AUSTIN, TEXAS

ÚJ SCIENTOLOGY-CSILLAG EMELKEDIK A TEXASI CSILLAGOK FŐVÁROSÁBAN, AUSTINBAN

2024. FEBRUÁR 24.

Lelkesen ünneplő tömeg vágja át a szalagot a fővárosban, és közben a texasi szabadságot ünnepli a város fő társadalmi folyosóján, amelynek neve „The Drag”.

Annak találkozási pontjánál, ahol összefut minden, ami Austinban számít, a Scientologistok és a vendégek összegyűltek egy derűs szombat délután, és elragadtatott texasi fogadtatásban részesítették az új ideális austini Scientology-egyházat. A szalag átvágása, amely az első a 2024 elején tartott megnyitóünnepségek hullámában, megtestesítette a lankadatlan növekedés szellemét, amely mára a Scientology ismertetőjegyévé vált.

Austin pompás új egyháza közvetlenül a Texasi Egyetemmel szemben áll, a „The Drag” nevű nyüzsgő útszakaszon, ahol naponta akár 70 000 ember is megfordul. Az egyház a mai naptól kezdve utcaszintű, padlótól mennyezetig érő ablakaival invitálja a járókelőket, hogy jöjjenek be, nézzék és hallgassák meg, illetve kóstoljanak bele Texas szellemi szabadságába.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke üdvözli a lelkes közönséget, ahogy egy új Scientology-csillag ragyog fel „Texas országban”.

A megnyitóünnepséget David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője tartotta, aki azzal üdvözölte a „Magányos csillag állam” Scientologistjait, hogy méltányolta a céljukat és a büszkeségüket.

„Olyan nagyok és szívósak vagytok, mint Texas – mondta David Miscavige. – Mielőtt ez a szalag aláhullna az új Scientology-egyházatokról, itt a pillanat, hogy emlékezzünk arra, amit az egyik híres texasi mondott régen – hogy ez a legjobb föld, amelyet valaha is látott, és hogy itt mérhetetlen betelepíthető táj áll rendelkezésre. Nos, ez ma sincs másképp. Azt kivéve, hogy a ti »tájatok« az emberi szellem, és azzal telepítitek be, hogy helyreállítjátok az emberekben azt a boldogságot, szeretetet, őszinteséget és kedvességet, amellyel teremtették őket.”

Az állam parlamentjének épületétől alig másfél kilométerre lévő új ideális egyház texasi méretű létesítményekkel bővíti az Egyház humanitárius tevékenységét és befolyását. Mindez azt ígéri, hogy példaértékű módon felhívja a figyelmet a drogok veszélyeire, és megelőzést nyújt a texasi fiataloknak; emberi jogi oktatásban részesít egész nemzedékeket; és számtalan győzelemhez juttatja a mentális egészségügyi visszaélések áldozatait.

A megnyitón a David Miscavige-hez csatlakozó tisztviselők és méltóságok között volt Mike McHone, az Egyetem Területi Partnerek Szövetségének alelnöke, West Campus kerület elkötelezett vezetője. „Azoknak, akik nem Austinba valósiak: ez egy egyetemi város. Azon dolgozunk, hogy a kerületünk az élvonalban legyen, amikor arról van szó, hogy... nos, bármiről” – mondta Mike McHone.

„És elismerem, hogy van bennem némi Longhorns-büszkeség is, amiért egy újabb nagy lépést tettünk afelé, hogy a kerületünk a legjobbak között is a legjobb legyen. Döfjetek hosszúszarvúak!” – mondta az ünneplő tömegnek.

„Legyenek büszkék arra, hogy segítettek annak elérésében, hogy az otthonunk az legyen, amivé mára lett. Az önök tagjai a gerincét képezik egy jelenleg folyamatban lévő közösségi programnak. Ez egy másik mód annak kifejezésére, hogy önök megmutatták, hogy ösztönösen értik, mire van szükségük a lakosainknak, és ezt szenvedéllyel tették, illetve törődve azzal, hogy virágzó, aktív közösséget teremtsenek.

Ma pedig ezzel a megnyitóval megünnepeljük egy jelentős játékos visszatérését erre az egyetemi területre. Tehát igazából azt kellene mondanom, hogy: »Üdvözlünk újra!«”

Sam Price, aki közel 25 évig szolgált az Austini Egészségügyi Minisztériumban, és most már elkötelezett texasi drogfelvilágosítási aktivista Közép-Texasban, felismerte az Egyház által finanszírozott Drogmentes Világért program hatását. „A mi hozzáállásunk kezdettől fogva az volt, hogy »oktassuk az embereket«. És Az igazság a drogokról információit eljuttattuk mindenkinek. Ez azt jelenti, hogy az önök támogatásának köszönhetően több ezer embernek, akinek soha nem volt olyan választása, hogy oktatásban részesüljön, most megvan a választása, hogy azt mondja: »Drogmentesen fogok élni!«

A világ jobb hely lenne, ha több ember tanúsítana annyi törődést és elkötelezettséget, mint az önök egyháztagjai. Efelől semmi kétség. És a Drogmentes Világértnak hála, önök egy életre szóló lehetőséget adtak az Austin déli részén élő gyerekeknek. Tehát van egy utolsó kérésem: folytassák a jó munkát. Soha nem fogják megtudni, hány életet mentettek meg.”

Simone Talma Flowers, a Közép-Texasi Vallásközi Akció ügyvezető igazgatója az austini vallási közösség nemzetközi sokszínűségéről beszélt. „A különböző vallások között hidat építeni nem csak egyszerűen »jó dolog«, hanem létfontosságú – mondta. – Önök az elkötelezettség és megbízhatóság oszlopai voltak. És ezekre az oszlopokra épült egész Közép-Texas legnagyobb vallásközi mozgalma.”

Az új egyház tágas kápolnájában Talma Flowers azt mondta: „El kell mondanom, nagyon izgatottak vagyunk, amiért itt tarthatjuk a rendezvényeinket – a belváros kiemelkedő helyén. Ez az ideális org egy közös hely lesz, ahol mindenkit szívesen látnak, szolgáltatások, előadások vagy találkozók helyszíne lehet a megbékélés érdekében. Ragyogjon hát továbbra is mint minden vallás szentélye az elkövetkező évtizedekben!”

Az utolsó felszólaló vendégünk Nelson Linder, a NAACP Austin elnöke. Ő felidézte azt, amikor gyerekkorában, az 1950-es évek végén gyalog járt iskolába Georgiában, mert nem voltak olyan buszok, amelyek szegregált iskoláját kiszolgálták volna. „Sok más emberrel együtt a polgári jogokért folytatott harcom már évtizedek óta tart.

Az igazságos társadalom áldozatot és elkötelezettséget kíván – mondta. – Sőt, egy nagy ember egyszer azt mondta: »Az igazságtalanság olyan dolog, amelyhez egyetlen, hatalmon lévő embernek sem szabadna soha folyamodnia.« Ez L. Ron Hubbard volt. Ilyet mondani a forrongó 1960-as években hatalmas bátorságot mutat.

Abban az időben csak maroknyian voltak középen, akik békét próbáltak teremteni, és ő mégis ott volt. Mr. Hubbard azon eszméi, hogy a valódi igazságszolgáltatás fogalmát kell előmozdítani, látnoki és nagyszabású eszmék voltak.

És hát valljuk be, önöket mind arra inspirálták, hogy egy mozgalmat hozzanak létre nemcsak Texasban, hanem a világ minden táján. Ez nemcsak azok számára ajándék, akik itt vannak. Ez ajándék azok számára is, akik még meg sem születtek. Így az austini NAACP nevében köszönöm, Mr. Hubbard, hogy erős hang volt az országban.

A mai megnyitóval most azt mondhatjuk: igen, Mr. Hubbard, valóra váltjuk az ön álmát. És ez mindenképpen ok az ünneplésre.”


Austin új ideális orgja bemutatja a városnak a Dianeticset és a Scientologyt. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A bemutatópaneleken több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Scientology Egyház alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard, az Alapító életét és hagyatékát mutatják be. Az Információs Központ teljes áttekintést nyújt az egyház által finanszírozott, elismert humanitárius programokról, beleértve az emberi jogok világméretű oktatását, a széles körű drogfelvilágosító és drogmegelőző programokat, a globális műveltségi és tanulási központokat, valamint a Scientology önkéntes lelkész programot, amely a Föld egyik legnagyobb független katasztrófaelhárító mentőalakulata. A központ reggeltől estig fogadja a látogatókat, akik annyiszor visszatérhetnek, ahányszor csak akarnak.

Az egyház kápolnája Scientology összejövetelek számára biztosít helyet, beleértve a vasárnapi szertartásokat, házasságkötéseket és névadókat, és a közösségi együttműködés nevében szívesen látja bármely felekezet tagjait a közösségi rendezvényeken. A Scientology auditálás (szellemi tanácsadás) számára fenntartott számos szoba mellett az új egyházban több szemináriumi helyiség és tanfolyamterem is megtalálható.


Az ideális egyházi szervezetek (ideális orgok) L. Ron Hubbard, a vallás Alapítójának vízióját váltják válóra. Nemcsak a Scientologistok számára nyújtanak ideális körülményeket a magasabb szellemi tudatosság és szabadság felé való haladásukban, hanem a teljes közösségnek is otthont adnak, illetve a különféle hitvallások tagjait segítő kezdeményezések számára is találkozóhelyet biztosítanak.

Az ideális austini Scientology-egyház megnyitóünnepsége az első a sok új egyház közül, amelyek be vannak tervezve, hogy terjeszkedésben bővelkedő 2024-et hozzanak a vallás számára. Többek között a következő új ideális egyházi szervezetek nyíltak az USA különböző tájain: New York City, Harlem, Buffalo, Washington, DC, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland és Seattle. Egyedül Kaliforniában: Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Szilícium-völgy, Ventura, San Fernando-völgy, Pasadena, Los Angeles, Inglewood, Orange County és San Diego.

A Scientology példa nélküli terjeszkedését tanúsítják továbbá a világ nagyvárosaiban megnyíló új ideális szervezetek, többek között: London, Birmingham és Dublin a Brit-szigeteken; Európa kontinentális részén Brüsszel, Róma, Milánó, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Koppenhága, Malmö, Amszterdam, Bázel és Budapest; a Közel-Keleten Tel-Aviv; a csendes-óceáni partvidéken Tokió, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne és Perth; Dél-Afrikában Johannesburg és Pretoria; továbbiak Kanadában Québec és Cambridge; valamint latin-amerikai fővárosokban Mexikóváros és Bogotá.

Az ideális Scientology szervezetek teljes listája megtalálható a Scientology.org.hu/IdealChurches oldalon.


Hogy a Scientology üzenetét még messzebbre juttassa el, és megválaszolja a vallás iránti óriási érdeklődést, az Egyház elindította saját műholdas tévécsatornáját, a Scientology Networköt, a DIRECTV 320-as csatornáján. A tévéadás élő adatfolyamként a hu.scientology.tv címen érhető el, valamint további platformokon, összesen 17 nyelven és 24 időzónában.