BERLIN, NÉMETORSZÁG

A SZABADSÁG VILÁGÍTÓTORNYA NÉMETORSZÁG FŐVÁROSÁBAN

2007. JANUÁR 13.

2007. január 13-án 31 országból érkeztek szcientológusok és vendégek, hogy felavassák a Berlini Szcientológia Egyház gyönyörű, új otthonát. Az elismert építészeti műemlék a város Charlottenburg kerületében, az Otto-Suhr-Allee és a Cauerstrasse sarkán helyezkedik el. A hatemeletes üveg és acél épületben található egy nagy audiovizuális közönséginformációs központ, amely bemutatja a Szcientológia hittételeit és gyakorlatait, L. Ron Hubbardot, a vallás alapítóját, valamint az Egyház nemvallásos közösségi programjait, amelyek a kábítószerrel való visszaélés, az írástudatlanság, a bűnözés, az erkölcstelenség és az emberijog-sértések ellen küzdenek.

A helyi tisztviselők mellett több mint 5000 szcientológus és vendég vett részt az eseményen. A felszólalók között voltak vezető vallástudósok – Jürgen Redhardt professzor a Giessen Egyetemről és dr. Hubertus Mynarek, a Bécsi Egyetem volt teológiai dékánja –, valamint a vallási jogok ismert szószólója, Almog Burstin, az Európai Alapítvány az Emberi Jogokért és a Toleranciáért alapító tagja.

Amikor aláhullt a szalag, mindenki számára világossá vált, hogy a szabadság új napja virradt fel az intolerancia korábbi központjában, Berlinben.