CLEARWATER, FLORIDA

A NARCONON SUNCOAST ÁTADÁSA EGY DINAMIKUS ÚJ KOR ELJÖVETELÉT HIRDETI A FLORIDAI DROGREHABILITÁCIÓ SZÁMÁRA

2015. NOVEMBER 7.

Az új minta-Narconon, amely az L. Ron Hubbard által kifejlesztett, figyelemre méltó rehabilitációs technológiát használó központok egyre bővülő sorához csatlakozik, értékes kincs a Tampai-öböl környékének lakosai számára. A központ létrehozását a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége (IAS) tagjainak nagylelkű pénzügyi hozzájárulása tette lehetővé.

Mintegy 3000 lelkes támogató kísérte figyelemmel a Narconon Suncoast megnyitását, amely most az L. Ron Hubbard által kifejlesztett, áttörést jelentő drogrehabilitációs technológiát alkalmazó rehabilitációs központok egyre szélesedő családjának új tagja. A pezsgő avatóünnepséget a floridai Clearwaterben tartották november 7-én, szombaton.

A Narconon ügyvezetői Pinellas megye és Florida állam helyi méltóságainak társaságában vágták át a szalagot az új Narconon Suncoast megnyitóján.
 

A központ felavatására azután került sor, hogy idén júliusban hat másik mintalétesítmény nyílt meg egyidejűleg Clearwater belvárosában, egy-egy globális humanitárius kezdeményezésnek szentelve, azzal a céllal, hogy jobbá tegyék Clearwatert és a Tampai-öböl térségét. A belváros központjától alig néhány percre lévő új drogrehabilitációs központ mutatja a szcientológus közösség folyamatos elkötelezettségét aziránt, hogy felemeljék a vallás szellemi központjaként szolgáló várost.

A Narconon Suncoast ideálisan kialakított, zavarásmentes környezetet nyújt azoknak, akik szeretnének felülkerekedni a kábítószer- és az alkoholfüggőség romboló hatásain, a drogmentes élet reményében – négy épülete összesen több mint 3300 m² alapterületű, és egy 3 hektáros fásított, csendes területen található.

A megnyitóra a Narconon-hálózat világszintű terjeszkedésének izgalmas időszakában került sor. Az avatási ceremónia időzítése nem is lehetne szerencsésebb, hiszen Florida államra óriási teherként nehezedik a növekvő drogválság.

Csak az elmúlt évben több mint 8500 ember halt meg drogfogyasztás következtében Floridában. Pinellas megyében a kábítószerekkel összefüggésbe hozható problémák minden 32. órában valaki életét tönkreteszik. Az állam úgy vált hírhedtté, mint Amerika „tablettagyártó” fellegvára, és az elmúlt években végrehajtott rajtaütések ellenére a vényköteles szerekkel való visszaélés nyomán bekövetkezett halálesetek száma még mindig emelkedő trendet mutat. Mindeközben a heroin is behozta a lemaradást: a heroinhoz kötődő halálesetek száma 124%-os növekedést mutat. A kábítószerfüggőként születő csecsemők száma Floridában az elmúlt 20 évben megtízszereződött, és az egyik délnyugat-floridai régióban a fájdalomcsillapítóktól függő újszülöttek száma 2014-ben 24%-kal nőtt az előző évhez képest.

E statisztikák valódi emberekről szólnak, akiknek a drogfüggőség következtében darabokra hullott az életük és a családjuk. Emiatt a Narconon által nyújtott megoldásra most még inkább szükség van, mint valaha. A Narconon Suncoast most az állam szolgálatára áll, amikor óriási szükség van a valódi megoldásokra ebben a függőségi válságban.

A Narconon Suncoast megnyitóünnepségét a Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) nemzetközi ügyvezető igazgatója vezette le, aki így üdvözölte a megjelent vendégeket: „Csakúgy, mint az ország sok más területén, Floridában is rengeteg család esett áldozatául a függőség csapdájának. Napjainkban nagyon nehéz olyan embert találni, akit valamilyen módon ne érintene a függőség problémája. Ma a Narconon vezető szerepet tölt be bolygószinten a drog- és alkoholrehabilitációban, és kizárólagos célja segíteni az embereknek drogmentes életet élni. És itt, a Narconon Suncoastban is elkötelezettek vagyunk e cél mellett: segíteni az embereknek megszabadulni a függőségtől, végleg.”

A Narconon Suncoast megnyitóján Pinellas megye és Florida állam méltóságainak egész sora lépett színpadra: Jay Polglaze, Clearwater alpolgármestere; Kathleen Peters, Florida állam képviselője; Chris Latvala, Florida állam képviselője; és Bob Dillinger, Florida 6. bírósági körzetbeli kirendelt védőügyvédje.

Polglaze alpolgármester így üdvözölte az új Narconon Suncoast létesítményt: „Őszintén köszönöm önöknek, hogy elhozták ide a Narconont. Sőt alig várom, hogy a Narconon Suncoast ezt a város még jobb hellyé tegye, és nagy sikert kívánok önöknek a munkájukban, hogy segítsenek nekünk drogmentessé tenni Clearwatert.”

Peters képviselő megemlítette a Narconon szerepét a Florida állam egészét érintő drogválság kezelésében: „Jártam börtönökben, mentális egészségügyi kórházakban, fegyházakban és detoxközpontokban. Beszéltem bírókkal, seriffekkel, kirendelt védőügyvédekkel. És ezalatt emberek ezreit láttam, akiknek segítségre van szükségük, és akarják is a segítséget. Mondanom sem kell, hogy olyan programokat is láttam, amelyek nem hoztak valódi eredményt. Így amikor láttam a Narconont, az nagyon felemelő volt. Végre egy hely, amely az egyénnel foglalkozik, és elszántan dolgozik az eredmények eléréséért. Ez egy olyan csoport, amelyet a csapatunk részének szeretnénk tudni.”

„Lehetőségem nyílt beszélni olyanokkal, akik elvégezték a Narconon programot – mondta el Latvala képviselő azzal kapcsolatban, hogy milyen hatással van a Narconon az egyénre. – Azt mondták, hogy a függőséget örökre elhagyva visszatértek a családjukhoz. Alig várom már a Narconon-oklevélátadókat, ahol tanúja lehetek az új életeknek és reményeknek, amelyek ezen ajtók mögött születnek. Városunknak szüksége van erre, és ezért örvendek a Narconon Suncoast megnyitásának.”

Dillinger kirendelt védőügyvéd, aki fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy megállítsa a kábítószer-függőség és a bűnözés ördögi körét, azt mondta: „Láttam azokat, akik végigmentek a Narconon programon. Az életük 180 fokos fordulatot vett, és visszakapták önmagukat. Ebből reményt merítek, hogy van mód arra, hogy megfordítsuk az elszabadult trendet, miszerint az embereket letartóztatják a drogok miatt, végül pedig korai halált halnak. Nagyon örülök annak, hogy megnyílik ez a Narconon-központ, hogy segítsen nekem az embereket távol tartani az utcáktól, a börtönöktől, és újra egészségesnek látni. És igen, ez egy történelmi nap Pinellas megye számára.”

_________________

A Narconon már csaknem 50 éve számtalan olyan személy életét mentette meg, akiket menthetetlen drogfüggőknek tartottak. Küldetése, hogy hatékony rehabilitációs útvonalat biztosítson a drogfogyasztás leküzdésére, és segítse a társadalmat azzal, hogy világszerte megakadályozza a drogokkal való visszaélés okozta rombolást.

A Narconon a programon részt vevőket „tanulóként” kezeli, nem pedig „függőként” vagy „áldozatként”, és az egyedüli célja, hogy eszközöket adjon az embereknek, amelyekkel végleg leszokhatnak a drogokról. Minden részletet számításba vesznek, hogy a tanulók megkapják azt a stabilitást és kényelmet, amelyre szükségük van a függőségtől való megszabaduláshoz és egy új, drogmentes jövő felépítéséhez.

A Narconon program egy gyógyszermentes, nem orvosi jellegű elvonóprogrammal kezdődik, amely segít a személynek leszokni a drogokról, mégpedig annyira gyorsan és gondmentesen, amennyire csak lehetséges. Ezt követi egy jellegzetes méregtelenítési módszer, amely kifejezetten arra szolgál, hogy segítsen a droghasználóknak kiküszöbölni azokat az anyagmaradványokat, amelyek a sóvárgást előidézik, miközben étrend-kiegészítőkkel támogatja a testet. A program utolsó része az Életvezetési készségek tanfolyamsorozat, amely ellátja a tanulókat azokkal az eszközökkel, amelyeket használva életük végéig drogmentesek tudnak maradni.

A Narconon program különféle részeihez 23 oktatófilm készült 29 különféle nyelven és nyelvjárásban, amelyek az audiovizuális eszközök erejét hasznosítják, hogy megkerüljék az írástudatlanság jelentette akadályokat, és megőrizzék a Narconon technológiájának standard alkalmazását.

Az új Narconon Suncoast megnyitását a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége (IAS) tagjainak nagylelkű pénzügyi hozzájárulása tette lehetővé. Ez az ötödik mintaként szolgáló központ, amely az elmúlt két hónapban megnyílt, követve az európai kontinentális Narconon szeptember 5-i megnyitóját az idilli Arresø-tónál Dániában; a Narconon Egyesült Királyság szeptember 5-i megnyitóját egy vidéki birtokon East Sussexben; a latin-amerikai kontinentális Narconon szeptember 12-i megnyitóját egy történelmi haciendán a mexikói Villa Victoria városban; és egy művészeknek és társadalmi vezetőknek szolgáltató Narconon szeptember 13-i megnyitóját egy lenyűgöző hegytetőn a kaliforniai Ojai városban.

Ma 23 országban működnek Narconon-központok a világ hat kontinensén. További információkért látogassa meg a narconon.org honlapot!