JOHANNESBURG, DÉL-AFRIKA

EGY ÚJ EGYHÁZ A „CIVILIZÁCIÓ BÖLCSŐJÉBEN”

2003. NOVEMBER 1.

2003. november 1-án az afrikai kontinens első ideális Szcientológia egyházának felavatásakor David Miscavige, a Religious Technology Center (Vallási Technológiai Központ) Vezetőtestületének Elnöke és a Szcientológia vallás vezetője a következő szavakat intézte a johannesburgi Szcientológia Egyház megnyitóünnepségén megjelent szcientológusokhoz és kiemelt vendégekhez:

„Hol gyűltünk össze ma este, és hová irányul a Szcientológia világának figyelme? Nem Amerikára, nem Angliára, nem Dániára, hanem Afrikára. Ugyanis a legjobb V-ös osztályú Szcientológia egyházat hoztátok létre. Ma este Johannesburg áll a reflektorfényben.”

A négy épületből álló, 3300 négyzetméteres egyház felavatásán David Miscavige mellett részt vett dr. Ben Ngubane, Dél-Afrika művészeti, kulturális, tudományos és technológiai minisztere; Carol Milner, Johannesburg városi tanácsának tagja; Oswald Reddy, Johannesburg térségének rendőrfőnöke; és Pearl Mashabela asszony, a Tribute magazin szerkesztője és kiadója.

David Miscavige megemlítette azt a számos eredményt, amelyet a dél-afrikai szcientológusok a gyülekezet 45 éves története során elértek: egyebek között leleplezték a fekete lakosokat fogva tartó pszichiátriai munkatáborokat, és rendíthetetlenül küzdöttek a feketék emberi jogainak helyreállításáért az apartheid idején; írás-olvasási programokkal jobb képességűvé tették a következő generációkat; zavargásokat csillapítottak le Az út a boldogsághoz című erkölcsi kódex széles körű kiosztásával, amelyet egész Dél-Afrika el tudott fogadni.

David Miscavige a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak az előrejelzését idézte, amely szerint „Dél-Afrikából ered majd e bolygó következő nagy civilizációja”, majd a következőket mondta az összegyűlt szcientológusoknak:

„Nem csak egy kontinens, hanem az egész civilizáció reményeit és álmait képviselitek. Dél-Afrika egy sokszínű nemzetről álmodik. Nos, Afrika, íme az egyházad – egy olyan egyház, ahol bőrszíntől, vallási hovatartozástól és szociális helyzettől függetlenül szívesen látnak.

Mert mi nem fehérek vagyunk. Nem feketék vagyunk. Mindannyian egymás testvérei, az emberiség része vagyunk.”