MEXIKÓVÁROS, MEXIKÓ

A DEL VALLE-I SCIENTOLOGY-EGYHÁZ MEGNYITÓJA MEGVILÁGÍTJA MEXIKÓVÁROS ÉJSZAKAI ÉGBOLTJÁT

2024. MÁRCIUS 1.

A szenvedély és az elkötelezettség táplálja a Scientology terjeszkedését, ahogy az új ideális egyház a szabadság jelzőfényeként ragyog Mexikóváros sziluettjén.

Március 1-jén, pénteken mariachi-zenekarok játszottak és keresőfények táncoltak az éjszakai égen a Colonia del Valle, Mexikóváros egyik legrégebbi és legmozgalmasabb városrésze fölött. A precízen összehangolt ünnep során aláhullott a megnyitó szalag, tűzijáték világította meg az eget, és ezrek ünnepeltek, ahogy üdvözölték az új Del Valle Scientology Egyházat.

Ünnepi zene és izgatott csevegés hangjai töltötték be az 5100 négyzetméteres, kilométerekről is jól látható létesítményt, ahogy Del Valle új ideális orgja megnyitotta a kapuit, hogy ezzel hirdesse a vallás folyamatos terjeszkedését. Az új, 12 emeletes egyház Del Valle városrészben, az Universidad úton áll, és most egy hatalmas, 24 méteres Scientology-tábla fogadja a nyugati félteke legnépesebb városának, a világ legnagyobb spanyol nyelvű városának közönségét.

A történelmi ceremóniát David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette, aki üdvözölte a hatalmas tömeget, amely azért jelent meg, hogy elismerését fejezze ki Del Valle új Scientology-egyházának.

Ez a szívélyes üdvözlés akkor érkezett el, amikor David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője lépett a színpadra, hogy a jelenlévőkhöz szóljon. „Ne feledjétek, egy ideális org lényege és életereje, ahogy azt Alapítónk megálmodta: »...egy olyan tevékenység lenne, ahová az emberek azért jönnének, hogy elérjék a szabadságot, és ahol bizonyosak lennének abban, hogy el is fogják érni.« Ezt ünnepeljük ma. Ezt az ajándékot adjátok át. És azt a jövőképet, amelyet ti, e mozgalom hősei váltottatok valóra ennek az ideális orgnak a létrehozásával – mondta David Miscavige. – Szeretnétek látni, ahogy történelmet írunk ebben a latin-amerikai megavárosban? Nos, ez a pillanat elérkezett – itt és most.”

A jelen lévő méltóságok és társadalmi vezetők között volt Cristian Badillo, a Nemzeti Tudatosság a Vallásszabadságért Alapítvány igazgatója. Ő ennek megfelelően arról beszélt, hogy L. Ron Hubbard, a Scientology Alapítója által Az út a boldogsághoz-ban megalkotott 21 szabály a jobb élethez létfontosságú eszköz ahhoz, hogy egységet teremtsünk a különféle hitű emberek között.

„Ahhoz, hogy megvalósítsuk azt a Mexikót, amit akarunk, Az út a boldogsághoz-ban található igazságot személyről személyre tovább kell adni, amíg el nem terjed Bajától Yucatánig” – mondta Badillo.

„Megadatott nekem az a kiváltság, hogy a szabályokat szegénynegyedekbe és felekezeti közösségekbe is eljuttathattam. Fiatalkorúak börtöneiben osztogattam őket. És ahogy személyesen én magam megtapasztaltam, láttam, hogy másoknak is megvan a saját felismerésük az igazságról. Ez az igazság ugyanolyan bizonyos, mint a föld a talpunk alatt. Ekkor már tagadhatatlan volt: L. Ron Hubbard egyetemes nyelven szól mindenkihez. És tartozunk az emberiségnek azzal, hogy elmondjuk az embereknek, bárhonnan jönnek is, bármiben hisznek is, és mindenhol: »Te is fel tudod fedezni a saját utadat a boldogsághoz!«”

Luis Zamora Romero kongresszusi képviselő szintén kiemelt vendég volt. Ő az egyenlő jogokért folytatott harcnak szentelte az életét, és számos funkciója mellett Nayarit állam Igazságügyi és Emberi Jogi Bizottságának tagjaként szolgál.

„Eget-földet végigkutattam azért, hogy hogyan tudnám bemutatni az embereknek az emberi jogaikat, amíg fel nem fedeztem önöket – mondta. – Közös bennünk az a meggyőződés, hogy az emberi jogok nemcsak jogok, hanem minden ember számára kötelességet is jelentenek.

Ezért tanítottuk az áldozatoknak és azoknak is, akik megsértik őket. Még egy országos ifjúsági ünnepséget is rendeztünk, amelyen több mint 7000-en vettek részt. Együttes erővel 9000, a földre helyezett emberi jogi füzetből raktuk ki azt a mondatot, hogy »ismerd az emberi jogaidat«, és ezzel a történelem leghosszabb ilyen mondatát alkottuk meg. Ezzel nemcsak a közös elkötelezettségünket mutattuk be, hanem fel is állítottunk egy Guinness-világrekordot! Így egyesült erővel hamarosan egy újabb világrekordot állítunk fel mint a világ legnagyobb mozgalma.”

Fabián Aranda García ügyvéd, az Országos Emberi Jogi Bizottság jogi tanácsadója a jóindulat és a társadalomjobbítás témáját hangsúlyozta. García emellett a Mexikói Autonóm Egyetem etikai és egészségügyi törvénykezésének professzora, aki csaknem egy évtizede dolgozik a Scientology Egyházzal és az egyház által finanszírozott mentális egészségügyi figyelőszervezettel, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokérttal (CCHR).

„Az igazságszolgáltatásra való törekvés vezetett a legfontosabb kihívás során, és így kezdődött a Scientology Egyházzal és a CCHR-ral való kapcsolatom – mondta García. – Ekkor volt az, hogy egy új törvény kimondta: »Egy orvos bezárathatja az egyéneket, és úgy dönthet, hogy a személy többé nem képes rendelkezni a saját egészsége, vagyona és oktatása jövőjéről.« Mert a törvény szemében ők semmit sem számítanak.

Ha nem harcolok ez ellen, akkor nem áldozat vagyok, hanem cinkos. Önökkel együtt egyenesen az ország parlamentjébe mentünk. Bemutattuk az eseteinket, és átadtuk Mexikó vezetőinek a tényeket. És mivel több ezer – sőt több millió – ember jövője volt a tét, nyertünk, és ezt a totalitárius törvényt eltörölték!”

Manuel Corral atya, a mexikói katolikus egyház intézményi kapcsolatokért felelős ügyvezető titkára a mai nap által jelzett egység lényegéről beszélt. „Itt az ideje, hogy többé ne tegyünk különbséget a hitvallások között – mondta. – Lehet, hogy mindegyikünk különböző ideológiákban hisz, de mindnyájunknak egyként kell harcolnunk. És önök minden cselekedetükkel hiteles vallási egységet mutattak, és ténylegesen összehozták a vallásokat.

Számomra ez egy valóra vált álom. És ezzel valóra válik az önök alapítójának álma. Ráadásul önök ennek az egységnek a szimbólumát el is helyezték ezen a földön – és ez olyan lenyűgöző csoda, amely a szemünk láttára történik. Most, hogy megünnepeljük ezt a dicsőséges új Scientology-egyházat, álmodjunk egy jobb Mexikóvárosról és egy fényesebb Mexikóról. És Hubbard úr tiszteletére váltsuk ezt valóra – együtt!”


Del Valle új ideális orgja bemutatja a városnak a Dianeticset és a Scientologyt. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A bemutatópaneleken több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Scientology Egyház alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard, az Alapító életét és hagyatékát mutatják be. Az Információs Központ teljes áttekintést nyújt az egyház által finanszírozott, elismert humanitárius programokról, beleértve az emberi jogok világméretű oktatását, a széles körű drogfelvilágosító és drogmegelőző programokat, a globális műveltségi és tanulási központokat, valamint a Scientology önkéntes lelkész programot, amely a Föld egyik legnagyobb független katasztrófaelhárító mentőalakulata. A központ reggeltől estig fogadja a látogatókat, akik annyiszor visszatérhetnek, ahányszor csak akarnak.

Az egyház kápolnája Scientology összejövetelek számára biztosít helyet, beleértve a vasárnapi szertartásokat, házasságkötéseket és névadókat, és a közösségi együttműködés nevében szívesen látja bármely felekezet tagjait a közösségi rendezvényeken. A Scientology auditálás (szellemi tanácsadás) számára fenntartott teljes emelet mellett az új egyházban több szemináriumi helyiség és tanfolyamterem is található.


Az ideális egyházi szervezetek (ideális orgok) L. Ron Hubbard, a vallás Alapítójának vízióját váltják válóra. Nemcsak a Scientologistok számára nyújtanak ideális körülményeket a magasabb szellemi tudatosság és szabadság felé való haladásukban, hanem a teljes közösségnek is otthont adnak, illetve a különféle hitvallások tagjait segítő kezdeményezések számára is találkozóhelyet biztosítanak.

Az ideális Del Valle Scientology-egyház megnyitóünnepsége Mexikóváros második ideális orgját hozza el. Az elsőt, a pompás nemzeti egyházat közvetlenül a Mexikói Szépművészeti Palota, az Országos Legfelsőbb Bíróság és a Nemzeti Palota (a kormány székhelye) közelében szentelték fel. A Scientology folyamatos és robbanásszerű terjeszkedésének köszönhetően jelenleg építés alatt áll Mexikóváros Las Lomas városrészében egy jövőbeli 30 600 négyzetméteres ideális haladó szervezet, amely Latin-Amerika 21 országát fogja kiszolgálni.

Del Valle megnyitóünnepsége az Austini Scientology-egyház felavatását követi, amely épp a múlt hétvégén volt, közvetlenül a Texasi Egyetemmel szemben, egy forgalmas útvonal mentén, amelynek közkeletű elnevezése „The Drag”. Mindent egybevéve az Egyház új ideális szervezeteket nyitott jelentős városokban a világ minden táján. Ilyen volt többek között Bogotá, egy latin-amerikai főváros; London, Birmingham és Dublin a Brit-szigeteken; Európa kontinentális részén Brüsszel, Róma, Milánó, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Koppenhága, Malmö, Amszterdam, Bázel és Budapest; a Közel-Keleten Tel-Aviv; a csendes-óceáni partvidéken Tokió, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne és Perth; Dél-Afrikában Johannesburg és Pretoria; továbbiak pedig Kanadában Québec és Cambridge.

A Scientology vallás példa nélkül álló terjeszkedését tovább mutatják az USA különböző tájain újonnan megnyílt ideális egyházi szervezetek, többek között: New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland és Seattle. Egyedül Kaliforniában: Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Szilícium-völgy, Ventura, San Fernando-völgy, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County és San Diego.

Az ideális Scientology szervezetek teljes listája megtalálható a Scientology.org.hu/IdealChurches oldalon.


Hogy a Scientology üzenetét még messzebbre juttassa el, és megválaszolja a vallás iránti óriási érdeklődést, az Egyház elindította saját műholdas tévécsatornáját, a Scientology Networköt, a DIRECTV 320-as csatornáján. A tévéadás élő adatfolyamként a hu.scientology.tv címen érhető el, valamint további platformokon, összesen 17 nyelven és 24 időzónában.