CLEARWATER, FLORIDA, USA

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ ÜNNEPÉLYESEN FELAVATJA SZELLEMI KÖZPONTJÁNAK TÖRTÉNELMI ÉPÜLETÉT

2014. JÚNIUS 29.

Több mint 4000 szcientológus gyűlt össze a floridai Clearwater belvárosában június 29-én, vasárnap a nevezetes Coachman Épület felavatására. A történelmi épület teljesen átalakult, és most mint vallásos képzési és tanácsadó létesítmény áll a Flag Szárazföldi Bázison, a Szcientológia nemzetközi szellemi központjában tevékenykedő több mint 2000 fős egyházi lelkészcsapat rendelkezésére.

E történelmi esemény elismerésére David Miscavige, a Religious Technology Center vezetőtestületének elnöke vezette az avatóünnepséget.

E történelmi esemény elismerésére David Miscavige, a Religious Technology Center vezetőtestületének elnöke vezette az avatóünnepséget.

Az 1916-ban épült Coachman Épület már régóta Clearwater belvárosának nevezetessége. Az ötszintes, György korabeli stílusú épületet Solomon Smith Coachman, Pinellas megye biztosa építette mint a megye első toronyházát.

Az Egyház gondos restaurálással megőrizte a Coachman Épület eredeti sajátosságait, többek között az egyedi téglahomlokzatot, a jellegzetes „flamand kötéssel” készült téglafalat és az ívelt ablakboltozatokat a felső szinten.

Clearwater történelme iránti tisztelgésként az Egyház létrehozott egy állandó kiállítást, amely a Coachman Cleveland Street-i és Fort Harrison Avenue-i felén található. A kiállításon bemutatott fotók, információs displayek és tárgyak segítségével nyomon követhetjük a város történelmét a legkorábbi napoktól a jelenig. A kiállítás Clearwater jelentős eseményei közül a következőket mutatja be:

 • A város látványos növekedése az 1920-as években Floridában végbemenő ingatlanvásárlási hullám során.
 • A Philadelphia Phillies baseballcsapat 1948-tól a tavaszi edzéseit Clearwaterbe helyezte át, és azóta is minden évben itt edzenek.
 • Keith Richards és Mick Jagger pedig a közeli Fort Harrisonban írták a Rolling Stones legendás, „Satisfaction” című rockslágerét.

_________________

A Coachman Épület befejezése újabb lépést jelent a Flag Szárazföldi Bázis folyamatban lévő clearwateri bővítésében, többek között:

 • Felavatták a 35 000 négyzetméter alapterületű Szcientológia-katedrálist – a Flag Épületet.
 • Befejezték a 25 000 négyzetméteres Fort Harrison vallási központ 11 hónapos, 1 millió munkaórás felújítási projektjét.
 • Felavatták a 3500 négyzetméteres Fort Harrison parkot, amely egy közpark a Fort Harrison központ mellett.
 • Megnyitották a 16 000 négyzetméteres Oak Cove-ot, amely egy 13 szintes vallási épület az idelátogató egyháztagok számára.
 • A tetejétől az aljáig felújították a 12 000 négyzetméteres Sandcaste haladó vallási épületet.
 • Felújították a 4000 négyzetméteres Osceola vallási menedékhelyet.
 • Elkészült egy 13 000 négyzetméteres, háromszintes parkoló, amely a Flag Épületet és a leendő L. Ron Hubbard Hallt fogja kiszolgálni – így egy egész városrészt átölel.
 • Megnyitottak egy nyolc épületből álló lakóparkot, amely az Egyház lelkészségének lakhelyéül szolgál.
 • Renováltak továbbá egy 15 épületből álló komplexumot, amely szintén a lelkészség számára készült.

_________________

A Flag létesítményeinek száma az 1975-ös két épületről mára 56 épületre bővült. Mindez annak érdekében történt, hogy be tudja fogadni a szcientológus egyháztagokat, akik egyre növekvő számban utaznak Clearwaterbe a világ minden tájáról, hogy részt vegyenek vallásos szolgáltatásokon.