VENTURA, KALIFORNIA

ÓRIÁSHULLÁMHOZ HASONLÓAN EMELKEDIK KI A SCIENTOLOGY IDEÁLIS ORG VENTURÁBAN, A SZÖRFVÁROSBAN

2020. FEBRUÁR 22.

A lenyűgöző új egyház óceánparti megnyitóünnepsége, amelyet a 101-es autópálya mentén tartottak, mérföldkő jelentőséggel bír a Scientology elképesztő növekedése szempontjából Kaliforniában.

A vallás végtelen terjeszkedésének hullámán utazva a Scientology Egyház 2020. február 22-én átvágta a szalagot új ideális szervezetén (Ideális Org), a szörfösök paradicsomának városában. Ventura és Santa Barbara megyék első Ideális Orgja több mint 4000 fős lelkes közönség – Scientologistok, valamint szövetségi, állami és helyi méltóságok részvételével nyílt meg. Az avatási ceremónia az elmúlt évtized céltudatos terjeszkedésének csúcspontját jelenti a Scientology számára.

Az új egyházi szervezet a szabadság eltéveszthetetlen bástyájaként csillog a 101-es autópálya mellett, ahol napi 100 000 ingázó láthatja. Az org mindössze néhány percre áll Ventura belvárosától és a Surfers Pointtól, valamint kevesebb, mint 500 méterre a San Buenaventura State Beachtől. A tágas és lenyűgöző épület 6100 négyzetméterén az Egyház azonnal megsokszorozhatja közösségi tevékenységeit és szolgáltatásait az óceánpart több százezer lakója számára.

David Miscavige vezeti az avatási ceremóniát Ventura megyében, Dél-Kaliforniában. Az új Scientology egyház az óceánpart több százezer lakóját hivatott kiszolgálni.

Lágyan fújt a csendes-óceáni szellő az esemény alatt, melyet az elért eredmények ünnepi szelleme hatott át. Az impozáns ünnepség David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője vezényletével zajlott, aki azt mondta az egybegyűlteknek, hogy a hullám, amelyet vártak, épp most fog megtörni: „Egy tökéletes, végtelen hullám, amelyen bárki képes ellovagolni a képességek magasabb fennsíkjára és a szellemi halhatatlanság felé. Természetesen nem mindenki tudja, hol végződik a part, és hol kezdődik az életre szóló kaland. Itt léptek be ti a képbe a szabadságra szóló felhívással és egy arról szóló leckével, hogyan is kell elcsípni azt a hullámot, amely örökre megváltoztat.”

Port Huenemétől Montecitóig mindenhonnan érkeztek méltóságok az új Ideális Org megnyitójára, hogy átadják szívélyes üdvözletüket, és elismerjék Ventura és Santa Barbara hosszan tartó partnerségét az egyház által támogatott társadalomjobbító és humanitárius programokkal.

A Scientology híveihez és egyházi tisztviselőihez csatlakozott még Steven Gama, a Ventura megyei Port Hueneme városi tanácsosa; Sharon Byrne, Santa Barbara megye 4. választókerületének tanácsadója; John Chavez, a Szövetségi Vészhelyzetmenedzsment (FEMA) kapcsolattartója; és Barbara Gaughen-Muller, a Tri‑County ENSZ-társaság elnöke.

Rávilágítva az Egyház környezettudatosságára és munkájára, Gama városi tanácsos úgy írta le L. Ron Hubbard nem vallásos erkölcsi útmutatóját, Az út a boldogsághoz-t mint „az az erő, amely akcióba lendíti az embereket.” Majd hozzátette: „Az út a boldogsághoz önkéntesei velünk együtt segítenek Ormond Beach tisztán tartásában. Ott vannak kora reggeltől addig, amíg be nem fejezzük a munkát aznapra, vigyáznak a környezetre, és segítenek abban, hogy továbbra is virágozzon. ...Ez az új egyház tehát nemcsak abban fog segédkezni, hogy megőrizzük gyönyörű otthonunk szépségét, hanem arra is inspirál majd, hogy még jobb környezetet, még jobb szomszédokat és még jobb közösséget hozzunk létre.”

Sharon Byrne a Santa Barbara-i választókerületből a Scientology által támogatott drogfelvilágosító program regionális hatását méltatta a tudatosság növelésére és a fiatal életek megmentésére. „Az Önök filmje, Az igazság a drogokról felnyitja az emberek szemét, és útba igazít, amire nagy szükség van 2020-ban – mondta. – A film nyíltan a szemünkbe mondja az igazságot. Pontosan ezért működik. Az igazság a drogokról program-nak köszöngetően Tri-County-középiskoláink tanulói most azt mondják: »Soha nem szívtam volna marihuánát, ha láttam volna ezt a filmet. Többé nem fogom csinálni.« ...Egyenként segítenek a gyerekeknek levonni a következtetést. Segítenek jó utat mutatni a gyermekeinknek, hogy soha ne forduljanak drogokhoz.”

John Chavez, a FEMA kapcsolattartója, elismerte a közönség soraiban helyet foglaló Scientology önkéntes lelkészeket, amiért elkötelezetten támogatták a régió helyreállítási munkálatait a Venturában pusztító tüzek után. „Amikor egy ilyen nagyságrendű helyzettel nézünk szembe – mondta –, erős közösségre és egyházi támogatásra van szükség. És az önkéntes lelkészek ott voltak a helyszínen, Ventura városában. Ott voltak Ojai-nál. A tűzoltókkal együtt osztották a védőmaszkot az utcákon, és végig kitartottak. Önök katasztrófakezelő tevékenységeink lényeges elemei. Sőt, gyorshívásra állítottam a telefonszámukat!”

Barbara Gaughen-Muller, a Tri-County ENSZ-társaság elnöke is hasonlóan elismerő szavakat mondott az egyház fáradhatatlan elkötelezettségéről az emberi jogok oktatása terén, amely fórumok és szemináriumok létrejöttét inspirálja a terület magániskoláiban és nonprofit szervezeteiben. Annak fényében, hogy a Scientology Alapítója, L. Ron Hubbard maradandó elkötelezettséget vállalt az emberi jogokért, Gaughen-Muller asszony kijelentette: „Hetvenöt évvel ezelőtt így hangzott az ENSZ-ről szóló prófécia: Egyedi üvegépületének falai között lakozik az az erő, amely meg fogja változtatni a világot. Nos, Önök most rendelkeznek egy saját, gyönyörű üvegotthonnal, amelyet az egész világ látni fog. Önök erőteljes jelenléttel bírnak. Így Alapítójuk születésnapi ünnepségének előestéjén hadd mondjuk azt: »Igen, L. Ron Hubbard, itt áll az örök szabadság háza, amely meg fogja változtatni az emberek életét a kaliforniai partok mentén.«”


A látványos új egyház bemutatja a régiónak a Dianeticset és a Scientologyt. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A bemutatópaneleken több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Scientology Egyház alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard, az Alapító életét és hagyatékát mutatják be. Az Információs Központ teljes áttekintést nyújt az egyház által finanszírozott humanitárius programokról, beleértve az emberi jogok világméretű oktatását, a széles körű drogfelvilágosító és drogmegelőző programokat, a globális műveltségi és tanulási központokat, valamint a Scientology Önkéntes Lelkész Programot, amely a Föld egyik legnagyobb független katasztrófaelhárító mentőalakulata. A központ reggeltől estig fogadja a látogatókat, akik annyiszor visszatérhetnek, ahányszor csak akarnak.

Az egyház kápolnája Scientology összejövetelek számára biztosít helyet, beleértve a vasárnapi szertartásokat, házasságkötéseket és névadókat, és a közösségi együttműködés nevében szívesen látja bármely felekezet tagjait a közösségi rendezvényeken. A Scientology auditálás (szellemi tanácsadás) számára fenntartott több tucat szoba mellett az új egyházban több szemináriumi helyiség és tanfolyamterem is megtalálható.


Az ideális egyházi szervezetek (Ideális Orgok) L. Ron Hubbard, a vallás Alapítójának vízióját váltják válóra. Nemcsak a Scientologistok számára nyújtanak ideális körülményeket a magasabb szellemi tudatosság és szabadság felé való haladásukban, hanem a teljes közösségnek is otthont adnak, illetve a különféle hitvallások tagjait segítő kezdeményezések számára is találkozóhelyet biztosítanak.

Többek között a következő új Ideális Orgok nyíltak az elmúlt évtizedben: New York, Harlem, Buffalo, Washington, Atlanta, Tampa, Orlando, Miami, Nashville, Cincinnati, Columbus, Detroit, Twin Cities, Kansas City, Dallas, Denver, Salt Lake City, Phoenix, Las Vegas, Portland és Seattle. Az új Ventura Ideális Org tizenkettedikként nyílt meg Kalifornia államban Los Angeles, Sacramento, San Francisco, Los Gatos, San Jose, Szilícium-völgy, San Fernando-völgy, Pasadena, Inglewood, Orange County és San Diego után.

A Scientology vallás robbanásszerű növekedését tanúsítják továbbá a világ nagyvárosaiban megnyíló új ideális egyházi szervezetek, többek között London, Birmingham és Dublin a Brit-szigeteken; Európában Brüsszel, Róma, Milánó, Padova, Madrid, Berlin, Hamburg, Stuttgart, Koppenhága, Malmö, Amszterdam, Bázel, és Budapest; a Közel-Keleten Tel-Aviv; a csendes-óceáni térségben Tokió, Kaohsiung, Auckland, Sydney, Melbourne és Perth ; Dél-Afrikában Johannesburg és Pretoria; Kanadában Québec és Cambridge; és Latin-Amerikában Mexikóváros és Bogotá.

Az ideális Scientology szervezetek teljes listája megtalálható a Scientology.org.hu/IdealChurches oldalon.


Hogy a Scientology üzenetét még messzebbre juttassa el, és megválaszolja a vallás iránti óriási érdeklődést, az Egyház elindította saját műholdas tévécsatornáját, a Scientology Networköt, a DIRECTV 320-as csatornáján. A tévéadás élő adatfolyamként a hu.scientology.tv címen érhető el, valamint további platformokon, összesen 17 nyelven és 24 időzónában.