LONDON, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

A SZCIENTOLÓGIA AZ ANGOL NYELVTERÜLET
KÖZPONTJÁBAN

2006. OKTÓBER 22.

Az Egyesült Királyság Szcientológia Egyháza a Queen Victoria Streeten, London kulturális központjában áll, a 2006 októberében tartott megnyitóünnepsége pedig több mint 3000 szcientológust, londoni polgárt és tisztségviselőt vonzott a világ minden kontinenséről. Az esemény fontosságát mutatta, hogy az új egyházat David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás vezetője avatta fel.

Az avatóünnepségen részt vevő kiemelt vendégek közül mindegyik dolgozott már szcientológusokkal valamilyen társadalmi vagy humanitárius kezdeményezésen, így többek között: Kevin Hurley, a City of London rendőrségének parancsnoka; Ian Lauder, a City of London városi főtisztviselője; és Iftikhar Ayaz, az ENSZ állandó békeküldötte és az ENSZ Emberi Jogi Bizottságának képviselője.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője irányította ennek az új egyháznak a felavatását.

A legátfogóbban David Miscavige foglalta össze a megjelentekhez intézett beszédében azt, hogy a Londonban megnyitott új Egyház milyen jelentőséggel bír:

„Ahogyan azt London minden lakója tudja, néhány utcányira innen áll a Szent Pál székesegyház, amelyben vagy 400 évvel ezelőtt John Donne kijelentette: »Senki sem különálló sziget; minden halállal kevesebbek leszünk, mert egyek vagyunk az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól.«

És ahogyan azt minden szcientológus tudja, L. Ron Hubbard e sorokból idéz a Haladó eljárásmód és axiómák könyvének híres, Felelősség című fejezetében.

Ez a szervezet az emberéletek megmentéséért és jobbá tételéért cselekvő erőként a következőket képviseli: az írni-olvasni tudás ajándéka a hátrányos helyzetű gyermekeknek, az önbecsülés helyreállítása azokban, akik eltévelyedtek, a szenvedés enyhítése, a faji előítéletek megszüntetése és az emberek közötti kötelékek helyreállítása.

Ezek a dolgok, de még ennél több minden is a felelősségről szól. Arról, hogy sose kérdezzük, kiért szól a harang, mert mi tudjuk, hogy értünk szól, és ezt mi azért tudjuk, mert egyek vagyunk az emberiséggel.

Emlékezzünk most arra, amit maga LRH írt, miután megalakította ennek a városnak az első Szcientológia szervezetét: »A célunk – mindazzal, amivel rendelkezünk – nem lehet kisebb, mint amennyit a tudásunk megkövetel.«

Ma sincs ez másképp. Az előttünk álló egyházban az ő szellemi hagyatéka nyújtotta minden tudás az önök rendelkezésére áll. Őszintén kérem önöket, hogy a legteljesebb módon éljenek ezzel a hagyatékkal, hogy amikor legközelebb meghallják a harangot, akkor már örömünnepet jelezhessen.”