BEVEZETÉS

HATÉKONY DROGFELVILÁGOSÍTÁSI ÉS -MEGELŐZÉSI TEVÉKENYSÉGEK
TÁMOGATÁSA

A Szcientológiát megalapító író és humanitárius – L. Ron Hubbard – a következőket írta a drogok társadalomra gyakorolt káros hatásáról: „A bolygó olyan akadályba ütközött, ami útját állja a társadalom bárminemű általános előrehaladásának: a drogok és más biokémiai anyagok akadályába. Ezek olyan állapotba juttathatják az embereket, amely nemcsak hogy meggátolja és lerombolja a testi egészséget, de megakadályozhat bármilyen stabil előrelépést a mentális vagy szellemi jóllét terén.” Ezt írta továbbá arról, hogy milyen szerepet játszik a drogfogyasztás a társadalom széthullásában: „Az e témában végzett kutatások kimutatták, hogy jelen kultúránkban a létező legpusztítóbb elemek a drogok.”

L. Ron Hubbard e területen végzett kutatásai páratlan drogrehabilitációs megoldásokhoz vezettek. Mindez arra indította az Egyházat és a szcientológusokat, hogy életre hívják „Az igazság a drogokról” elnevezésű nemvallásos programot, amelynek keretein belül már több mint két évtizede dolgoznak azon, hogy emberek millióival ismertessék meg a drogokkal kapcsolatos igazságot.

Az Egyház és a tagjai elkötelezettek arra, hogy felvilágosítással vessenek véget a drogfogyasztásnak, és részvételre szólítanak fel minden olyan embert, akinek szintén célja egy kábítószermentes világ létrehozása.