EAST GRINSTEAD, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

A NAGYSZABÁSÚ, TELJES HÉTVÉGÉS ÜNNEPSÉGSOROZAT EGY MONUMENTÁLIS ÉV FÉNYPONTJA AZ IAS EREDMÉNYEINEK JEGYÉBEN

2016. OKTÓBER 7.

A hétvégi rendezvények során a növekedés és az eredmények voltak a reflektorfényben, mikor beszámoltak a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége (IAS) és az általa finanszírozott humanitárius programok révén elért 12 hónapnyi világméretű hatásról.

Az ünnepségsorozat nyitányaként dudaszó töltötte meg a lenyugvó naptól bearanyozott alkonyt, a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének tagjai és vendégeik 65 országból érkeztek a történelmi Saint Hillbe, a Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard otthonába, egy olyan hagyaték tiszteletére rendezett évfordulós hétvégére, amely 32 évvel ezelőtt született Saint Hillben, amikor megalakult az IAS.

Az ünnepségsorozat három napon és estén át tartott, és bővelkedett az elismerésekben, összefogásban és bajtársiasságban, mind az IAS hagyatékának szellemében. Ezt a hagyatékot az a vágy kovácsolta, hogy kiálljunk a társadalmi igazságosság, az emberi jogok és egy háború és bűnözés nélküli világ mellett, és az az eltökéltség acélozta meg, hogy garantáljuk az emberiség lehetőségét a teljes szabadság elérésére. A résztvevők között hat kontinens IAS‑tagjai voltak jelen, akik mind abban a hitben egyesültek, hogy a közösségeket, városokat és egész népességeket fel lehet emelni.

Ahogy őszi szellő járta be a dimbes-dombos tájat, a világ minden tájáról érkező vendégek hajtottak be a birtokra, hogy üdvözöljék a családtagokat, barátokat és új ismerősöket. Péntek este 7‑kor a tömeg már a nagysátorban várta a hétvégi ünnepségsorozat fő rendezvényét.

David Miscavige volt a beszélő a háromórás rendezvényen egy 65 ország tagjait tömörítő közönség előtt. Az ő vezetésének köszönhetően a Szcientológia Egyház példátlan növekedéssel teli évet tud a háta mögött.

„Üdvözöllek az IAS dicsőségében – mondta David Miscavige, a Szcientológia vallás egyházi vezetője. – De igazából olyan dicsőség ez, amely felülmúl minden dicsőséget, amióta először megtettük fogadalmunkat az emberiségnek, miszerint a következő elveket magától értetődőnek tekintjük: ha bárki megsérti egyvalaki jogait, az minden ember jogait megsérti; azok, akik az emberiség legalján kullognak, mindenkit megváratnak a szabadság küszöbénél; és a tisztelgés elmulasztása a legalul lévő embernek az emberiség előtti tisztelgés elmulasztása. Ám ugyanazzal a levegővétellel fogadalmat tettünk arra, hogy felismerjük a »varázslatot« minden élőben, és így az IAS fenségességét is. Még ezen is túlmenően, mondjuk csak azt, hogy ilyen fogadalmat nem tesz az ember, hacsak nem tud megfelelni neki. Mi természetesen meg tudunk felelni neki. Efelől pedig teljesen biztosak lesztek, mielőtt a mai este véget érne.”

A háromórás rendezvény során David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke 12 hónap teljesítményét és humanitárius tevékenységét részletezte.

Az eredmények közül a legkiemelkedőbb az IAS által finanszírozott két létesítmény volt, amelyek az idén nyitották meg kapuikat: Az egyik a Harlemi Szcientológia Egyház és Közösségi Központ New Yorkban, amely júliusban tartotta megnyitóünnepségét a legendás 125. utcán. A két épület összesen 6100 négyzetméter, és a közösségi kötelezettségvállalás bástyájaként magaslanak Kelet‑Harlemben.

A másik, amely szeptemberben nyílt, az egyház folyamatos idei terjeszkedését koronázta meg: egy új szellemi központ nyitotta meg kapuit az ázsiai csendes-óceáni régió számára az ausztráliai Sydney‑ben. A 13 500 négyzetméteres lenyűgöző új haladó szervezet az Egyesült Államok területén kívül lévő legnagyobb Szcientológia szellemi központ, és egy 360 hektáros nemzeti parkban áll, 10 percre Sydney belvárosától. A résztvevők részleteket láttak mindkét új létesítmény megnyitójából, a neves események alkalmából felszólaló helyi és országos méltóságok szívhez szóló beszédeivel.

David Miscavige emellett bejelentette, hogy a Szcientológia Egyház Írországi Országos Ügyek Irodájának történelmi megnyitójára az ünnepségsorozatot követő héten kerül sor a világhírű Merrion Square‑en Dublin szívében. A létesítmény feladata a Szcientológia által támogatott társadalmi programok szolgáltatása Írországban.

A péntek esti rendezvény áttekintette az elmúlt év humanitárius eredményeit az IAS által finanszírozott kezdeményezésekre összpontosítva, kezdve a mentális egészségügy területén fennálló visszaélések beszüntetésére tett erőfeszítésekkel az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) égisze alatt. A résztvevők a különféle programok eredményeiről szóló további lelkesítő történetek tanúi voltak az este folyamán. Köztük volt a Drogmentes Világért Alapítvány és annak hatékony Az igazság a drogokról drogfelvilágosító programja; az Együtt az Emberi Jogokért, amely életben tartja Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának lángját; Az út a boldogsághoz, amely 21 egyetemes erkölcsi szabályával helyreállítja az alapvető tisztességet és testvériséget az emberek között; és a segélykérésekre válaszoló Szcientológia önkéntes lelkészek, akik a mindennapos gondoktól kezdve a pusztító természeti katasztrófákig mindenben segédkezet nyújtanak. A programokat lenyűgöző bejátszások kíséretében ismertették, bemutatva, milyen hatást fejtenek ki az egyes ember életére ott, ahol használatban vannak – azaz mindenhol.

Például:

  • Az Együtt az Emberi Jogokért a tudatosságot növelni hivatott felvonulásokat és rendezvényeket szervezett az emberi jogok nemzetközi napja alkalmából a világ több mint 100 városában.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány létfontosságú drogfelvilágosítást nyújtott több mint 125 000 amerikai cserkésznek, hogy megfeleljenek a másodosztályú cserkészi rang követelményeinek.
  • Venezuela turistaparadicsoma, a Margarita sziget megismerkedett Az út a boldogsághoz erejével, amikor a rendőrség átvette a füzet 21 szabályát, majd 180 000 példányt osztott ki belőle, így járulva hozzá a súlyos bűncselekmények számában bekövetkező 65%‑os eséshez.
  • Szcientológia önkéntes lelkészek összesen több mint 3 millió embernek nyújtottak személyes segítséget, köztük természeti katasztrófák áldozatainak.

Az ünnepség során három kimagasló példát is láthattunk olyan szcientológusokról, akik rendkívüli humanitárius elkötelezettségükről tettek tanúbizonyságot. Eredményeiket a 2016‑os IAS‑szabadságéremmel ismerték el:

  • Az ausztrál Shelley Wilkins a mentális egészségügy területén fennálló jogsértéseket indult el leleplezni a CCHR országos igazgatójaként. Ausztrália információszabadsági törvényét használva médiavihart kavart, amelyben leleplezte a sikkasztást, az összeférhetetlenséget és a gyógyszerek kiskorúakra kifejtett káros mellékhatásait. Annak köszönhetően, hogy kitartóan üldözte a jogsértéseket, olyan reformintézkedéseket ért el, amelyek megóvják az ausztrál fiatalok jövőjét, mert többek között betiltották a gyermekeken végzett sterilizációt és elektrosokkot.
  • Ben és Meghan Fialkoff, egy apa‑lánya csapat New Yorkból, elvitte Az igazság a drogokról programot veszélyeztetett fiataloknak a város közösségi központjainak és iskoláinak hálózatán keresztül. Száznál is több partnerséget kötöttek olyan szervezetekkel és csoportokkal, mint például a New York‑i Rendőrség iskolabiztonsági rendőrei, és így közvetlenül hozzájárultak a droghasználat több mint egy évtized óta első ízben bekövetkező csökkenéséhez a tizenévesek körében. Ben és Meghan kiterjesztették drogfelvilágosító tevékenységeiket a Dominikai Köztársaság, Haiti és Salvador országainak területére, minthogy a drogkereskedők többek között ezeken át csempészik a drogokat az USA‑ba. Erőfeszítéseikért összesen több mint 30 díjat és elismerést kaptak.
  • Sandra és Felipe Poveda, egy kolumbiai testvérpár felismerte a nemzet az irányú küzdelmét, hogy szembenézzen a terrorizmussal, emberrablással, zsarolással és ártatlan civilek gyilkolászásával az országot sújtó polgárháborúban. Küldetésükké tették az Együtt az Emberi Jogokért oktatási programjainak szolgáltatását Kolumbia fegyveres erői körében. A kockázatos vállalkozás részeként szemináriumok sorát tartották minden fegyvernem tisztjeinek és legénységének, aminek eredményeként több mint 300 000 katona tette magáévá Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 30 cikkét, és segített átalakítani az országban az emberi jogok helyzetét.


Másnapra a nagysátor átalakult az IAS‑patrónusbál színhelyévé. A káprázatos gálaestet évente megrendezik a legújabb Patrónusok elismerésére, akik elkötelezetten támogatják a humanitárius tevékenységek és szervezetek sorát, amelyek a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségét fémjelzik.

A harmadik és egyben utolsó estén tartott Saint Hill‑i Jótékonysági Koncert zárta a hétvégi ünnepségsorozatot. 1500 helyi lakos vett részt az évente megtartott rendezvényen, amelynek hagyományát eredetileg maga L. Ron Hubbard indította el East Grinstead közösségi szervezeteinek támogatására. Az egész estés zenés és táncos műsor során négy helyi jótékonysági szervezet részesült adományban, amely segít nekik a közösségi munkájukban az előttünk álló év folyamán.


Az IAS egy 1984-ben alapított tagsági szervezet, amely minden ország szcientológusai előtt nyitva áll. Az IAS célja egyesíteni, elősegíteni, támogatni és védelmezni a Szcientológia vallást és a szcientológusokat a világ minden részén, annak érdekében, hogy elérjük a Szcientológia céljait, ahogyan azokat L. Ron Hubbard megfogalmazta: „Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”