CLEARWATER, FLORIDA 2016. ÁPRILIS 16.

CLEARWATER ÖRÖMMEL FOGADJA AZ ÚJ ALKALMAZOTT OKTATÁSTAN KÖZÖSSÉGI TANULÁSI KÖZPONT MEGNYITÁSÁT

A clearwateri Alkalmazott Oktatástan Közösségi Tanulási Központ mint újabb magántanítási központ csatlakozik azokhoz a világszerte egyre nagyobb számban működő programokhoz, iskolákhoz és egyéb oktatási intézményekhez, amelyek az L. Ron Hubbard által kifejlesztett tanulási technológiát használják. A clearwateri központ megnyitását a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége (IAS) tagjainak nagylelkű pénzügyi hozzájárulása tette lehetővé.

A probléma részben a következő: a büntetőbírósági rendszerbe bekerülő fiatalkorúak 85%-a funkcionális analfabéta. Az elítéltek körülbelül 70%-ának olvasási készsége az általános iskola negyedikes szintjén van. Az ilyen szinten olvasó fiatal felnőttek kétharmada börtönben vagy a segélyen élők között találja magát.

De a problémának van egy további része is: 32 millió amerikai felnőtt – a népesség 14%-a – nem tud olvasni.

Az Alkalmazott Oktatástan Közösségi Tanulási Központ ügyvezetői és a vendég előadók felavatták az átalakított létesítményt. Ez az oktatás és az írni-olvasni tudás új korszakát hozza el Clearwater és környéke számára.

Április 16-án a megoldás egyik része megérkezett a floridai Clearwaterbe, amikor megnyílt a teljesen átalakított Alkalmazott Oktatástan Közösségi Tanulási Központ. A több mint ezer ember, aki részt vett az ünnepségen, egyetlen ok miatt volt ott: hogy fellépjen az írástudatlanság és a belőle eredő szegénység és bűnözés ellen.

A clearwateri Fort Harrison Avenue-n, a belváros központjától néhány percre található átalakított központ tükrözi a szcientológusok folyamatos elkötelezettségét, amelyet a Clearwaterben és környékén élők közössége felé tanúsítanak.

A megnyitóra egy valóban válságos időszakban került sor. Pinellas megyében például csak a tanulók 78%-a végzi el a középiskolát.

„Büszkén nyitjuk meg ezt a központot, egy működőképes tanulási technológiát hozva el az itt élő gyerekeknek és családoknak” – mondta Pat Harney, a rendezvény házigazdája, a Szcientológia Egyház clearwateri közszolgálati igazgatója, mielőtt bemutatta az első felszólalót, Holly Haggertyt, a Közösségi Tanulási Központ ügyvezető igazgatóját.

„Érezzük, hogy kritikusan fontos dolog korán kezelni az írástudatlanságot – mondta Haggerty az egybegyűlteknek. – Amikor valaki képes kisgyerekekkel dolgozni, amikor megtanítja őket olvasni, tanulni, és megadja nekik az alapokat, az megfelelő alapozást biztosít a számukra ahhoz, hogy sikeresek legyenek az életükben. Ez határozottan látható, mert most a korábbi tanulók a gyerekeikkel jönnek vissza, és megköszönik nekünk, hogy megadtuk nekik ezt az alapozást.”

Haggerty üzenetét egyértelműen visszhangozta Linda Babb bíró Florida 6. bírósági körzetének bíróságáról, aki az írástudatlanság hatásait első kézből tapasztalja meg a bírósági tárgyalásokon: „Az oktatás az az alap, amelyre az embernek szüksége van ahhoz, hogy sikeres életet tudjon kiépíteni magának. Ám amikor az alapot nem megfelelően rakják le, nem fogja megtámasztani az építmény többi részét. Amikor egy tanár kudarcot vall, akkor egy tanuló nem tanul meg valamit, és az élete egy kicsit szétmorzsolódik.

Ezért tényleg szívesen látom ezt a Közösségi Tanulási Központot Clearwaterben. És biztatom önöket, hogy továbbra is segítsék a gyerekeket, és tanítsák meg nekik, hogy igenis képesek tanulni. Ez a mesébe illő tanulási központ több gyereket fog távol tartani a bírósági tárgyalóteremtől.”

Schenique Harris, Pinellas megye büntetés-végrehajtási helyettes seriffje, egyben veterán közösségi aktivista, elmondta a történetét, hogy hogyan hozta el a fiát a központba segítségért – ő a Nemzeti Futball Ligában játszó cornerback, Leonard Johnson.

„Csodáért imádkoztam, és a gyerek, aki alig tudott olvasni, meglátott egy feliratot: »Ingyenes magánórák«. A boldogság felé vezető utunk ezen a napon kezdődött a Közösségi Tanulási Központban!

A Közösségi Tanulási Központnak, az itt rendelkezésre álló erőforrásoknak és az általuk használt technológiának köszönhetően az a gyerek, akit gyógypedagógiai iskolába akartak küldeni, és akiről nem gondolták, hogy el fog jutni az egyetemre, bebizonyította, hogy nem volt igazuk, és azóta tanári diplomát szerzett az Iowa Állami Egyetemen.

Az a lehetőség, hogy bejöhetek ebbe az új központba, engem is újjáélesztett, és emlékeztetett annak fontosságára, amit ez a központ jelent – tette hozzá. – Én is újra tanulni akarok!”

Az ünnepség megkoronázását Clearwater polgármestere, George Cretekos szavai jelentették, aki az eseményt a következőképpen méltatta: „Tanulók, most lehetőséget kaptok arra, hogy megszerezzétek az alapokat a tanuláshoz. Ez az alap meg fogja adni nektek a lehetőséget arra, hogy jól boldoguljatok az iskolában, és ami még sokkal fontosabb: lehetőséget kaptok arra, hogy merjetek álmodni, és kifejlesszetek valamit, ami meg fogja változtatni a világot.”

Haggerty nagyon lelkes azzal kapcsolatban, hogy mit tartogat a jövő a központba eljövő tanulók számára.

„Ezekkel a létesítményekkel növelni tudjuk azoknak a gyerekeknek a számát, akik segítséget kapnak a tanulási technológiával, és számunkra ez azt jelenti, hogy szebb jövő vár a közösségre – mondta. – Több ezer tanuló van Clearwaterben, akinek szüksége van a segítségünkre, és most ennek a mintaközpontnak munkatársai és önkéntesei meg tudják adni ezt nekik.”

_________________

A Közösségi Tanulási Központ L. Ron Hubbard kutatásain és írásain alapuló írástudósági és magántanítási programokat kínál. A központ egy hálózat része, amelybe világszerte több mint 1000 Alkalmazott Oktatástan-csoport és társult intézmény tartozik, és ezek mind L. Ron Hubbard tanulási technológiáját használják.

A tanulási technológia lehetővé teszi a személy számára, hogy sikeresen megtanuljon bármilyen tárgyat, és így képes lesz arra, hogy elérje a célokat, amelyeket kitűzött az életben arra vonatkozóan, hogy mi akar lenni, és mit akar csinálni.

A tanulási technológia olyan eszközökből és technikákból áll, amelyeket a tanárok arra használhatnak, hogy javítsanak a tanulók tanulási sebességén. Ugyanezeket az eszközöket és technikákat a tanulók maguk is használhatják arra, hogy javítsák az arra való képességüket, hogy az általuk olvasott és tanult anyagokat megértsék és használják. És ez létfontosságú marad a tanulás folytatásához még azután is, hogy az ember elvégzi az iskolát, és szembenéz az élet kihívásaival.

Több mint 100 000 pedagógus használja ezeket a programokat arra, hogy mintegy 36 millió tanulónak segítsen szerte a világon. Az Alkalmazott Oktatástant 1972-ben alapította pedagógusok egy csoportja, akik sikeres oktatási módszerek bevezetésére törekedtek. Az Alkalmazott Oktatástan tevékenységeit a Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) irányítja. További információk: AppliedScholastics.org

_________________

Az Alkalmazott Oktatástan új központja az egyik a nyolc humanitárius és társadalomjobbító létesítmény közül, amelyek az elmúlt kilenc hónap során a Szcientológia Egyház támogatásával megnyíltak a floridai Clearwaterben. Mindegyik létesítmény egy-egy globális humanitárius kezdeményezést képvisel Clearwater és a Tampai-öböl jobbítása céljából. Ezek a következők:

  • Az új Narconon Suncoast, amely csupán 10 percre van a belvárostól, és része azon központok egyre gyarapodó hálózatának, amelyek az L. Ron Hubbard által kifejlesztett, figyelemre méltó drogrehabilitációs technológiát használják. A központ értékes kincs a Tampai-öböl környékének lakosai számára.
  • A Criminon floridai székhelye, annak a küldetésnek a központja, amelynek célja a bűnözés okait megcélozva hatékony jellemépítő programok segítségével visszaállítani az elkövetők önbecsülését. Floridában jelenleg több mint 1000 börtönlakó van beiratkozva a Criminon programra, és ekként javítja az esélyét arra, hogy újra beilleszkedjen a társadalomba mint termelékeny polgár.
  • Egy központ, amely L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteményének van szentelve. Az új clearwateri iroda józan észen alapuló erkölcsi értékeket teremt a Tampai-öböl környékén. Pinellas megye egyik közösségében azóta, hogy önkéntesek egy arra irányuló kampányba kezdtek, hogy Az út a boldogsághoz elveivel oktassák a lakosokat, 56%-kal csökkent a bűnözés.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány új központja, amelynek nemzetközi Az igazság a drogokról programja világszerte 260 millió embert ért el. Az alapítvány partnerkapcsolatokat hozott létre több tucat bűnüldöző szervvel és több mint 100 ifjúsági oktatási intézménnyel Floridában.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért és a Fiatalok az Emberi Jogokért clearwateri irodája – két bolygószintű oktatási kezdeményezésé, amelyek célja, hogy mindenkivel megismertessék az emberi jogokat, és kieszközöljék e jogok védelmét a világ minden polgára számára. Ez a központ összefogott 130 hasonló csoporttal és szervezettel, hogy hatékony oktatást nyújtson az emberi jogokról fiataloknak és időseknek egyaránt Florida államban.
  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum, továbbá nyomozási és közvetítő intézményként működik a pszichiátriai visszaélések eltörlése céljából.
  • És az Egyház önkéntes lelkészeinek központja a városközpontban – egy 120 országban eredményesen működő bolygószintű mozgalom részeként, amely a világ legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotja. A szcientológusok csupán a Tampai-öböl térségében évente több mint 200 000 óra önkéntes segítséget nyújtanak, az önkéntes lelkészek mottójának megfelelően, miszerint nem számít, mekkora a kihívás, „mindig lehet valamit tenni”.