EAST GRINSTEAD, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

A SZCIENTOLÓGUSOK NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGE EGYEDÜLÁLLÓAN EREDMÉNYES ÉVET ZÁRT BOLYGÓSZINTŰ PROGRAMJAIVAL

2015. OKTÓBER 23.

Az IAS 31. évfordulójának rendezvénye az angliai Saint Hillben reflektorfénybe állította a Szcientológia történelmi jelentőségű terjeszkedését és példa nélküli társadalmi kihatását, betetőzve az elmúlt 12 hónapban elért rendkívüli bolygószintű eredményeket.

Több mint 7500 szcientológus gyűlt össze az angliai Saint Hillben október 23-án, pénteken, hogy megünnepeljék a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS) 31 éve során elért elsöprő teljesítményeket és szenzációs diadalokat, egyúttal méltatva a Szcientológia vallás folytatódó növekedését és hatását olyan bolygószintű erőként, amelynek célja a humanitárius építés és a társadalomjobbítás.

Az elmúlt év volt a Szcientológia történetében talán az eddigi legnagyobb terjeszkedéssel büszkélkedő és legsikeresebb év – olyan időszak, amelyet monumentális győzelmek jellemeznek mind az Egyház növekedése, mind a dinamikus, fáradhatatlan munkája szempontjából, amellyel harcolt a drogozás és az emberi jogi sérelmek ellen, beleértve a mentális egészség területét is, továbbá erkölcsökre nevelt, és enyhítette a katasztrófa sújtotta területek áldozatainak szenvedéseit.

Amikor 1984-ben megalakult az IAS, a Szcientológia 39 országban volt jelen világszerte. Ma a szövetségnek több mint 130 országban vannak tagjai hat kontinensen – megerősítve az Egyház kiemelkedőségét mint a világ egyetlen olyan, 20. században született vallása, amely a 21. század küszöbének átlépése után 15 évvel is folytatja terjeszkedését és fejlődését.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke beszámolt az elmúlt év páratlan előrelépéseiről.

Az ünnepséget David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette, aki beszámolt az elmúlt év páratlan előrelépéseiről. Bemutatott három hősies IAS-szabadságérem-nyertest, akik példaértékűen bizonyították bátorságukat és elkötelezettségüket egy jobb világ megteremtése mellett, és beszámolt a vallás tavaly október óta elért terjeszkedésének minden vonatkozásáról.

„Ahogy ma este áttekintjük az IAS 31 évét a Szcientológia történetének e magasztos bölcsőjében, egyúttal egy hatványozott terjeszkedés által jellemzett 12 hónapos időszakot is ünneplünk, amely minden tekintetben ideális volt – mondta David Miscavige. – Vannak ideális orgjaink a világ különféle kulturális központjaiban, és új ideális Sea Org-bázisok irányítják a kontinentális terjeszkedést egész féltekékre kiterjedően. És az ideális Haladó és Saint Hill Szervezet UK múlt heti felavatásával Saint Hillben a kör bezárult. E hely híven példázza, hogy milyen különböző utakon-módokon szárnyal fel a Szcientológia, amely az örök kezdetek és határtalan lehetőségek világa – egy átalakuló világ, amely végre itt van.”

A tavalyi év legjelentősebb eredményei között említést érdemel két, IAS által finanszírozott ideális Szcientológia-egyház megnyitója. Júliusban megnyílt az első ideális dél-amerikai Szcientológia-szervezet – Kolumbia rohamosan fejlődő fővárosában, Bogotában –, majd augusztusban Japán káprázatos első ideális orgja is megnyitotta kapuit Tokió lüktető szívében. A pénteki rendezvény során látható és hallható volt, ahogy mindkét országbeli nemzeti vezetők úgy írják le ezt a pillanatot, mint ami a jövőjük szempontjából kulcsfontosságú.

Az elmúlt 12 hónapban megnyílt 3 lenyűgöző kontinentális Narconon-központ – az Egyesült Királyságban, Dániában és Mexikóban –, továbbá a negyedik mintaközpont egy lélegzetelállító dombtetőn a kaliforniai Ojaiban (ahol művészek és társadalmi vezetők kapnak szolgáltatást). Ezek az IAS által finanszírozott központok a Szcientológiát megalapító L. Ron Hubbard jól ismert drogrehabilitációs technológiáját használják a droghasználattal való küzdelemben. E dinamikus létesítmények nagymértékben kiszélesítik a Narconon program hatósugarát és hatását Európa- és Latin-Amerika-szerte.

A Szcientológia 2015-ös eredményeinek hosszú sora kitöltötte a közel háromórás rendezvényt, kezdve az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR) egyedülálló erőfeszítéseivel a pszichiátria által elkövetett emberi jogi visszaélések felszámolására világszerte – bíróság elé állítva ezek elkövetőit, és támaszt nyújtva az áldozataiknak. A CCHR úttörő hadjárata, hogy törvény elé állítsa a pszichiátriát, az elmúlt évben drámaian tovább erősödött.

Szintén a 2015-ös év eseménye volt, hogy a Szcientológia által támogatott humanitárius és társadalomjobbító kezdeményezések képviseletére állandó létesítmények jöttek létre egy Szcientológia Információs Központtal együtt a floridai Clearwaterben – a Szcientológia vallás spirituális központjában. Ezek mintaként szolgálnak arra, hogy hogyan lehet egész közösségeket felemelni ezekkel a rendkívül hatékony kampányokkal.

A képviselt programok a következők: Az igazság a drogokról, egy drogellenes oktatási program az egész világra kiterjedő járványszerű droghasználat eltörlésére; az Együtt az Emberi Jogokért, amely egész népességeket világosít fel az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatáról; Az út a boldogsághoz, amelynek 21 univerzális erkölcsi szabálya segít visszaállítani az emberséget és az alapvető tisztességet az emberiség számára; és a Szcientológia önkéntes lelkészek, akik gyors segítséget biztosítanak a nagy kárt szenvedetteknek és a letaglózottaknak, illetve támaszt nyújtanak akár kritikus, akár mindennapi katasztrófák esetén.

Íme néhány példa e kezdeményezések puszta erejére, amelyekről a beszámolóban szó esett:

  • Az igazság a drogokról kampány öt másodpercenként elér egy lehetséges drogfogyasztót 58 ország legfenyegetettebb zónáiban.

  • Togó 40 iskolájában több mint 70 000 tanuló részesült oktatásban az elidegeníthetetlen emberi jogairól.

  • Az út a boldogsághoz immár maradandóan része Ciszjordánia társadalmának a Közel-Keleten, nyugalmat hozva ennek a forrongó régiónak, és mint jótékonysági szervezet teljes elismerést kapott a palesztin hatóságoktól.

  • Az önkéntes lelkészek mintegy 500 000 km-t utaztak be, és több mint 50 000 embert képeztek ki bolygószinten az önkéntes lelkészi eszközök használatára.

Az önkéntes lelkészek újra bizonyítottak az idei egyik legnagyobb kihívás alkalmával, az áprilisi, 7,8-as erősségű pusztító földrengésnél Nepálban. A természeti csapás következtében több mint 9000-en meghaltak, 23 000-en megsérültek, és majdnem 2 millióan fedél nélkül maradtak. De 24 órán belül az Önkéntes Lelkészek Nemzetközi Központja mozgósította és eljuttatta a helyszínre Mexikóból a híres Los Topos csapatot, illetve Kolumbiából a CINAT-ot (Mentőtechnikusok Országos Szövetsége). A Pakisztánból, Indiából és Thaiföldről jövő önkéntes lelkészek bekapcsolódtak a keresési és mentési műveletekbe, a Kolumbiából, Ausztráliából, Európából és az Egyesült Államokból érkező nagyágyú csapatokkal együtt.

David Miscavige az IAS-rendezvény során bejelentette: „Megalakult egy állandó önkéntes lelkészi központ Nepálban, határozott válaszként minden jövőbeli árvízre, aszályra, szélviharra és földrengésre. Már 70 önkéntes lelkészi csoport került bele az ország vérkeringésébe, miután 420 000 órát töltöttek szolgálatban, és több mint 2 millió embernek segítettek, illetve nyújtottak támaszt a legnagyobb szükség pillanataiban.”

Az est fénypontjai az IAS Szabadságérem-nyertesei voltak, akiknek beszámolóira az est menetébe tűzdelve került sor. Ezt a díjat olyan szcientológusok kapják, akik előremozdítják az IAS célját azzal, hogy segítenek embertársaikon. Az idei kitüntetettek a következők voltak:

  • Steve Green, aki az új-zélandi Aucklandből való, és már hosszú ideje a helyi Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért ügyvezető igazgatója. A pszichiátria által elkövetett olyan emberi jogi atrocitásokat leplezett le országában, mint a mélyalvás-terápia (amelyben a pácienset drogokkal előidézett kómába helyezik akarata ellenére, és elektrosokk-kezelésnek vetik alá). Steve fáradhatatlanul felkutatta a korábbi áldozatokat az egész országban, és olyan médiavisszhangot teremtett, amely elítélte ezt a gyakorlatot, és minden túlélő számára kártérítést vívott ki. Tevékenységei fényt derítettek számos hírhedt pszichiátriai kórház – többek között a gyalázatos Lake Alice – bűneire, és elérte ezek végérvényes bezárását.

  • Mario Chirinos, aki a kolumbiai határ mellett nevelkedett Venezuelában, és két unokatestvérét az országában egyre inkább teret hódító kíméletlen drogkartellek miatt veszítette el. Mivel aggasztotta, hogy nincsenek információk a drogokról kimondottan fiatalok számára, és elhatározta, hogy változást idéz elő, Mario elvállalta a Drogmentes Világért venezuelai szervezetének vezetését, és egyszemélyes oktatógéppé vált. A drogellenes mozgalmat szülővárosában, Maracaibóban kezdte, és elvitte osztálytermekbe, rendőrőrsökre, a katonasághoz és a médiába Venezuela-szerte. Igyekezetei egy olyan új törvény elfogadásához vezettek, amely kötelezővé teszi a drogfelvilágosítást az ország minden iskolájában.

  • Rohit Sharma az indiai Újdelhiből, miután 2007-ben az önkéntes lelkészi jóakarattúra révén felfedezte a Szcientológiát, elkötelezte magát a mellett a küldetés mellett, hogy harcol a mindent átszövő korrupció, a hedonizmus és a nyugati materializmus ellen az országában. Úgy találta, hogy Az út a boldogsághoz az az eszköz, amellyel vissza lehet fordítani országa erkölcsi hanyatlását. India első Az Út a Boldogsághoz Alapítványának megalapítása után Rohit elvitte a program 21 józan észen alapuló szabályát az iskolákba, hogy először a diákokat, majd a tanárokat arra oktassa, hogy hogyan hozzanak helyes döntéseket az életben. Ezután elvitte mozgalmát a rendőri egységekhez – hogy megreformálja azokat, amelyeket romba döntött a becstelenség –, és összesen 70 millió indiaihoz juttatta el Az út a boldogsághoz-t.

_________________

IAS által finanszírozott közelgő új projektek:

  • Három IAS által finanszírozott új ideális org megnyitása, közülük az elsőé New Yorkon belül, Harlem szívében.

  • Öt újabb ideális Narconon, amelyek megnyitása a következő évre van kitűzve.

  • Három ideális haladó szervezet megnyitása: az ausztráliai Sydney-ben, a Lane Cove Nemzeti Parkra nyíló kilátással, az Ausztrália, Új-Zéland, Óceánia és Ázsia területéről érkező szcientológusok számára; egy másik a dél-afrikai Kyalami kastélyban az egész afrikai kontinens számára; és még egy Mexikóvárosban egész Latin-Amerika számára.

_________________

Másnap, október 24-én este több mint 2000 szcientológus gyűlt össze a nagy sátorban tartott estélyiruhás-szmokingos IAS Patrónus-bálra, ahol a legújabb Patrónusok elismerést kaptak elkötelezettségükért, amellyel előmozdítják az IAS humanitárius mozgalmát és a Szcientológia céljait egy jobb világ létrehozása érdekében.

_________________

A Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége – egy minden ország szcientológusai előtt nyitva álló tagsági szervezet – 1984-ben alakult. Az IAS célja egyesíteni, elősegíteni, támogatni és védelmezni a Szcientológia vallást és a szcientológusokat a világ minden részén, annak érdekében, hogy elérjük a Szcientológia céljait, ahogyan azokat L. Ron Hubbard megfogalmazta: „Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború; ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az Ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”