzési központjaként is működik. Amióta megnyitotta kapuit, 13 országból és az Egyesült Államok 43 államából érkeztek ide szakemberek, és vettek részt gyakornokságon.

Ma a nemzetközi Narconon drogrehabilitációs és megelőzési hálózat 47 ország több mint 180 központjából és csoportjából áll, és ez kétszer annyi, mint egy évtizeddel korábban.

Narconon