TOKIÓ, JAPÁN

AZ ELKÉPESZTŐ SZCIENTOLÓGIA-NYÁR FOLYTATÓDIK A TOKIÓ IDEÁLIS ORG MEGNYITÁSÁVAL

2015. AUGUSZTUS 8.

A felkelő nap országában egy dicsőséges új korszak emelkedik fel, az egyház fenséges, új szellemi központjának reményteljes szalagátvágásával, amely épp akkor nyílik, amikor a vallás korszakalkotó méretű növekedésen megy keresztül.

A remény és szabadság következő jelzőtüzét fellobbantva a rendkívüli terjeszkedés évében, a Szcientológia Egyház köszöntötte új ideális szervezetét Japán nyüzsgő fővárosában, Tokióban, augusztus 8-án, szombaton a több mint ezer fős elragadtatott közönség előtt. Ez az Egyház legújabb céltudatos áttörése a példátlan fejlődés és a forradalmi növekedés időszakában.

Ez az új ideális org a Sindzsukuban áll, csak néhány percre a világ legnagyobb vasútállomásától, és a Sibujától, Tokió legforgalmasabb terétől. A modern, nyolcemeletes épület a szellemiség jelzőfényeként ragyog a több mint ötmillió ember számára, aki nap mint nap keresztülözönlik a környező kerületeken, nem beszélve a milliókról, akik Tokiót otthonuknak nevezik.

Ez a csodálatos utazásotok és a fantasztikus jövőtök következő fejezete. Legyen e jövő jellemzője a segítség! És ez a segítség érintse meg a családjaitokat, a barátaitokat, az országotokat és végül az egész emberiséget! Ezzel a megnyitóünnepséggel elérkeztünk a mi sorsunkhoz, ami az, hogy határtalan elkötelezettséggel és eltökéltséggel nyújtjuk a technológiánkat, hogy aztán ez az ország is erőt adhasson minden emberi lénynek.”– David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke

Ünnepélyes volt a hangulat a megnyitón, amelynek házigazdája David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, ezekkel a szavakkal köszöntötte az egybegyűlteket: „Ez a csodálatos utazásotok és a fantasztikus jövőtök következő fejezete. Legyen e jövő jellemzője a segítség! És ez a segítség érintse meg a családjaitokat, a barátaitokat, az országotokat és végül az egész emberiséget! Ezzel a megnyitóünnepséggel elérkeztünk a mi sorsunkhoz, ami az, hogy határtalan elkötelezettséggel és eltökéltséggel nyújtjuk a technológiánkat, hogy aztán ez az ország is erőt adhasson minden emberi lénynek.”

És valóban, a megnyitó L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítójának egy régóta áhított célját teljesítette be, amit egy évtizedekkel ezelőtti levélben írt meg egy japán munkatársának. Álljon itt belőle egy részlet: „Nagyra becsülöm a japánokat mint népet. Mindig úgy tekintettem Japánra, mint Ázsia reményére.”

Elismerve Tokió régóta tartó elkötelezettségét, amelyet az egyház által szponzorált humanitárius programokhoz és az egyház örökségéhez való hozzájárulásban mutatott, illetve a Szcientológia Ázsiára kifejtett történelmi méretű hatása előtt tisztelegve a japán szigetek minden területéről érkező magas méltóságok örömmel üdvözölték személyesen az ideális org ünnepélyes megnyitóját.

A Szcientológia Egyház tagjaihoz és vezetőihez csatlakozott Szaitó Maszami, Mijagi tartomány parlamenti képviselője, Furubó Tomóo, Tosima város képviselő-testületének tagja, Sirota Takajuki, a Tanulástámogató Intézet igazgatója, és Hirabajasi Tomoki, a Challenge Again Tokyo országos nonprofit szervezet főtitkára.

Szaitó úr elismerte az Egyházat mint „egy valóban humanitárius szervezetet”, és azt is hozzátette: „Az önök társadalmi programjai, például a Szcientológia önkéntes lelkészek és Az út a boldogsághoz, fantasztikusak a nemzetközi humanitárius célkitűzések szempontjából.”

A beszéd személyes hangvételű volt: „A szcientológusok milliók számára hoznak segítséget. De azt is elmondhatom, hogyan segítenek a szcientológusok egyetlen embernek: nekem. Ugyanis a nagy japán földrengés és szökőár után, amely elsöpörte a városom... Az önök tagjai, a Szcientológia önkéntes lelkészek ott voltak, és az összeomlott házunknál dolgoztak, azt remélve, hogy a családtagjaink ott vannak. Nagy hatást gyakorolt ránk a gondosságuk, olyan szintű jártasságot és fegyelmezettséget mutattak. Az önök humánus hozzáállása mélyen megérintett. Még bicikliket is biztosítottak az embereknek városszerte. Egy kis üzenet volt rajtuk, amely nagyon sokat jelentett nekünk: „Ne add fel, Japán!”

Annak érzékeltetésére, hogy a szcientológusok milyen rendkívüli erőfeszítéseket tesznek a drogokkal való visszaélés elleni háborúban, Furubó úr felidézte, hogy 2012-ben hogyan váltak kontrollálhatatlanná a félig-meddig legális drogok, amelyeket Japánban „legális gyógynövény” néven ismernek, túladagolásokat, agresszivitást és haláleseteket okozva.

„Az önök információi adták meg a szilárd irányelvet, amelyre szükségem volt. – mondta Furubó úr. – Az önkormányzatunk úgy döntött, hogy az önök szervezetének partnere lesz. Visszatérve a jelenhez, ma a szcientológusoknak köszönhetően már nincsenek olyan boltok Japánban, amelyek »legális füveket« árulnak!” Hozzátette: „Szeretném teljes szívemből megköszönni nagyszerű hozzájárulásukat a város lakóinak segítéséhez. Csodálom azt a szolgálatot és kötelességtudatot, amelyet önök mutatnak, ahogy jobb irányba vezetik az egyéneket, a családokat, a társadalmat és a világot. Nekünk japánoknak van egy alapelvünk, a „va”. Ez a tisztelet és a kölcsönös együttműködés törvénye, amely átitatja kultúránkat. Az ideális org ennek a „va”-nak a megtestesülését ígéri.”

Sirota úr megjegyezte, hogyan érte őt az a „hatalmas szerencse” hogy felismerje: L. Ron Hubbard Tanulási technológiája „energiát ad egy új generációnak ahhoz, hogy tovább éljen. L. Ron Hubbard a gyakorlatias oktatás fantasztikus sztárja. És a technológiájának hála a tanulási reneszánsz hajnalának vagyunk szemtanúi.” Hozzátette, hogy az új ideális org megnyitásával „Van egy otthonunk a Tanulási technológia számára, hogy oktathassuk Tokió minden tanulóját. A tanulási tech örökké fog ragyogni, fényes reménysugárként az emberiség számára. Ezért hát vigyük el a hírt a világ összes oktatási intézményének, hogy jobbá tegyük gyermekeink jövőjét.”

Ahogy a hétvége folyamán ez a jövő felvirradt minden ember számára Japánban, Hirabajasi úr mélyen átérezte, milyen hatással van az ideális org egész Japánra. A megnyitó ünnepségen kijelentette: „A Szcientológiában egy újfajta vallást látok – egy vallást, mely a problémák megelőzésével, gyakorlatiasan kezeli a társadalmat.”

Hirabajasi úr példaként az Egyház által szponzorált Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) mentális egészségügyi felügyeleti szervezetet hozta fel. Mint mondta: „Véget kell vetnünk annak, hogy a pszichiátria túlgyógyszerezi a népünket, még mielőtt megállítanák országunk fejlődését. Hiszem, hogy Japán jövője a gyermekeink vállán nyugszik. Célom egy olyan társadalom, ahol a gyerekek egészségesen nőhetnek fel, a vállukon tudják hordozni ennek az országnak a jövőjét, és szolgálatára lehetnek a világnak. És ha még több olyan ember lesz, mint önök, akik tesznek azért, hogy véget vessenek e jogsértéseknek, meg fogjuk óvni a jövőt.”

Tokió új ideális szervezete minden látogatónak bemutatja a Dianetikát és a Szcientológiát. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A képernyőkön több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Szcientológia vallás alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard életét és hagyatékát mutatják be.

Az Információs Központ teljes áttekintést ad az egyház által finanszírozott humanitárius programokról is, beleértve az emberi jogok világméretű oktatását, egy széles körű drogfelvilágosító és drogmegelőző kampányt, a bolygót behálózó írástudósági és tanulási központokat, valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkész Programot. Ez utóbbi jelenleg a Föld legnagyobb független katasztrófaelhárító mentőalakulata, amelyet több ezer japán tart a legnagyobb tiszteletben, akik segítséget kaptak a 2011-es cunami során.

Tokió ideális orgja egy kápolnának is otthont ad, amely helyet biztosít mindenféle Szcientológia-összejövetelnek, beleértve a vasárnapi szertartásokat, a házasságkötéseket és a névadókat, valamint olyan közösségi rendezvényeket, amelyeken bármely vallás tagjai részt vehetnek. Az ideális szervezetben több szemináriumterem és tanfolyamterem is található, ezenkívül egy teljes emelet szenteltek a Szcientológia-auditálásnak (szellemi tanácsadás).

_________________

A Szcientológia Egyház az elmúlt évtizedben nagyobb terjeszkedésnek örvendett, mint a megelőző 50 évben összesen. A 2015-ös év első fele is ezt támasztja alá a vallás számára történelmi jelentőségű eredményekkel és nagyszabású megnyitóünnepségekkel.

Ezek közé tartozott július 18-án az Ideális Kontinentális Összekötő Iroda nagyszerű megnyitója az angliai East Grinsteadben, július 11-én a Szcientológia Információs Központ megnyitása az Egyház szellemi központjában, a floridai Clearwaterben, amikor is megnyílt az a hat új központ, amelyek az Egyház által támogatott humanitárius programokat teszik könnyen elérhetővé a clearwateri közösség számára. Július 5-én a fenséges bogotái ideális Szcientológia-egyház felszentelése Kolumbiában, áprilisban pedig az ideális Szcientológia Egyház megnyitása Franciaország, Németország és Svájc találkozási pontjánál, a svájci Bázelben.

Az Egyház mára több mint 40 ideális szervezetet működtet hat kontinensen. Az elkövetkező évben további megnyitók lesznek Ausztrália, Afrika, Európa és Észak-Amerika kulturális központjaiban.