EAST GRINSTEAD, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

AZ IAS 30 ÉVE: A BOLYGÓSZINTŰ JOBBÍTÁS HAGYATÉKA

2014. OKTÓBER 17.

Az egész 1984-ben kezdődött. Ekkor a Szcientológia még csak a világ 39 országában volt jelen. 30 évvel később a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének (IAS) tagjai 130 országot képviselnek Észak- és Dél-Amerikából, Európából, Ázsiából, Afrikából és Ausztráliából, ezzel is erősítve az egyháznak azt a pozícióját, hogy ez az egyetlen világvallás, amely a 20. században jött létre és a 21. században is szépen növekszik.

A Szcientológia Egyház folyamatosan fejlődő és terjeszkedő nemzetközi erő. Egyedi és különleges jellegének kiváló példája volt az a 2 és fél órás lelkesítő ünnepség, amelyet október 17-én este tartottak Saint Hillben, L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója történelmi értéket képviselő otthonában. Az egyház mintegy 7500 tagja érkezett a világ minden tájáról az Egyesült Királyságba, hogy megünnepelje a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége megalakulásának 30. évfordulóját egy olyan megemlékezés keretében, amely méltatta ezt a mozgalmat, amely a világ minden részén jelen van.

David Miscavige, a Religious Technology Center elnöke ezzel kezdte a rendezvényt: „Az IAS három évtizedét ünnepeljük, és azt, hogy elérkeztünk egy olyan helyre, amely alig 30 éve szinte elképzelhetetlen volt.” Arra is kitért, hogy a Szcientológia „az egyetlen mozgalom, amely minden határt átszel, legyen az akár országok közötti, kulturális vagy népességeket elválasztó határ, és akkor még nem is beszéltünk azokról a határokról, amelyeket a fizikai univerzum terében és idejében szel át.”

David Miscavige, a Religious Technology Center elnöke vezette a rendezvényt, amely bemutatta az IAS jelentős eredményeit, amelyet a fennállása első három évtizedében ért el, és ennek során bemutatott három kimagasló személyt, akik elnyerték a 2014-es év IAS-szabadságérmét a Szcientológia nevében végzett fáradhatatlan munkájukért, amelyet az IAS által finanszírozott humanitárius kampányokban folytatnak. Bemutatták, hogy a Szcientológia mennyire kiterjedt és lendületes munkát végez a világ minden táján a kábítószerezés, az emberijogsértések és a pszichiátria brutális gyakorlata ellen.

David Miscavige ezzel kezdte a rendezvényt: „Az IAS három évtizedét ünnepeljük, és azt, hogy elérkeztünk egy olyan helyre, amely alig 30 éve szinte elképzelhetetlen volt.” Arra is kitért, hogy a Szcientológia „az egyetlen mozgalom, amely minden határt átszel, legyen az akár országok közötti, kulturális vagy népességeket elválasztó határ, és akkor még nem is beszéltünk azokról a határokról, amelyeket a fizikai univerzum terében és idejében szel át.”

De amire az ezt követő két órában fény derült, az valóban azt mutatta, hogy a teret és időt is átszeli az a rengeteg eredmény, amelyet az elmúlt egy évben elértünk, és igen nagyra törő terveink vannak a következő egy évre is.

Ezeknek része az, hogy intenzívvé válik a kampány, amellyel a világot megszabadítjuk a pszichiátriai visszaélésektől; drogellenes oktatóprogramokat teszünk közzé, amelyekkel eltöröljük a járványszerű drogozást az Igazság a drogokról programok segítségével; emberi jogi kampányokat folytatunk, amely megismerteti az embereket az ENSZ Egyetemes Emberi Jogi Nyilatkozatával; folytatjuk Az út a boldogsághoz kampányt, amelynek elvei segítenek visszaállítani az emberséget és az alapvető tisztességet az emberiség számára; és tevékenykednek a Szcientológia önkéntes lelkészek, akik a hét minden napján, a nap 24 órájában készen állnak segíteni a rászorulóknak és a szükséget szenvedőknek, amikor a legnagyobb szükség van rá. A kampányok eredményeit számos népről és kultúráról készült lélegzetelállító felvételek és részletes statisztikai adatok színesítették.

David Miscavige ezután jelentett be egy hatalmas eredményt: elkészült az ideális Narconon képzési központokból álló hálózat, amelynek minden kontinensen megtalálható intézményei az egyes kontinenseket szolgálják ki. Ezek a létesítmények azokon segítenek, akiket magába szippantott a kábítószerezés. Itt rehabilitálhatják az elméjüket és testüket. Mindegyik gyönyörű helyen, a természetben található, a következő helyszíneken: East Sussex, Anglia; Ontario, Kanada; Hovedstaden, Dánia; Mexikó állam, Mexikó; Új-Dél-Wales, Ausztrália; Gauteng, Dél-Afrika; és a kaliforniai Ojai. Mindegyik létesítmény önmagában is páratlan, ahonnan csodálatos a kilátás és ahol felsőfokú az ellátás, amely lehetővé teszi a méregtelenítést és a rehabilitációt.

David Miscavige ezután felvázolta a terveket, amelyekben szerepel egy jövőbeni ideális haladó szervezet és kontinentális bázis Ausztrália és Ázsia számára. Új korszakot jelent ez a Szcientológia számára a déli féltekén. Ez a létesítmény 12 000 négyzetméteres és a sydney-i Lane Cove Nemzeti Park közelében található. Itt minden szcientológus Tasmániától Tokióig fel tud menni a teljes szabadsághoz vezető Híd magasabb régióiba.

Az est fényét még inkább emelték az IAS-szabadságérem-nyertesek, akiknek bemutató videóit az est során láthatta a közönség. Az idei kitüntetettek olyan szcientológusok, akik úgy mozdítják előre az IAS célját, hogy segítenek embertársaikon. Kik ők?

  • Vlastimil Spalek, a cseh „Cyclorun” mozgalomtól, aki egész Csehországot bejárta futva és kerékpáron, hogy terjessze az Igazság a drogokról eszméit, és ezzel azt a hatást váltotta ki, hogy megállt a kábítószerezés növekedése az országban. Amikor átvette az elismerést, azt mondta: „Nagyon büszke vagyok, amiért részt vehetek ebben a programban, és segíthetek L. Ron Hubbardnak egy drogmentes világ létrehozásában. Az igazi drogfelvilágosításra mindenkinek szüksége van. Minden korosztálynak, minden társadalmi osztálynak. És azáltal, hogy ezt megadjuk nekik, megértést és konfrontálást érünk el.”
  • Maria Lara, egy Dél-Amerika-szerte ismert gyönyörű kolumbiai színésznő Bogotából, aki Az út a boldogsághoz józan észen alapuló értékeit használta arra, hogy mozgósítsa öt ország cégeit és katonai szervezeteit. A díj átvételekor azt mondta: „Amikor megtaláltam a Szcientológiát, megtaláltam annak valódi értelmét, hogy mit is jelent művésznek lenni. Ezen a világon egyetlen értelme van annak, hogy valaki hatalommal rendelkezik: az, hogy segítsen vele.”
  • Kate Ceberano ausztrál zenész szupersztár, aki három évtizede a szabadság humanitárius szószólójaként fáradhatatlanul kiáll a Szcientológiáért. A Szabadságérem átvételekor a következőket mondta az egybegyűlteknek: „Egy klán kellett a dolgok sínen tartásához. Vagyis a családom 3 generációja, akik mind támogatják az IAS-t, és fogják is, amíg a társadalomnak meg nem lesz az összes eszköze az épelméjűséghez és a jobb kultúrához.”

A következő nap, október 18. estéjén több mint 2000 szcientológus gyűlt össze az IAS patrónusbáli vacsorához, amelynek estélyi ruhás-szmokingos résztvevői a nagysátorban nézték meg, ahogy a legújabb Patrónusokat elismerik elkötelezettségükért, amellyel előmozdítják az IAS humanitárius mozgalmát, és a Szcientológia céljait egy jobb világ létrehozása érdekében.

_________________

A Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége egy 1984-ben alapított tagsági szervezet, amely minden ország szcientológusai előtt nyitva áll. Az IAS célja egyesíteni, elősegíteni, támogatni és védelmezni a Szcientológia vallást és a szcientológusokat a világ minden részén, annak érdekében, hogy elérjük a Szcientológia céljait, ahogyan azokat L. Ron Hubbard megfogalmazta: „Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”