EAST GRINSTEAD, ANGLIA

LENYŰGÖZŐ EREDMÉNYEK: HUMANITÁRIUS SIKEREINKET ÜNNEPELTÜK A CSODÁLATOS IAS-HÉTVÉGE SORÁN

2018. OKTÓBER 7.

A Scientologistok Nemzetközi Szövetségének (IAS) 34. évfordulós ünnepsége egy év történelmi jelentőségű eseményeit sűríti be egy háromnapos rendezvénybe Anglia déli részén.

East Grinstead olyan, mint egy mesebeli város; középkori vásárhely Nyugat-Sussex északkeleti szegletében, Londontól délre, Brightontól északra, rengeteg gazdasággal, zöldellő fákkal és botanikus kertekkel. Végtére is a város neve azt jelenti: „zöld hely”, és határos egy a természeti szépségéről elismert területtel, amelyhez az ősi legendából ismert Ashdowni-erdőt is tartozik.

A célállomás azonban nem a kitaposott ösvényen található, hanem nyugodt és zavartalan környezetben, amely ugyanakkor csak egy ugrásra van a Piccadilly Circus-től. Fényáradat borítja be a kanyargó vidéki utakat egészen a nagykapuig, ahol beözönlenek az egyre izgatottabb résztvevők.

Ez a Saint Hill Manor, a Scientology Alapítójának, L. Ron Hubbardnak az otthona, és ismét a Scientologistok Nemzetközi Szövetsége éves találkozójának a színhelye. A hétvégi gála lehetőséget nyújt az Anglia minden részéből, illetve a több mint 65 országból érkező egyháztagok számára, hogy megünnepeljék a humanitárius célt és eredményeket. Ahogy az érkezők csizmái és magas sarkú cipői alatt csikorgó kavicsok visszhangoztak az úton, az alkony estébe hajlott, és a csodák éjszakája kezdésre készen állt.

David Miscavige vezeti az IAS örökségének tiszteletére rendezett éves ünnepséget Saint Hillben – összhangban az örök céllal: „Egyesíteni, elősegíteni, támogatni és védelmezni a Scientology vallást és a Scientologistokat a világ minden részén, annak érdekében, hogy elérjük a Scientology céljait, ahogyan azokat L. Ron Hubbard megfogalmazta.”

„A hagyományoknak megfelelően ma este átszeljük IAS-királyságunk 39 000 km-ét, hogy betekintsünk a bolygószintű megmentés minden részletébe – indította az estét David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője – programunkba, mellyel megszabadítjuk a világot a drogokkal való visszaéléstől; emberi jogi küldetésünkbe és az erkölcsök helyreállításába Az út a boldogsághoz 21 szabályának segítségével. A lényeg: tényleg azt hiszitek, hogy a történelem szónak mindig egyet kell jelentenie a nyomorúsággal? Hogy a konfliktus és az igazságtalanság elkerülhetetlen? Nos, LRH ezt soha nem hitte el, ahogy az IAS sem.”

Az IAS Saint Hillben alakult 1984-ben azzal a céllal, hogy egyesítse, elősegítse, támogassa és védelmezze a Scientologistokat és a Scientology vallást annak érdekében, hogy elérjük a Scientology céljait. E hagyomány tiszteletére David Miscavige összefoglalta az elmúlt év kiemelkedő sikereit, melyeket egy megállíthatatlan erő hajt, ahol minden lépés a humanitárius megmentés és terjeszkedés érdekében történik.

Az egyik legfőbb siker ezek között a lenyűgöző Stuttgarti Scientology Egyház történelmi jelentőségű megnyitása Németországban. A szalag szeptember elején hullott alá a 7200 négyzetméteres épületen az ipari főváros központjában. A péntek esti évfordulós ünnepség résztvevői East Grinsteadben láthatták az avatási ceremónia színe-javát, és hallhatták a magával ragadó beszédeket azoktól, akik jelenlétükkel megtisztelték a megnyitót, mely hatalmas fontossággal bírt Németország, sőt egész Európa múltjára, jelenére és jövőjére nézve is.

Az est folyamatosan felfelé ívelő pályán haladt, bemutatva az elmúlt 12 hónap humanitárius eredményeit, melyeket a legendás, IAS által finanszírozott kezdeményezéseknek köszönhetően értünk el. A rendezvény azzal az életmentő erőfeszítéssel indult, ami felszámolja a visszaéléseket a mentális egészségügy területén az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért tevékenységein keresztül.

Majd következtek a segítség, támogatás és emberség bámulatos eredményei a Drogmentes Világért Alapítvány és az Igazság a drogokról szakadatlan szolgáltatásának köszönhetően; az Együtt az Emberi Jogokért, mely amellett áll ki, hogy minden férfit, nőt és gyermeket egyaránt véd az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata; Az út a boldogsághoz világméretű jelenség, mely tartalmazza L. Ron Hubbard nemvallásos erkölcsi kódexét az alapvető tisztesség és az emberiségbe vetett bizalom helyreállításáért; és a Scientology önkéntes lelkészek lankadatlan hulláma, mely 19 különböző katasztrófa helyszínén nyújtott támogatást az elmúlt évben.

Mindegyik kampány páratlan eredményeket ért el, új helyszínekre jutott el, és ezreknek segített világszerte. David Miscavige részletesen elemezte az elmúlt 12 hónap eseményeit:

  • Az Együtt az Emberi Jogokért találkozókat és rendezvényeket szervezett világszerte, többek között Mexikóban, Gambiában, Indiában, Tajvanon, Washingtonban és az ENSZ székházában, New Yorkban egy globális mozgalom képviseletében, mely „egy szabad és tisztességes világ” létrehozásáért kötelezte el magát.
  • Costa Ricában, ahol a Fiatalok az Emberi Jogokért füzete a vb-n részt vett nemzeti focicsapat hivatalos kiadványa lett, olyan mozgalmat létrehozva, mely mind a 82 kerületen végigsöpört, és összesen 2 millió embert ért el.
  • Az út a boldogsághoz Nepál több mint 100 000 tanulót vértezett fel a 21 szabállyal, aminek hatására jelentősen csökkent az iskolai zaklatások száma, és kormányzati partnerkapcsolat jött létre az ország iskoláival.
  • A Drogmentes Világért Malajzia egy punk-rock dal, a „Zenélj, nem drogozz” segítségével ért el több ezer helyi diákot és 1,2 millió lakost, melynek hatására lecsökkent a drogokkal kapcsolatos bűnözés.
  • A Drogmentes Világért felvonulások és rendezvények során Dél-Afrikában és szerte a kontinensen közel 140 000 Az igazság a drogokról füzetet osztottak szét; Kolumbiában 50 000 aláírást gyűjtöttek drogmentes-fogadalomtáblákon; a Drogmentes Világért csapatai Minnesotában 230 000 füzettel borították be az 52. Super Bowl-t, és a FIFA Világbajnokság idején Oroszországban több mint félmillió füzetet osztottak szét a Fekete-tengertől a Vörös térig. Ez összesen több mint 15 millió Az igazság a drogokról füzet, mely eljutott a Föld 19 időzónájába csak az elmúlt évben.
  • A Scientology önkéntes lelkészek (VM) segítséget nyújtattak a katasztrófák idején szerte a világon, beleértve a tajvani földrengéseket, nepáli monszunokat, japán tájfunokat és a görögországi valamint a kaliforniai tüzeket.
  • Amikor a halálos Maria hurrikán elérte Puerto Ricót, az önkéntes lelkészek azonnal a helyszínre érkeztek, és több mint 150 000 létfontosságú készletet osztottak ki, majd ezt követően elindítottak egy „csináld magad” napelem-mozgalmat, hogy kezeljék a közel 300 000 áramellátás nélkül maradt otthon világítását.
  • Miután egy 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát, az önkéntes lelkészek elindítottak egy légi keresési és helyreállítási programot, melynek során 5 tonna élelmiszert és egyéb szükségleti cikket szállítottak 19 menekülttábor 5500 lakója számára.
  • És amikor Guatemala „anyavulkánja” újjáéledt, az önkéntes lelkészek több mint 10 tonna ruhát, ételt, higiéniai és egészségügyi csomagot juttattak el a vulkáni medencébe, helyrehoztak közel 200 házat, és kiképezték a helyi katasztrófaelhárító személyzetet arra, hogy hogyan állítsák helyre a területüket.
  • Mindent összevéve a Scientology önkéntes lelkészek 1 millió kilométert utaztak, és több mint 5 millió katasztrófák által sújtott áldozatnak nyújtottak segítséget.

Az idei három IAS-szabadságérem-nyertes büszkén vette át elismerését tovább hangsúlyozva az est témáját; a lankadatlan elkötelezettséget, hogy elérjük a béke, az oktatás, a tisztesség és a társadalmi igazságosság világát és egy drog- és bűnözésmentes Földet. David Miscavige mindegyiküket egyenként mutatta be egy különleges videóval együtt, ami példázta az emberiség felé tett megingathatatlan elkötelezettségüket:

  • Az austini szabadságérem-nyertes és a CCHR Texas ügyvezető igazgatója, Lee Spiller, szakadatlan kampányt futtatott a pszichiátriai visszaélések megállítására az állam mentális egészségügyi rendszerében. Lee az állami gondozott gyerekek és idősek kínzását és a velük való embertelen bánásmódot vette célba, ezáltal leleplezve azt a nagyszabású tervet, mely az orvosok zsebeit hivatott teletömni. Gondoskodott róla, hogy 172 bűnözői tevékenységet folytató mentális egészségügyi létesítményt bezárjanak, valamint elérte, hogy elfogadjanak 43 törvényjavaslatot, melyek védelmet nyújtanak az embereknek – mindezt az emberi jogok érvényre juttatásának nevében.
  • A Fülöp-szigeteken Jorge Perez de Tagle bemutatta Az út a boldogsághoz 21 szabályát a davaói rendőrfőnöknek, majd elindított egy kísérleti projektet, melynek során a rendőrök házról-házra járva osztották Az út a boldogsághoz füzeteket a gyanúsított drogdílereknek. Ennek eredményeképpen lecsökkent a gyilkosságok száma. Ezt követően Jorge elvitte a programot Manilába, ahol személyesen több ezer rendőrtisztet oktatott a 21 szabályra. Az erkölcsi oktatás üzenetét elvitte a nemzeti hadseregbe is. Mindent összevéve de Tagle mozgalma milliókat ért el országszerte, és 38%-os csökkenést eredményezett a bűnözésben a Fülöp-szigeteken.
  • És végül a mexikói ikrek, Dan és Ari Agami, akik azon dolgoztak, hogy megállítsák az ország riasztó lemorzsolódási arányát az iskolákban L. Ron Hubbard tanulási technológiájának bevezetésével. Hatásukra 600 iskola tanárai képződtek ki, és az egész állam az országos oktatási rangsor élére került. Az eredményeken felbuzdulva elkészítettek 21 oktatófilmet 17 ország tanulói számára. Dan és Ari összesen 33 000 embert képzett ki, felvértezett 60 000 tanárt, és kikövezte a jövő felé vezető utat több mint 1,6 millió tanuló számára.

Ekkor az est elérte csúcspontját, és David Miscavige betekintést adott a Scientology Network merész, új műsoraiba, valamint bejelentette, hogy október 8-án, hétfőn elindul az őszi szezon. Az elkövetkező hónapokban több tucat új epizód mutatja majd be a világ legfiatalabb főbb vallásának minden részletét, és humanitárius küldetését. 2018. március 12-i indulása óta a Scientology Networköt 237 országban és területen nézték már világszerte, 17 nyelven.


Az első esti ünnepség szelleme átadódott a következő, szombat esti rendezvényre, ahogy a Nagysátor átalakult az éves IAS Patrónus-bálra. A hagyományos gálavacsora és műsor során elismerték az idei humanitárius győzelmek növekvő számú támogatóit, miközben a mulatozók elözönlötték a táncparkettet.

A hétvége a mára hagyománnyá vált jótékonysági koncerttel zárult. Az élvezetes zenei rendezvényen 1500 helyi lakos vett részt. A koncerten TV sztárok és nemzetközileg ismert előadóművészek léptek fel olyan dalokkal, melyek a szvingtől a jazzig mindenféle zenei műfajt képviseltek. De az est igazi sztárja az az öt helyi jótékonysági intézmény volt, akik megkapták az összegyűjtött adományokat, hogy ezáltal megerősítsék helyi tevékenységeiket, összhangban azzal a hagyománnyal, melyet L. Ron Hubbard indított itt, az otthonában.


Az IAS, a Scientology hivatalos tagsági szervezete, melyhez minden országból csatlakozhatnak Scientologistok, 1984-ben alakult meg. Az IAS célja egyesíteni, elősegíteni, támogatni és védelmezni a Scientology vallást és a Scientologistokat a világ minden részén, annak érdekében, hogy elérjük a Scientology céljait, ahogyan azokat L. Ron Hubbard megfogalmazta: „Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”