A Szcientológia Egyház hivatalos weboldala: Az út a boldogsághoz, videók, L. Ron Hubbard, jellemformálás, erkölcsi értékek

AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ
EGY NEM VALLÁSOS SZABÁLYGYŰJTEMÉNY HELYREÁLLÍTJA AZ ERKÖLCSI ÉRTÉKRENDET

Az út a boldogsághoz 21 szabályt tartalmaz, amelyek mindegyikének az a tény az alapja, hogy az ember saját túlélése mindenki más túlélésétől függ, és hogy mások túlélése nélkül nincs öröm és boldogság, ami elérhető lenne.

Az Út a Boldogsághoz Alapítvány önkénteseinek és támogatóinak nemzetközi hálózata ma már 135 országra terjed ki.
Az Út a Boldogsághoz Alapítvány a kaliforniai Glendale-ben.
Az Út a Boldogsághoz Alapítvány épületében a kaliforniai Glendale-ben.
A megírása óta eltelt évtizedekben kb. 80 millió példány jutott el belőle az emberekhez, és ez egy olyan mozgalmat hívott életre, amilyet ez a világ még soha nem látott. Mivel azonban ez a könyv még sokkal többre képes, a 2003-as esztendőben felavattuk Az Út a Boldogsághoz Alapítvány nemzetközi székhelyét Glendale-ben, az Egyesült Államok Kalifornia államában.

Itt pedagógusok, vállalati vezetők, törvényhozók és állami tisztségviselők ismerhetik meg annak módját, hogy hogyan vezethetik be Az út a boldogsághoz szabályait a közösségük, vállalkozásuk és országuk javára. A könyvek iránti egyre növekvő igények kielégítésére a központban elhelyezett digitális nyomdával 90 nyelven bármilyen mennyiségben ki tudják nyomtatni őket.

A könyv szabályainak illusztrálására a Szcientológia Egyház finanszírozta még a könyvet nagyon jól kifejező kisfilmek elkészítését és sugárzását is. Ezek a kisfilmek magának a könyvnek a szellemében készültek, és egy boldogabb élet útmutatójául szolgálnak, amelyhez a civilizált társadalom minden tagja számára fontos értékeken – a segítő szándékon és törődésen – keresztül vezet az út. Ezenkívül rendelkezésre állnak még az egész világon terjesztett, kérésre kapható tanári kézikönyvek és oktatói anyagok is, amelyek kiegészítik a tájékoztató videók használatát az osztálytermi környezetben.

Ma Az út a boldogsághoz 21 szabályáról készült társadalmi célú hirdetések naponta láthatók a legkülönbözőbb helyeken, így például Chicago városi buszain, Szamoa rögbimérkőzésein és Közép-Amerika éttermeiben, ezenkívül a világ összes kontinensének televíziós csatornáin is sugározzák őket.

Az Út a Boldogsághoz Alapítvány önkénteseinek és támogatóinak nemzetközi hálózata ma már 135 országra terjed ki. Ezenkívül az erkölcsi normák javítása iránt elkötelezett csoportok képviselői a könyvet a saját céljaikra is felhasználják. Ma már a legkülönbözőbb szervezetek és magánszemélyek terjesztik a könyv egyedi borítós példányait, így a hondurasi rendőrség, a Fülöp-szigeteki Vöröskereszt főigazgatója és a Faji Egyenlőség Kongresszusának Kalifornia állambeli elnöke is. Az út a boldogsághoz kiterjedt használatának további példája a Kolumbiai Köztársaság Rendőrsége, amely ma már az egész állományát kiképzi a könyv használatára, és széles körben terjeszti is azt a kolumbiai állampolgárok körében.

The Way to Happiness