CINCINNATI ÉS KÖRNYÉKE

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ HÁROM ÁLLAM ELŐTT NYITJA MEG KAPUIT

2012. FEBRUÁR 25.

Cincinnati és Környéke Szcientológia Egyháza február 25-én, szombaton ünnepelte tekintélyes méretű új otthonának megnyitóját. A felavatáson több ezer szcientológus, állami, megyei és városi hivatalnok vett részt.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője avatta fel az új Cincinnati-i Szcientológia Egyházat.

Az Egyház új otthona a Kentucky-beli Florence városában, a Cincinnati-Észak Kentucky nagyváros területén a Dixie sugárút és a Union Pike kereszteződésében található, abban a csomópontban, amelyről Florence eredeti nevét, az „Útkereszteződést” (Crossroads) kapta. Az új épület nem csak az egyháztagok számára nyújt Szcientológia szolgáltatásokat, de az Egyház humanitárius programjait kiterjeszti az Ohio, Kentucky és Indiana által határolt hármas államhatár területére is.

A megnyitó ceremónia jelentőségét emelte David Miscavige, a Vallási Technológiai Központ Vezetőtestülete Elnökének, a Szcientológia vallás egyházi vezetőjének jelenléte is. Miscavige úr, miután felszentelte az Egyházat, elmondta: „Ennek az új egyháznak a felavatása annak a szent ígéretét hordozza magával, hogy a Dianetika és a Szcientológia technológiáját ugyanabban a szellemben alkalmazzák, ahogy azt annak idején L. Ron Hubbard kifejlesztette. Ez azt jelenti, hogy széles körben, bőségesen és kivételt nem téve alkalmazzuk, és úgy, hogy teljes mértékben érvényesülhessen életeket jobbá tévő ereje, továbbá úgy, hogy felemelhesse a lakosságot azáltal, hogy kedvességet, részvétet, a szellem nemességét és az emberiség szeretetét hozza létre.”

Cincinnati és Környéke Szcientológia Egyháza új épületének megnyitóját ünnepelte a Kentucky-béli Florence-ben. Szcientológusok, vendégek és állami, megyei és városi tisztségviselők vettek részt az avató ünnepségen.Az új Szcientológia egyház nemcsak híveinek fog szolgáltatásokat nyújtani, hanem ki is fogja terjeszteni az Egyház emberbaráti kezdeményezéseit és közösséget érintő programjait az Ohio-Kentucky-Indiana régión keresztül.

Az új egyházat olyanok is üdvözölték, mint Arnold Simpson, Kentucky állam képviselője, Colmon Elridge, Kentucky kormányzója, Steven L. Beshear által működtetett vallásos kezdeményezések irodájának ügyvezető igazgatója, Damon Lynch tisztelendő úr, a Nemzeti Földalatti Vasút Szabadságjogi Központ ügyvezető tanácsának elnöke, valamint George Lang, a West Chester városrész megbízottja.

Arnold Simpson, Kentucky állam képviselője üdvözlő beszédében a következőket mondta: „Önöknek kiemelkedő ifjúsági programjaik vannak és nagyon tiszta céljaik. Tulajdonképpen Önök többet adnak, mint amennyit kapnak, és ez nagyon jó dolog. És amit Önök nyújtanak, azt mi nagyon szívesen vesszük, és nagyon nagy szükségünk van rá. Szeretném, ha a programjaik meglévő szervezetekbe integrálódnának és más szervezetekkel együttműködnének. Bátorítom önöket, hogy ugyanúgy működjenek velem együtt, mint a többi választott tisztségviselőikkel, hogy mind együtt dolgozhassunk és megoldhassuk ezeket a problémákat. Megemeljük kalapunkat Önök előtt azért a munkáért, amelyet embertársaikért tesznek.”

George Lang, West Chester városrész megbízottja a Szcientológia alapítójának időtálló örökségét a kövezőképp méltatta: „Megvalósulásukkor az Önök célkitűzései a közösségünket egy jobb hellyé fogják tenni. Egész pontosan az elmebetegség csökkentéséről, a bűnözés csökkentéséről és a drogfüggőség csökkentéséről beszélek. Ezek a célkitűzések közösségünket kívánatosabb hellyé fogják tenni és segíteni fognak bennünket, hogy globálisan versenghessünk ebben más közösségekkel, és így a világot egy jobb hellyé tegyük.”

Colmon Elridge, Kentucky kormányzója, Steven L. Beshear által működtetett vallásos kezdeményezések irodájának ügyvezető igazgatója az Egyház közösség iránt nagyban tanúsított rendíthetetlen elkötelezettségéről beszélt: „Amit igazán nagyra értékelek az az, hogy Önök olyan emberek közösségét alkotják, akik jönnek, felkarolnak másokat, és azt kérdezik: »Mi az, ami nekünk van, és ami segíthet, hogy újra sínre kerülj, és ami segíthet, hogy elérhesd azokat dolgokat, amiket az életben szeretnél?« Ha mindenki ezt tenné ebben a városban, akkor jobb államunk lenne. Ha mindenki ezt tenné ebben az államban, akkor egy egyesültebb Amerikánk lenne. És ha Amerikában mindenki elfogadná az Önök vezetését, akkor az a fajta világunk lenne, amilyet szeretnénk, amilyet én és a feleségem kívánunk a két fiúnknak, és amilyet mi mindannyian az összes eljövendő generációnak kívánunk.”

Damon Lynch tisztelendő úr, a Nemzeti Földalatti Vasút Szabadságjogi Központ ügyvezető tanácsának elnöke az Egyháznak a Cincinnatit és környékét újjáélesztő szerepét ismerte el: „Itt történt az Ohio folyó partján, hogy sokan, a rabszolgaságból menekülvén itt tették meg első lépéseiket mint szabad emberek. És ahogy az Északi Csillag a Földalatti Vasutat a szabadsághoz vezette, én úgy látom az Önök Szcientológia alapítóját, L. Ron Hubbardot, mint vezető fényt sokak számára ma itt a Földön. Hubbard úr valóban olyan ember volt, aki teljes szándékával jobbá akarta tenni a világot. Ő a bölcsesség, a tudás és az ésszerűség embere volt. Ő minden olyat megtestesített, amilyennek egy emberi lénynek lennie kellene és én nagyon boldog vagyok, hogy ennek az új egyháznak a megnyitóját az ő százéves évfordulóján láthatom. Tehát Cincinnati és környéke szcientológusai, üdvözlöm Önöket új otthonukban.”

_________________

A Szcientológia Egyház új otthona, egy 4645 négyzetméteres egyház-komplexum, amely egy három hektáros egyetemi területen fekszik a Kentucky-beli Florence-ben. A központi kápolna mellett, amely gyülekezeti összejövetelek, vasárnapi szertartások és vallási ceremóniák helyszínéül szolgál, az Egyházban számos szemináriumi szoba és tanterem található, s mindez a több tucatnyi Szcientológia auditáló (szellemi tanácsadó) szoba mellett. 

Az Egyház szívesen lát minden látogatót, és azokat, akik szeretnék maguknak felfedezni a Szcientológiát. Közvetlenül a recepció mellett találunk egy kiterjedt információs központot, amely teljes bevezetést nyújt a Szcientológia vallás hitébe és gyakorlataiba, illetve bemutatja a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak az életét és örökségét. Az információs központ teljes áttekintést ad az Egyház által szponzorált humanitárius programokról is, magában foglalva a világméretű emberi jogi kezdeményezést, az ugyancsak széleskörű drogfelvilágosító és drogmegelőző kampányt, a globális műveltségi és tanulási központokat, valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkész Programot, amely jelenleg a legnagyobb független mentőalakulat a Földön. Az információs központ multimédia kijelzői egy gombnyomásra kínálnak körülbelül 500 tájékoztató és dokumentumfilmet. A Központ reggeltől estig nyitva tart, és szívesen látják a látogatókat, akik szabadon nézelődhetnek, és kedvük szerinti gyakorisággal térhetnek vissza.

Az Egyház nagy kápolnája különböző egyéb vallási és közösségi rendezvényekre is nyitott Cincinnatiben és környékén élők számára.

_________________

Cincinnati és Környéke Szcientológia Egyháza a harmadik Ideális Org, amely 2012-ben megnyitja kapuit, olyan elődöket követve, mint a január 28-án nyílt Sacramentoi Szcientológia Egyház Kalifornia fővárosában, illetve a 2012. január 21-én átadott Hamburgi Szcientológia Egyház.

Az Ideális Orgok az Alapító L. Ron Hubbard vallásos eszményképét váltják valóra. Nemcsak ideális körülményeket biztosítanak a szcientológusok számára a szellemi felemelkedés és szabadságuk felé vezető útjukon, hanem az egész közösség otthonául szolgálnak, és egyben találkozási pontokat is jelentenek bármely felekezethez tartozó állampolgár felemelésére tett erőfeszítések számára.

Az elmúlt évben olyan új Egyházak nyíltak meg, mint a Minnesota állambeli Minneapolis-St. Paul, New York, Washington, a floridai Tampa, a Tennessee-beli Nashville, a Washington állambeli Seattle, a Nevada állambeli Las Vegas, a kaliforniai Los Angeles, Pasadena és Inglewood, valamint a kanadai Québec City, Mexikóváros, London, az ausztrál Melbourne, Brüsszel; Madrid, Róma, Berlin és Moszkva.

2012 folyamán még több mint 10 Ideális Org megnyitása van betervezve.

Az új Szcientológia egyházak teljes listájához látogasson el a szcientologia.org.hu oldalra.

_________________

A Szcientológia vallást L. Ron Hubbard író és filozófus alapította. A Szcientológia Egyház egy világszerte elterjedt vallás, amely több mint 10 000 egyházból, misszióból és területi csoportból áll, és 167 országban több millió tagja van.