COLUMBUS, KÖZÉP-OHIO

O-H-I-O: ÚJ SCIENTOLOGY EGYHÁZ NYÍLIK COLUMBUSBAN

2019. NOVEMBER 9.

Városi és állami tisztségviselők üdvözlik az új egyházat a 33-as autópálya mentén, Ohio közepén.

Ez Amerika szíve. Olyan vidék, ahol az emberek legalább annyira eredetiek, mint az almás pite és a szénsavas üdítőital. Ez Ohio középső része, melynek középpontjában Columbus áll, az állam fővárosa, amely az egyik leggyorsabban növekvő város az országban.

Ohio három C-vel kezdődő városai – Columbus, Cleveland és Cincinnati – közül Columbus a legfiatalabb. Vállalkozói energiájának és folyamatosan átalakuló városképének köszönhetően jogosan érdemelte ki „a legnagyobb kisváros Amerikában” becenevet. Persze ami igazán meghatározza ezt a közép-nyugati államot, az a lankadatlan szenvedély az Ohio Állami Buckeyes futballcsapatért, akik nyolcszoros országos bajnokok, és folyamatosan a legjobb tíz között vannak.

Mindössze néhány percre a híres „patkó alakú” stadiontól, november 9-én, szombaton, egy friss, őszi délutánon a Scientologistok és a vendégek egy másik fajta játszmára gyűltek össze: a Central Ohio Scientology Egyház megnyitóünnepségére.

Egy friss ohiói délutánon David Miscavige csatlakozott a hatalmas eredményt ünneplő, ujjongó tömeghez.

David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője üdvözölt minden jelenlévőt, többek között azokat az egyháztagokat, akik segítettek az új egyház létrehozásában: „Nagyon köszönöm, és megtiszteltetés, hogy itt lehetek Columbusban azon a napon, amikor feltesszük a pontot az ohiói i-re! Következésképpen ma közép-nyugati büszkeséggel húzhatjátok ki magatokat. Bár Columbus fedezte fel Amerikát, kitartásotoknak, állhatatosságotoknak és elszántságotoknak hála, épp most adtatok Amerikának egy új Scientology egyházat, amellyel újra felfedezheti önmagát.”

A megnyitóünnepségen részt vett egy 20 tagú rézfúvós zenekar is az Ohioi Állami Egyetem rezesbandájának tiszteletére, és előadta a „Hang on Sloopy” című dal örömteli refrénjét. Ohio hivatalos rockdala inspiráló bevezetésként szolgált a résztvevő méltóságok beszédéhez, akik az új egyházat éltették, amiért az a közösségi együttműködés és változás világítótornyaként áll Ohio középső részén.

Az állam természeti szépsége ellenére a vidéki és városi területek társadalmi problémákkal küzdenek. Legjobb példa erre az opioidok által kiváltott drogjárvány, amely 4000 ohiói lakos haláláért felelős évente, ami a legmagasabb halálozási statisztikák között van az országban. Épp ezért az egyház eddig több mint 200 000 diákot világosított fel Az igazság a drogokról oktatási programmal. Ugyanebben a szellemben az Egyház egy emberi jogi kezdeményezést is támogat, amely helyi ifjúsági táborok tananyagát alkotja; továbbá támogatja Az út a boldogsághoz könyvre épülő erkölcsi oktatási programot, amellyel veszélyeztetett gyerekeket vérteznek fel a józan észen alapuló, iránymutató alapelvekkel.

Társadalomjobbító központként a város új Scientology egyháza össze fogja kapcsolni Ohio középső részét polgárai azon szenvedélyével, hogy segítsenek embertársaiknak. Az Egyház a 33-as autópálya mellett helyezkedik el, ahol több mint 70 000 ingázó jár el minden nap. Az új 4600 négyzetméteres létesítmény az egész régiót kiszolgálja majd Columbus belvárosától Daytonig és Mansfieldig.

Az eddig elvégzett jó munka tanúbizonyságaként a következő kormányzati és civil tisztségviselők üdvözölték a Scientologistokat új otthonukban: a tiszteletre méltó Adam Miller, Ohio 17. képviselőházi választókerületének állami képviselője; Albert Long Jr., az Ohiói Tantestületi Szövetség Fekete Választmányának vezető tisztségviselője; dr. John Howard, a Columbusi Kosárlabda-legendák Szövetségének társalapítója, és Willie Burton, korábbi NBA-sztár és az Educated Stars of Tomorrow – Excel U program elnöke.

Ohio állami képviselője, Adam Miller elismerte az egyházat, amiért szívből jövő odaadással szolgálja a közösséget: „Önök iskolarendőrökkel, iskolaigazgatókkal és egészségügyi tisztviselőkkel fogtak össze, hogy lecsökkentsék a droghasználatot. Csatlakoztak a közösségi figyelőprogramunkhoz, hogy megvédjük az utcákat a bűnözés és az emberi jogi visszaélések ellen. Vezetői szerepet vállaltak a tisztább, fenntarthatóbb közösségekért tevékenykedő városi testületekben. És mindez nagyszerű fogadtatást kapott. Ezért ápoljuk az Önök által tanúsított jó szomszédság, a környékért vállalt felelősség és az elkötelezettség „régi vágású”, közép-nyugati megközelítését.

Albert Long Jr., az Ohiói Tantestületi Szövetség Fekete Választmányának vezető tisztségviselője úgy beszélt a Scientologistok Az út a boldogsághoz-zal végzett munkájáról, mint ami társadalmi változást eredményez: „Sok fiatalnak GPS-re van szüksége az élethez. Láttuk, hogy fiatal férfiak és nők megfogadják a szabályokat, amelyek nemcsak az utat, hanem az út széleit is megmutatják nekik. Ezek az aranyszabályok megváltoztatták azt, ahogyan az élettel kapcsolatban érzik magukat. Míg korábban nem akartak iskolába járni, most lediplomáznak. Míg korábban bűnöket követtek el, ma becsületesen élik az életüket. És míg korábban bandatagok akartak lenni, most a közösség részévé válnak. Ezzel olyan katonákat hozunk létre, akik soha többé nem állnak át a sötét oldalra.”

Dr. John Howard, a Columbusi Kosárlabda-legendák Szövetségének társalapítója a Scientology Alapítójának, L. Ron Hubbardnak a tanulási filozófiáját emelte ki: „Lehet, hogy elfogult vagyok, de úgy vélem, hogy L. Ron Hubbard legfontosabb felfedezése a Tanulási Technológia. Ha megvizsgáljuk a munkáját, láthatjuk az aprólékos gondolatot, amivel megalkotta. Láthatjuk, hogyan vizsgálta meg, amit látott, és hogyan állt elő valódi megoldásokkal. Olyan zseni volt, aki messze megelőzte a korát. Látni fogjuk, hogy humanitárius hagyatéka éveken át fenn fog maradni. Tehát itt, tanításainak központjában, ebben az új Scientology egyházban, Amerika közép-nyugati szívében, továbbra is ámulattal tekinthetünk gondolataira, felfedezéseire és módszereire, amelyek felélesztik az emberi lelket.”

És végül Willie Burton, korábbi NBA-sztár és az Educated Stars of Tomorrow – Excel U program elnöke a Drogmentes Világért nyerő formulájáról beszélt: „Együtt segítünk az ohiói gyerekeknek a helyes játszmát játszani. Mostantól fogva ezek a gyerekek tudni fogják, hogy a függőség útja zsákutca. És az Önök új egyházának segítségével még ennél is több diákot látunk majd megfordulni, mielőtt zsákutcába jutnának. Ami azt jelenti, hogy ma rengeteg jó dolgot ünneplünk ebben a városban. Az emberek gyakran megkérdeznek: »Milyen érzés volt 50 pontot szerezni egy meccs alatt?« Azonban most én fogom megragadni a lehetőséget, hogy megkérdezzem: »Milyen érzés volt felépíteni ezt az egyházat, a változás központját itt, Columbusban?« Mert ez bizony igazi sztármutatvány volt! És most itt az ideje, hogy Önök álljanak a reflektorfénybe. Gratulálok!”


Az új létesítmény szívesen fogadja a Scientologistokat, valamint azokat is, akik szeretnének többet megtudni a Scientology-ról.

Az új Central Ohio Scientology Egyházba lépve a látogatókat egy Közönséginformációs Központ üdvözli, amely bevezetést ad a Dianetics-be és a Scientology-ba. Az itt található bemutatótáblákon több mint 500 film mutatja be 17 nyelven a Scientology vallás hittételeit és gyakorlatait, valamint az Alapító, L. Ron Hubbard életét és hagyatékát.

Az Információs Központ a Scientology által támogatott számos humanitárius kezdeményezést is bemutatja, beleértve a világméretű emberi jogi felvilágosító kampányt; a széles körű drogfelvilágosító, drogmegelőző és drogrehabilitációs programokat; az írás-olvasási és tanulási központok globális hálózatát; valamint a Scientology önkéntes lelkészeket, akik a világ egyik legnagyobb független segítőszolgálatává váltak.

Central Ohio kápolnája otthont ad minden Scientology egyházközösségi összejövetelnek, mint például vasárnapi szertartásoknak, esküvőknek és névadó ünnepségeknek. A kápolna továbbá nyitva áll az egész közösség és bármely felekezet számára, és különféle rendezvények helyszínéül szolgál, a bankettektől a szemináriumokon át az előadásokig – és mindez Central Ohio közösségeinek fejlesztése nevében.

A kávézó kötetlen találkozókhoz kínál helyet a látogatóba vagy rendezvényekre érkezők számára, illetve a Scientology szolgáltatásokon résztvevő híveknek a szünetekben.

Az új egyház az összes bevezető szemináriumot és tanfolyamot képes szolgáltatni, amelyek átfogó képet adnak a Dianetics és a Scientology alapelveiről és a mindennapi életben való használatukról. A legnépszerűbbek között találhatók a Személyes Hatékonyság szeminárium, a Kommunikációval a Siker Felé Tanfolyam, valamint az Életjobbító Tanfolyamok egész sora, amelyek mindegyike az élet egy konkrét területét segít jobbá tenni.

A bevezető szolgáltatások mellett az egyház egy teljes szárnynyi speciálisan felszerelt szobával is rendelkezik a Scientology auditáláshoz (szellemi tanácsadás). Azok, akik auditornak (Scientology tanácsadónak) képződnek, most számos tanteremben tanulhatnak, amelyek mindegyikét a képzés egy-egy konkrét lépésére hozták létre.


Az új Central Ohio Scientology Egyház megnyitása tovább hajtja előre a vallás gyors növekedésének időszakát, amelynek során majdnem 70 új Scientology egyház nyílt olyan városokban, mint Orlando, Perth, Dublin, Detroit, Kansas City és Johannesburg.

A tervek szerint a következő 12 hónapban további egyházak nyílnak Észak-Amerikában, Ausztráliában, Európában és az Egyesült Királyságban.