STUTTGART, NÉMETORSZÁG

SZABADSÁGOT HOZVA MEGKEZDI MŰKÖDÉSÉT A STUTTGARTI SCIENTOLOGY EGYHÁZ

2018. SZEPTEMBER 9.

Az autógyártás otthonában és a német ipar fellegvárában új Scientology-egyház nyit lehetőségeket a társadalom jobbítása és a szellemi fejlődés előtt.

Tőle nyugatra a Fekete-erdővel, délre pedig a Sváb-Alpokkal, a Neckar folyó két partján fekszik Stuttgart egy völgyben, amely „Az Üst” néven ismert. Mamutfenyőkkel pettyezett meredek hegyoldalak és festői szőlőskertek veszik körül a Németország egyik motorjaként szolgáló várost, amely kulturális és gasztronómiai fesztiváljairól, továbbá világhírű luxusautóiról híres.

Szeptember 9-én, vasárnap a modern energia és a klasszikus történelem egybefonódott, amikor több mint 2500 Scientologist és vendég gyűlt össze egy új Scientology-egyház megnyitójára Stuttgartban.

David Miscavige vezeti az új Stuttgarti Scientology Egyház csúcsmodern megünneplését.

E történelmi pillanat alkalmából David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője elmondta: „Ma felavatjuk Németország legimpozánsabb Scientology-egyházát, egy olyan otthont, amely méltó e nagyvároshoz. Azt jelképezi, hogy semmi sem nagyobb, mint a bölcsesség keresése... És semmi sem maradandóbb, mint a méltóság és a szabadság. Ekképpen eme egyház a Scientology céljait testesíti meg: »Egy olyan civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború; ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.« ... És így most megnyitjuk ajtónkat.”

Ugyanilyen szenvedéllyel, a megnyitóünnepséget egy hagyományos dal és tánc vezette be, tisztelgésként Stuttgart kulturális öröksége és előadó-művészetben játszott országos vezető szerepe előtt. A zene ezután átváltott a rock és a pop ritmusára, ahogy harsány éneklés töltötte meg a levegőt: „Itt van számunkra... a most és a jövő számára mindörökké.” A remény és a várakozás hangulata átterjedt a helyi méltóságok megjegyzéseire, akik arról a hatásról beszéltek, amelyet az új központ fejt majd ki, amikor segít Stuttgartnak szembenézni egy seregnyi problémával.

Bár a város népessége szépen boldogul, a drogok, a bűnözés és egyéb társadalmi kelepcék továbbra is mélyen gyökerező ügyek, és az Egyház társadalomjobbító és humanitárius kampányok élharcosaként küzd ezek elharapózása ellen.

Csupán az elmúlt néhány évben a stuttgarti egyház támogatta a „Mondj nemet a drogokra, mondj igent az életre” kezdeményezést, felvilágosítva az embereket a drogok veszélyeiről Az igazság a drogokról füzetek terjesztésével, drogmegelőzési nyílt napok tartásával, társadalmi célú hirdetések sugárzásával és olyan filmek készítésével, amelyek ösztönzik a gyerekeket és a tizenéveseket, hogy írjanak alá egy drogmentes fogadalmat. Összességében a Drogmentes Világért Stuttgart több mint 250 000 főhöz juttatta el Az igazság a drogokról üzenetét.

Az egyház a pszichiátriai szerekkel való visszaélés veszedelméről is tájékoztatott több mint 70 000 baden-württembergi lakost egy Scientology Egyház által alapított nonprofit figyelőszervezet, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért munkája révén. Emellett ott van az Egyház által finanszírozott Együtt az Emberi Jogokért program, amely a minden embert megillető jogok mellé áll, és Az út a boldogsághoz, egy ésszerű útikalauz a jobb élethez, amely szintén megállíthatatlanul aktív szerte a régióban.

E tevékenységek mind azt az eltökéltséget és lelkes elkötelezettséget demonstrálják, amellyel a Scientologistok segítenek nagyobb tudatosságot és humanitárius tüzet létrehozni Stuttgart és lakói számára.

Mint olyan, a város új Scientology-egyháza tökéletesen lett kialakítva és berendezve, hogy találkozópontként szolgáljon a közösségi partnerekkel való együttműködéshez, valamint szolgáltatásokat nyújtson az egyre növekvő számú Scientologistnak. E kiemelt ereklye, a lenyűgöző 7200 négyzetméteres egyház a város egyik főútvonalán, a Heilbronner Strassén áll.

Neves városi és vallási vezetők egész sora üdvözölte a Scientologistokat új otthonukban. Közéjük tartoztak: Samir El Midani, a Stuttgarti Vallásközi Központ tanácsadója; Jirina Hlasivcova ifjúsági drogfelvilágosításért felelős tanácsnok a Drogmegelőzési és Drogterápiás Központtól; Dr. Elke Preusser-Franke, a németországi Zsidó Női Egyesület elnöke; és Alexander Petz emberi jogi ügyvéd.

El Midani elmondta, hogy helyi Scientologistokkal való együttműködése döntő jelentőségű volt a vallási tolerancia és békesség támogatásában különböző hitek között: „A gyülekezetemet nem fogadták el a hitük miatt, hanem ehelyett a közösség kirekesztette őket. És bár sokan nem vettek tudomást a füstről, önök nem menekültek el a tűz elől... inkább odasiettek. Azonnal segítettek nekünk létrehozni egy információs kampányt, hogy »betöltsük a vákuumot« azzal kapcsolatban, hogy kik vagyunk mint vallás, és miben hiszünk. És az önök részvételének köszönhetően a közösség most nem csupán befogad minket, hanem büszkék is ránk – mondta. – Amikor az emberek megkérdeznek, hogy milyenek a Scientologistok, azt mondom nekik: »Képzelj el egy rendkívül intelligens személyt… aki barátságot ajánl, és félreérthetetlen idealizmussal viszonyul az élethez.«”

Hlasivcova elmondta, hogy a drogfüggőség veszedelme nagy árat követelt a stuttgarti iskoláktól, és hatással volt sok német családra, köztük a sajátjára: „Nemzedékünk a drogok által kitervelt és létrehozott elmúlásban él. Saját életemben a drogok miatt már elvesztettem szeretteimet. A nagybátyám minden újabb adaggal egyre távolabb sodródott tőlünk, egy közeli barátom pedig szívrohamot kapott. Így a fájdalmam egy mély szenvedélyt táplált bennem, hogy harcoljak a drogok ellen. … És elkötelezetten teremtek önökkel egy drogmentes világot immár 8 éve. Együtt elvittük Az igazság a drogokról-t Nürnbergtől Lipcséig, több mint 50 000 füzetet osztva ki mindössze 10 nap alatt. Tehát igen, most felébresztünk egy nemzedéket a Drogfelvilágosítás 2.0-val.”

Dr. Preusser-Franke, a Zsidó Női Egyesület elnöke arról beszélt, hogy milyen hatással volt az életére Az út a boldogsághoz című nemvallásos erkölcsi szabálygyűjtemény L. Ron Hubbardtól: „Abban a kiváltságban volt részem, hogy megismertem, hogyan érvényesülnek Az út a boldogsághoz szabályai az életben, mert önökön keresztül és önökkel megtapasztaltam őket. … »Jó példát mutatva«, ahogy számtalan járókelőnek odaadtuk Az út a boldogsághoz-t Drezda utcáin, »Törekedve az igazsággal élni«, ahogy a holokausztot megismertető kiállításokat tartottunk a templomainkban, és »Úgy bánva másokkal, ahogy szeretnék, hogy bánjanak velük«, ahogy megvédtük jogainkat egy városi kerekasztalnál, amikor mások nem voltak hajlandók meghallgatni a mondandónkat. Tehát, ahogy egymás után keltik életre a szabályokat, önök ezreket tanítanak arra, hogy hogyan éljenek emberséggel. És így Hamburg északi partjaitól München déli szántóföldjeiig soha nem fogjuk elfelejteni az aranyszínű utat L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz-jából.”

Miközben adózott a ceremóniát kísérő intenzív szenvedély előtt, Alexander Petz emberi jogi ügyvéd elismerte a nap nagyszerűségét, a mérföldkő jelentőségű győzelmek fényében, amelyek segítették az eljövetelét: „Együtt történelmet írtunk, nemcsak a Scientology, hanem a társadalom egésze számára. Lefektettük bármely egyház, illetve vallási szövetség jogát arra, hogy szabadon működjön, a kormány beavatkozása nélkül, az Alkotmány értelmében. Hitünk a jogi rendszerben beigazolódott, mert megvédtük a vallásszabadságot minden Scientologist számára, és precedenseket teremtettünk mindenki jogainak és a Németországban jelen lévő mindegyik hit vallásszabadságának védelmére. Tehát álljon ez az új Scientology-egyház a szabadság szimbólumaként, minden ember számára itt, ebben a városban, ebben a régióban és egész Németországban!”


Ahogy a látogatók belépnek Stuttgart új Scientology-egyházába, elkápráztatja őket az acélkék, króm és szürke kombinációja, amelyek tükrözik a város high-tech identitását. Az épület halvány árnyalatai a mahagónival keveredve nyugodt, barátságos légkört teremtenek a Közönséginformációs Központban, ahol bevezetést lehet kapni a Dianeticsbe és a Scientologyba. Az itt található bemutatótáblákon 17 nyelven több mint 500 film mutatja be a Scientology vallás hittételeit és gyakorlatait, valamint az alapító, L. Ron Hubbard életét és hagyatékát.

Az Információs Központ a Scientology által támogatott számos humanitárius kezdeményezést is bemutatja, beleértve világméretű emberi jogi felvilágosító kampányukat; széles körű drogfelvilágosító, drogmegelőző és drogrehabilitációs programjukat; írás-olvasási és tanulási központjaik globális hálózatát; valamint a Scientology önkéntes lelkészeket, akik a világ legnagyobb független segítőszolgálatává váltak.

Stuttgart kápolnája a Scientology-hívők összejöveteleinek biztosít helyszínt. Ezek közé tartoznak a vasárnapi szertartások, a házasságkötések és a névadó ceremóniák, valamint egy egész sor olyan közösségi rendezvény – például bankettek, szemináriumok és műhelyek –, amelyeken bármilyen vallás tagjai részt vehetnek.

A kávézó helyet kínál a kötetlen találkozásra a rendezvények vendégeinek és a Scientology-szolgáltatásokon részt vevő híveknek a szünetek alatt.

Az új Egyház az összes bevezető szolgáltatás nyújtására fel van szerelve. Idetartoznak a délutáni, esti és hétvégi Dianetics- és Scientology-szemináriumok, amelyek fontos alapelveket tekintenek át, illetve ezek alkalmazását az életre, valamint Scientology életjobbító tanfolyamok egész sora, amelyek az emberek életének bármely részét segítenek jobbá tenni.

A stuttgarti egyházban emellett több tucat speciálisan felszerelt szobát is találunk, amelyek ideális környezetet biztosítanak a Scientology-auditálás (szellemi tanácsadás) számára. Több tanfolyamterem van kifejezetten auditorok (szellemi tanácsadók) képzésének szentelve, ahol a Scientologistok elsajátíthatják az auditálás technológiáját, mindezt azért, hogy segítsenek másoknak is elérni a szellemi szabadságot. Az új létesítmény egyaránt szívesen fogadja a Scientologistokat és azokat, akik szeretnének többet megtudni a Scientology Egyházról.


Az új Stuttgarti Scientology Egyház megnyitása folytatja a vallás gyors növekedésének időszakát, amelynek során majdnem 70 új Scientology-egyház nyílt olyan városokban, mint Los Angeles, Tampa, London, Milánó, Tel-Aviv, Tokió, Kaohsiung és Bogotá.

Az elmúlt egy év folyamán új Scientology-egyházak nyíltak Dublinban (Írország), Birminghamben (Anglia), Amszterdamban (Hollandia), Észak-Johannesburgban (Dél-Afrika), Salt Lake Cityben (Utah), a Szilícium-völgyben (Kalifornia), Perthben (Ausztrália) és Orlandóban (Florida).

További egyházak megnyitása van tervbe véve a következő hónapokban Európa, Latin-Amerika, Észak-Amerika és Afrika nagyvárosaiban.