CLEARWATER, FLORIDA 2015. JÚLIUS 11.

AZ EGYÜTT AZ EMBERI JOGOKÉRT ÚJ KÖZPONTJA
NYOMATÉKOSÍTJA A VILÁGMÉRETŰ KEZDEMÉNYEZÉS
JELENLÉTÉT A TAMPAI-ÖBÖL ÉS CLEARWATER TÉRSÉGÉBEN

A Szcientológia Egyház által finanszírozott program – amely máris a világ legnagyobb nemkormányzati emberi jogi kezdeményezésévé nőtte ki magát – most kiterjeszti nemzetközi mozgalmát egy floridai térségre, ahol az emberkereskedelem már kritikus méreteket öltött.

Július 11-én, szombaton a több ezer fős lelkes tömeg már alig várta, hogy beléphessen az épületbe, amint Clearwater belvárosában a Szcientológia Egyház megnyitotta az új Együtt az Emberi Jogokért-központ kapuit. A központ azt a tevékenységet folytatja, ami már eddig is a Föld legátfogóbb és legalapvetőbb emberi jogi kezdeményezése, és hídfőállásként szolgál ebben az államban, amely az emberkereskedelem válságával néz szembe.

Floridában az emberi jogi tragédiák évente megközelítőleg 40 000 embert érintenek, akiket Floridán keresztül hoznak be az USA-ba, és a többségüket prostitúcióra kényszerítik. Florida az Egyesült Államok harmadik legforgalmasabb, szexmunkásokra szakosodott embercsempész-központja, és ezen belül is a Tampai-öböl térsége az egyik legaktívabb.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke az új központ felavatásakor tartott szombati beszédében elmondta: „Igaz, hogy Clearwater tengerparti város, és Dél-Floridát tízezrek választják üdülőhelyül, de emellett baljós igazság, hogy ez a terület nem mentes az emberi jogi visszaélésektől sem – amely visszaélések világszerte sújtják a közösségeket. Miközben a világon mindenütt felvilágosítjuk az embereket a jogokról, amelyek mindannyiunkat megilletnek, itt az ideje, hogy ezt itt is megtegyük – hogy a tudatosság növelésével valóra váltsuk az emberi jogokat mindenki számára. A válasz az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért, és ezért hoztuk létre az új központjukat itt Clearwaterben, hogy e mozgalmak élére álljon.”

Tekintve a probléma óriási kiterjedését, az Egyház által finanszírozott Együtt az Emberi Jogokért-program élen jár az emberi jogi oktatás és felvilágosítás terén. Ez a világ legnagyobb nemkormányzati emberi jogi oktatási kampánya, amely 192 országban működik, és 1500 csoporttal, illetve szervezettel áll partneri kapcsolatban. Célja az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatával kapcsolatos tudatosság emelése és a 30 pont bevezetése.

  • Tajvanon, miután 435 iskolában 59 000 tanulónak bemutatták az emberi jogokat, ez a tanulók körében olyan látványos változásokhoz vezetett, hogy az Oktatási Minisztérium a program vezetőjét hivatalosan delegálta az országos Emberi Jogi Oktatási Tanácsba.
  • Az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatának elvei immár részét képezik Mexikó alkotmányának, és a Fiatalok az Emberi Jogokért országos kampánya volt az a kulcsfontosságú tényező, amely e törvény beiktatásához vezetett.
  • A Fiatalok az Emberi Jogokért éves csúcstalálkozói az ENSZ New York-i és genfi központjában fiatal szószólók sokaságát eredményezték, akik most több száz kirendeltséget működtetnek 60 országban.

Az Együtt az Emberi Jogokért új clearwateri központja a város forgalmas főútvonala mellett, a Fort Harrison Avenue-nál található, hogy hirdesse az emberi jogok üzenetét, és megingathatatlan elkötelezettséggel népszerűsítse a széles körű emberi jogi oktatást a Tampai-öböl térségében.

Az Együtt az Emberi Jogokért új központjában van egy információs sarok, ahol megtekinthető az Emberi jogok egyetemes nyilatkozata, és meg lehet nézni az alapítvány díjnyertes audiovizuális anyagait, amelyek társadalmi célú hirdetéseken és ismeretterjesztő dokumentumfilmeken keresztül életre keltik a nyilatkozat mind a 30 pontját.

A központban található továbbá egy szemináriumi helyiség workshopok és előadások tartására, és vannak adminisztrációs helyiségek önkéntesek és helyi csoportok számára, hogy együttműködhessenek a helyi emberi jogi kezdeményezésekben.

Pedagógusok megkaphatják az Életre keltjük az emberi jogokat oktatási csomagot középiskolák és egyetemek számára, illetve a Fiatalok az Emberi Jogokért oktatási csomagot általános iskolások számára.

Az Együtt az Emberi Jogokért az egyik kulcseleme az Egyház által finanszírozott programok hat különálló épületének, amelyek kiszolgálják a clearwateri térséget – a közösségi együttműködés beszédes szimbólumaként.

Az Együtt az Emberi Jogokért szervezet és programjai L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója által lefektetett alapelvekre épülnek, aki 1969-ben megjegyezte: „Létfontosságú, hogy minden gondolkodó ember átfogó reformokat sürgessen a kormányánál az emberi jogok területén.”

A szcientológusok közel öt évtizede dolgoznak azon, hogy sikerüljön felülkerekedni az akadályokon, amelyek az elidegeníthetetlen jogok megvédésének útjában állnak. Az Egyház finanszírozza a világ egyik legkiterjedtebb emberi jogi oktatási és közfelvilágosító kampányát az Együtt az Emberi Jogokért zászlaja alatt.

Tény, hogy a Szcientológia Egyház csupán a tavalyi évben 50 000 fő emberi jogi oktatásában segédkezett Clearwater és Tampa területén. Az Együtt az Emberi Jogokért e közös cél elérése érdekében folyamatos együttműködésben áll megközelítőleg 60 polgári és emberi jogi csoporttal.


Tudjon meg többet arról, hogy mit tesz az Együtt az Emberi Jogokért, és hogy mi a Szcientológia Egyház szerepe az emberi jogokkal kapcsolatos tudatosság bolygószintű emelésében.

Nézd meg ezt a videót 

Az Együtt az Emberi Jogokért új központja az egyik a hat új létesítmény közül, amelyek Clearwater és az egész Tampai-öböl égető problémáit hivatottak kezelni. A többi öt a következő:

  • Az Egyház önkéntes lelkészeinek új otthona a városközpontban – egy 120 országban eredményesen működő bolygószintű mozgalom részeként, amely a világ legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotja. A szcientológusok csupán a Tampai-öböl térségében évente több mint 200 000 óra önkéntes segítséget nyújtanak, az önkéntes lelkészek mottójának megfelelően, miszerint nem számít, mekkora a kihívás, „mindig lehet valamit tenni”.
  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével, és eddig 181 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatok ellen. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány új helyi központja, amelynek nemzetközi Az igazság a drogokról programja világszerte 260 millió embert ért el. A program arra irányul, hogy megszüntesse a drogokkal való visszaélést, és hatékony drogfelvilágosítást nyújtson a fiataloknak.
  • Egy épület, amely L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteményének van szentelve. A 112 nyelven megjelent 21 szabály nyugalmat hozott erőszak tépázta közösségekbe, békét teremtett polgári zavargások sújtotta területeken, és önbecsülést adott emberek millióinak. Az új clearwateri iroda erkölcsi iránytűként fog szolgálni a helyi közösség számára.
  • A floridai Criminon székhelye lesz a kiindulópontja annak a küldetésnek, amelynek a célja a bűnözés okait megcélozva hatékony jellemépítő programok segítségével visszaállítani az elkövetők önbecsülését.