CLEARWATER, FLORIDA , USA

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ ÜNNEPÉLYESEN FELAVATJA SZELLEMI KÖZPONTJÁNAK TÖRTÉNELMI ÉPÜLETÉT

Több mint 4000 szcientológus gyűlt össze Floridában, Clearwater belvárosában június 29-én vasárnap a nevezetes Coachman épület felavatására. A történelmi építmény teljesen átalakult, és most mint vallásos képzési és tanácsadó központ áll, a Flag Szárazföldi Bázis számára, ahol a több mint 2000 tag alkotja az egyházi lelkészséget a Szcientológia nemzetközi szellemi központjában.


A Freewinds ezüst évfordulóját ünnepeljük egy olyan korszak nyomában, ami túlmutat minden eddigin. Mindössze hat hónapja indítottuk el a Tech Aranykora II. Fázist és ma több szcientológus megy fel a Hídon a szellemi szabadság felé, mint a történelemben valaha. És ez csak így lehet méltó, hogy a Freewinds fedélzetén gyűltünk össze, ahova minden szcientológusnak végül el kell, hogy jusson. És ez a legmegfelelőbb, - figyelembe véve a hajó egyre lenyűgözőbb emberbaráti küldetését - hogy létrehozzunk egy világot, ahol mindenki olyan távlatokba emelkedhet, amiről még csak nem is álmodott.” Mr. David Miscavige a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke
E történelmi esemény elismerésére David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette le az avatóünnepséget.

E történelmi esemény elismerésére David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette le az avatóünnepséget.

Az eredetileg 1916-ban épült Coachman épület már régóta Clearwater belvárosának nevezetessége. Az öt szintes, grúz Revival építményt Solomon Smith Coachman, Pinellas megyei biztos építette, mint a megye első toronyházát.

Az Egyház az aprólékos restaurálással védte a Coachmann épület eredeti sajátosságait, többek között az egyedi tégla homlokzatot, a jellegzetes flamand kötés mintázatot és az ívelt ablakboltozatokat a felső szinten.

Clearwater történelme iránti tisztelgésként az Egyház létrehozott egy állandó kiállítást, amely a Coachman-i Cleveland Street és a Fort Harrison Avanue hosszúságában terjed ki. A kiállításon bemutatott fotók, információs bemutatók, illetve tárgyi leletek segítségével nyomon követhetjük a város örökségét a legkorábbi napoktól a jelenig. A kiállítás Clearwater mérfőldkövei közül a következőket mutatja be:

 • A város látványos növekedése a Florida földjének az 1920-as években bekövetkező fellendülése során.
 • A Philadelphiai Phillis Nemzeti Liga 1948-ban a tavaszi képzési székhelyét Clearwaterbe költöztette, ahol a csapat folytatja az edzést minden évben.
 • Valamint Keith Richards és Mick Jagger a Fort Harrison közelében tartózkodásuk alatt írták a Rolling Stones legendás, „Satisfaction” című rock slágerét.

_________________

A Coachman épület befejezése újabb lépést jelent a Flag Szárazföldi Bázis folyamatban lévő bővítésében Clearwaterben, többek között:

 • A 35 000 négyzetméter alapterületű Szcientológia Katedrális felavatása – a Flag Épület.
 • A 25 000 négyzetméteres Fort Harrison vallási központ 11 hónapos, 1 millió munkaórás felújítási projektjének a befejezése.
 • A 3500 négyzetméteres Fort Harrison park felvatása, egy nyilvános sétáló park a Fort Harrison menedékhely szomszédságában.
 • A 16 000 négyzetméteres Oak Cove ünnepélyes megnyitója, egy 13 szintes vallási menedékhely az idelátogató egyháztagok számára.
 • A 12 000 négyzetméteres Sandcaste haladó vallási menedékhely felújítása tetőtől talpig.
 • A 4000 négyzetméteres Osceola vallási menedékhely felújítása.
 • A 13 000 négyzetméteres, három szintes parkolási létesítmény szolgálja a Flag Épület és a leendő L. Ron Hubbard Convociation Központ - átölelve egy egész városrészt.
 • Egy nyolc épületből álló apartman komplexum megnyitása, amely biztosítja az Egyház lelkészségének lakhatását.
 • Továbbá egy 15 épületből álló komplexum felújítása, szintén a lelkészség számára.

_________________

A Flag létesítményei 1975-ben két épületről mára 56-ra bővültek. És mindez annak érdekében történt, hogy be tudja fogadni a szcientológus egyháztagokat, akik egyre növekvő számban utaznak Clearwaterbe a világ minden tájáról, hogy részt vegyenek vallásos szolgáltatásokon.