Önkéntes lelkészek a világ körül

ÖNKÉNTES LELKÉSZEK
A VILÁG KÖRÜL

Több mint 200 000 önkéntes lelkész működik, és ezzel ők az egyik legnagyobb segélyszervezet a világon. Csupán az elmúlt tíz évben több mint tízmillió embernek segítettek.

Képzettségük kiterjed a súlyos katasztrófák és az emberi problémák kezelésére. Szakértően alkalmazzák az LRH-technológiát, és az élet 19 területére vannak megoldásaik a házassági tanácsadástól kezdve a konfliktusmegoldáson keresztül az érzelmi traumák enyhítéséig. Akár egy földrengés áldozatainak vagy mentőmunkásainak nyújt azonnali és hatékony segítséget, akár egy bukásra álló tanulónak segít megtanulni olvasni, az önkéntes lelkész egyetlen jutalma annak tudata, hogy segített.

Tizennyolc kontinentális utazó önkéntes lelkész központ működik („nagy sárga sátrak”), amelyek összesen több mint 100 országba jutottak el, és több százezer kilométert tettek meg. Ezek között még egy önkéntes lelkész hajó is van, amely az Amazonas folyót járja, sőt olyan központok is, amelyek egész Nyugat- és Közép-Afrikában utaznak, és az egyik utazó központ még Ausztrália vadonjaiba is eljut.

A 135 regionális önkéntes lelkész utazó központot („kis sárga sátrak”) a világ helyi központi Szcientológia egyházai működtetik, és ezek a saját városaikat járva évente összesen több százezer embernek segítenek.

Volunteer Ministers