HAMBURG, NÉMETORSZÁG

HAMBURG FELSZENTELTE NÉMETORSZÁG ÚJ IDEÁLIS SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZÁT

2012. JANUÁR 21.

A Hamburgi Szcientológia Egyház 2012. január 21-én avató ünnepség keretében újra megnyitotta kapuit a város számára. A megnyitón 1500 szcientológus, vendég és magas rangú vendég vett részt. Az impozáns megnyitóval a hétemeletes egyház Ideális Szcientológia Egyházzá (Ideális Orggá) alakult, és így még jobban eleget tud tenni Hamburg növekvő Szcientológia közösségének és általában véve a helyi közönség igényeinek.

2012. január 21-én a Hamburgi Szcientológia Egyház megünnepelte a teljesen átalakított épületének megnyitását Altstadtban, Hamburg történelmi városrészének központjában.

Ünnepi beszédében Pia Michel kisasszony, a Hamburgi Szcientológia Egyház ügyvezető igazgatója kijelentette: „Körülbelül 300 egyház, mecset és templom található Hamburg városában. Több mint negyven éven át a Szcientológia Egyház olyan tagja volt ennek a vallásos közösségnek, aki mindig felemelte szavát. Ennek az egyháznak a megnyitója fordulópontot jelent, mivel ma a vallásszabadság lángja fényesen világít mindannyiunk nevében, és ez így lesz mindörökké.”

Az esemény tiszteletére David Miscavige úr, a Religious Technology Center vezető testületének elnöke, a Szcientológia vallási vezetője kijelentette: „Ez az Ideális Org a Szcientológia új korszakát jelzi Németországban, mivel ez az egyház – nagyon is valóságos értelemben – maga a Szcientológia. Úgy lett kialakítva, hogy tükrözze a Szcientológia Szervezési Tábláját, és így magában foglalja az összes funkciót, amelyet Alapítónk irányleveleiben felsorolt. Aprólékosan úgy tervezték meg, hogy az összes Szcientológia szolgáltatást Alapítónk technológiájának pontosan megfelelve szolgáltassa: az összes bevezető szolgáltatástól egészen a Híd tetejéig. És úgy tervezték meg, hogy megtestesítse a Szcientológia szellemét, és így olyan bevezetőt nyújtson, ahol mindenki képes saját maga rájönni, hogy kik vagyunk és mit csinálunk. Engedjék meg tehát, hogy üdvözlésem mindenkire kiterjesszem. Ettől a naptól fogva ajtóink nyitva állnak, és a segítségünk az Önöké.”

A fogadalom teljes kifejezésére – hogy közös erőfeszítéssel működnek együtt egymás és mindenki segítésében – az új egyház ünnepélyes felavatásában Hamburg legjelentősebb polgári és vallási vezetői segédkeztek. Többek között egy szókimondó emberi jogi aktivista, a fiatalok drogmegelőző szervezetének alapítója, egy vallási jogi vezető a görög ortodox közösségből és egy tanácsadó a hamarosan megnyíló Németországi Nemzeti Szocializmus Emlékirat és Dokumentációs Központjából.

________________

Az új Hamburgi Ideális Org feltűnő jellegzetessége az átfogó Közönséginformációs Központ, amely minden látogatónak lehetővé teszi, hogy meg válaszolja a következő sarkalatos kérdést: „Mi a Szcientológia?” Ez a központ a teljes földszintet elfoglalja, ahol egy multimédia kivetítő galériája található, amely bemutatja a Szcientológia vallás hitét és gyakorlatait, illetve a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak az életét és örökségét. Továbbá teljes áttekintést ad az Egyház által szponzorált humanitárius kezdeményezésekről, mint például a világméretű emberi jogi kezdeményezésről; egyformán széleskörű drogfelvilágosító és -megelőző kampány; a globális műveltségi tanulási központokról és a Szcientológia Önkéntes Lelkész programról, amely a Földön jelenleg a legnagyobb független mentő erő. A képernyők körülbelül 500 tájékoztató és dokumentumfilmet kínálnak egy gombnyomásra. A reggeltől estig nyitva tartó Információs Központban szívesen látják a látogatókat, akik szabadon nézelődhetnek, és kedvük szerinti gyakorisággal térhetnek vissza. Az Információs Központ a hozzákapcsolódó kávézóval arra is alkalmas, hogy egy időben százakat lásson vendégül.

Az Egyházat ezen kívül úgy tervezték meg, hogy az egész közösség egy fajta gyülekezőhelyéül szolgáljon. A kápolnát, a Szcientológia vallási szertartások és ünnepségek otthonát át lehet alakítani úgy, hogy olyan események és egyéb gyűlések színhelyéül szolgáljon, amelyek összehangolják a humanitárius kezdeményezéseket Hamburg és összes polgára számára. A színhely teljesen fel van szerelve művészi minőségű audio- és videórendszerrel a filmbemutatók és szemináriumok részére. A Kápolna képes továbbá vendégségek és bankettek kiszolgálására is.

Az új Hamburgi Ideális Org terjedelmes helyiségeket tartalmaz a bevezetőszolgáltatások részére, köztük a rendszeresen szervezett Dianetika és Szcientológia Személyes hatékonyság szeminárium és egy sor Életjobbító tanfolyam számára.

________________

A Hamburgi Szcientológia Egyház a legújabb a tucatnyi Ideális Szcientológia Egyház („Ideális Orgok”) között, melyek az utóbbi öt évben nyíltak.

Az Ideális Orgok az Alapító L. Ron Hubbard vallási vízióját váltják valóra. Az Ideális Orgok nemcsak ideális körülményeket biztosítanak a szcientológusok számára a szellemi felemelkedésük útján, hanem minden közösség otthonául szolgálnak, és egyben találkozási pontok az összes felekezet számára, ahol felemelkedhetnek.

A Hamburgi Szcientológia Egyház a 2012-es év elsőként megnyíló ideális egyháza, és ő is csatlakozik a többi ideális egyházhoz, amely korábban már Európa szerte megnyílt, éspedig olyan kulturális központokban, mint Németországban Berlin, Oroszországban Moszkva, Angliában London, Spanyolországban Madrid és Olaszországban Róma.

Más új egyházak is nyíltak az elmúlt években Washington D. C.-ben, New Yorkban, Los Angelesben, Pasadenában, Iglewoodban, Seattle-ben, Tampában, Minneapolis-St. Paulban, továbbá Québec Cityben, Mexico Cityben és Melbourne-ben.

A tervek szerint, több mint 15 új Ideális Orgs fog megnyílni 2012-ben.

_________________

A Szcientológia vallást L. Ron Hubbard író és filozófus alapította. Az első Szcientológia egyházat Los Angelesben alapították 1954-ben, és a vallás úgy elterjedt, hogy mára már 167 országban több mint 10 000 egyházat, missziót és területi csoportot mondhat magáénak több millió taggal.