EAST GRINSTEAD, ANGLIA

HŐSIES EMBERSZERETET: AZ IAS 35. ÉVFORDULÓS RENDEZVÉNYÉN EGY VILÁGMÉRETŰ MOZGALOM HATALMAS ELŐRELÉPÉSEIT ÜNNEPLIK

2019. OKTÓBER 13.

A Scientologistok Nemzetközi Szövetsége (IAS) a dél-angliai East Grinsteadben találkozik, hogy megünnepelje az emberiség felemelése érdekében elért páratlan teljesítmények évét.

Lelkesítő dudaszó töri meg Nyugat-Sussex erdeinek csendjét az ősi Ashdowni-erdővel határos East Grinstead mesekönyvbe illő szegletében. Lópatkó ritmikus hangja és magas sarkú cipők kopogása hatol keresztül a friss, őszi levegőn. Izgatott várakozás és több mint egy tucat nyelv keverékének hangjai visszhangoznak a főbejárat kapujában és a csaknem 300 éves birtok kanyargós ösvényein.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke olyan közönségtagok számára nyitja meg az IAS 35. évfordulójának péntek esti rendezvényét, akik több mint 65 országból érkeztek.

A Scientologistok Nemzetközi Szövetségének (IAS) 35. évfordulós ünnepsége megérkezett Saint Hillbe, a Scientology Alapítójának, L. Ron Hubbardnak az otthonába, amely bevált helyszínként szolgál az egész hétvégén át tartó gála számára, és amely több mint 65 országból vonz Scientologistokat. A Nagysátorba lépve az emberek azonnal úgy érezték, hogy valami különleges, sőt varázslatos dolog van készülőben.

David Miscavige, a vallás egyházi vezetője, ezt mondta a Scientology-ról az est összefoglalójában: „Ahogy a Scientology-t egyesítjük, elősegítjük, támogatjuk és védelmezzük, úgy kell tennünk az egész emberiséggel is. Mert – szó szerint, sőt, magától értetődően – ha valaki szenved a világban, mi is annál gyengébbek vagyunk. Ugyanakkor, ha valaki részesül a segítségünkben, tudunk enyhíteni a fájdalmán, és támogatni őt, ha könnyítünk a terhein, és felvilágosítjuk, annyival erősebbek leszünk.”

Az IAS 1984-ben alakult, amikor néhány bátor ember összegyűlt Saint Hillben, és megfogadta, hogy tántoríthatatlan elkötelezettséggel egyesíti erejét minden hitvallás és nemzet érdekében, hogy ezáltal elérjék a Scientology céljait. Ennek bizonyítékául David Miscavige bemutatta az IAS együttérzésének, valamint segítségnyújtásának éves eredményeit az emberiség legnagyobb szükséget szenvedő területein.

Az est első témája az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért rettenthetetlen munkája volt. A CCHR most ünnepelte a mentális egészségügy területén történt visszaélések elleni küzdelmének 50. évfordulóját. A mérföldkő jelentőségű eredmények között találjuk a következőket:

  • Az FDA (Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatóság) fekete keretes figyelmeztetéseit az életveszélyes mellékhatásokról, amelyek most már minden antidepresszáns dobozán kötelezőek.
  • Az Amerikai Gyermekgyógyszerezési Törvényt, amely megtiltja az iskolások kötelező gyógyszerezését.
  • Az Egészségügyi és Humán Szolgáltatások Minisztériuma által kiadott rendeletet, amely tiltja a fizikai és kémiai kényszerítő eszközök használatát.

50 évnyi eredmény megkoronázásaként a CCHR bemutatott egy új egész estés dokumentumfilmet, amely lerántja a leplet a modern kori kínzásról, az elektrokonvulzív terápiáról (ECT).

Az est humanitárius eredmények sorával folytatódott, melyeket a következő IAS által támogatott kampányokkal értek el: az Együtt az Emberi Jogokért, egy oktatási program, melynek középpontjában az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata áll, illetve annak szorgalmazása, hogy a világ minden kormánya vezesse be ezeket a jogokat; a Drogmentes Világért Alapítvány, a legnagyobb nemkormányzati drogfelvilágosító program a Földön és Az út a boldogsághoz, L. Ron Hubbard nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteménye, amelynek 21 szabálya egy jobb élethez vezető, ésszerű útikalauzt alkot.

Az idei éves áttekintés bármely korábbi évet felülmúlt. Íme, a főbb eredmények:

  • A Nobel-békedíjasok 17. világ-csúcstalálkozóján átadták a „Béke Csúcstalálkozó-medált a társadalmi aktivitásért” a Fiatalok az Emberi Jogokért nemzetközi szervezetének, valamint elnökének, Mary Shuttleworth-nek. A díjat, amelyet Nobel-békedíjasok adnak át személyesen, a béke és az emberi jogok érdekében tett jelentős hozzájárulásért ítélik oda.
  • A Fiatalok az Emberi Jogokért felhívta a Salamon-szigeteki fiatalok figyelmét az emberi jogokra, és mindössze két hét alatt elérte a népesség 10%-át; a Nők, Gyermekek és Családi Ügyek Minisztériuma pedig elrendelte a program országos bevezetését.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért világszerte felvonulásokat és találkozókat szervezett, valamint Emberi Jogi Csúcstalálkozót Mexikóban, Nepálban, Washingtonban és az ENSZ New York-i székházában. A több mint egy évtizedes fáradhatatlan munka eredményeképpen a kampány az egész világon eljuttatta az emberi jogokat a köztudatba. Míg korábban a Föld lakosságának csupán 4 százaléka tudott az emberi jogokról, ma már a népesség több mint 50 százaléka ismeri őket.
  • Az út a boldogsághoz eljutott Srí Lanka vallási konfliktusokkal sújtott területeire, melynek hatására több mint 40 civil és kormányzati szerv, valamint 9300 állampolgár vette használatba a 21 szabályt. Az elvégzett munka egy vallásközi konferenciával érte el a tetőpontját, ahol minden főbb vallás egyesült, és fogadalmat tett, hogy elősegíti a békét és az egységet Az út a boldogsághoz használatával.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány tajvani rendőrőrsöknek biztosított Igazság a drogokról-anyagokat, és 30 kerületet és 7 várost ért el, aminek hatására a fiatalok drogfogyasztása 42 százalékkal csökkent. Az eredmények által inspirálva a tajvani katonaság minden ága partnerségre lépett a Drogmentes Világért Alapítvánnyal, hogy bevezessék az Igazság a drogokról tantervet. Eddig több mint 7000 munkatársat képeztek ki.
  • A Drogmentes Világért füzetosztó csapatai nemzetközi harcvonalat alkottak a kábítószer-fogyasztás ellen olasz motoros túrákkal az Alpok lábainál, a Fülöp-szigeteki rendőrség partnerségén keresztül, valamint egy dobos alakulattal a Times Square-en. Az alapítvány összesen 9000 rendezvényt szervezett több mint 100 országban, és 22 millió Az igazság a drogokról füzetet osztott szét az elmúlt évben.

Az est következő része a Scientology önkéntes lelkészekről szólt. Ők feltétel nélküli segítséget nyújtanak a mindennapos válsághelyzetekben, valamint az ember által előidézett, illetve természeti katasztrófák idején:

  • Segítséget és lelki támaszt nyújtottak a katasztrófák helyszínein, az egész világon: a földrengések idején Haitin; amikor floridai hurrikánok, kaliforniai tüzek és mozambiki ciklonok pusztítottak; amikor özönvízszerű esőzések és földcsuszamlások temették maguk alá Ugandát; amikor monszunok árasztották el Nepált, illetve amikor egy szupererős vihar zúzta porrá a Bahama-szigeteket.
  • Három természeti katasztrófa – egy 7-es erősségű földrengés, egy szökőár és e század leghalálosabb vulkánkitörése – után a Scientology önkéntes lelkészek vészhelyzeti készleteket biztosítottak, és enyhítettek 93 000 traumát szenvedett lakos állapotán.
  • Az önkéntes lelkészek partnerségre léptek az állami tűzoltóság igazgatójával, hogy a Scientology VM-technológiát a tűzoltóképzés részévé tegyék, azért, hogy a tűzoltók hatékonyabban mentsenek életet.
  • Nyugat-Szibériától és Nyugat-Afrika partjaitól az Andok-hegységig és Skandinávia északi vidékeiig, a Scientology önkéntes lelkészek összesen 640 000 kilométert utaztak az elmúlt évben, hogy segítséget nyújtsanak, és kiképezzenek több mint 150 000 embert.

Íme, a 2019-es IAS-szabadságérem-nyertesek történetei, amelyek jelképezik, hogy mit is képvisel az IAS együttes ereje:

  • Ukrajnában a CCHR úttörői, Anton Batalin és Anasztaszija Vilinszkaja kíméletlenül leleplezték a pszichiátria visszaéléseit. Szövetségre léptek az Egészségügyi Minisztériummal, az Országos Korrupcióellenes Hivatallal, valamint a világ legnagyobb kormányközi biztonsági szervezetével, és elérték, hogy az Alkotmánybíróság megkövetelje az ország mentális egészségügyi törvényeinek átfogó reformját.
  • Mexikóban Rosalba és José Cordero Az út a boldogsághozt használta a bűnözők rehabilitálásához. Először bevezették a füzet használatát Mexikóváros és Mexikó állam minden börtönébe. Ennek köszönhetően a visszaesés mindössze egy százalékra csökkent a programvégzősök körében. Ezt követően elvitték a 21 szabályt az Országos Emberi Jogi Bizottsághoz, és elérték Az út a boldogsághoz tanterv bevezetését az összes állami és szövetségi börtönbe, az egész országban.
  • Kelet-Afrikában Daniel Okello vált nemzete első Scientology önkéntes lelkészévé azáltal, hogy Scientology önkéntes lelkészi eszközökkel vértezte fel az üzleti élet közösségeit, az egyházakat, a börtönöket, az iskolákat és a közösségi csoportokat. Több mint 50 000 észak-afrikait képzett ki az önkéntes lelkészi technológiára több mint 600 szemináriumon, és létrehozta az önkéntes lelkészi csoportok első hálózatát, amely a Viktória-tótól az Indiai-óceánig ér el.

Az est következő bemutatója az Afrikai Haladó és Saint Hill Szervezet valódi hősi sagájáról szólt. A szervezet 2019. január 1-jén nyílt meg Johannesburgban az IAS támogatásának köszönhetően, és azóta olyan közösségi tevékenységek kiindulópontjává vált, melyek elérik a társadalom minden rétegét: a Dél-afrikai Rendőrséggel együttműködésben 400 000 embert világosítottak fel a drogokról, és vallásközi szövetséget hoztak létre 16 vallás vezetőjével, hogy eljuttassák a Scientology kézikönyv értékes eszközeit több mint 100 gyülekezetnek. Ezt követően a résztvevők száma több mint 60 százalékkal nőtt ezekben a gyülekezetekben. A rendezvényen bemutatták továbbá egy különleges kérés teljesítését is, amely arra vonatkozott, hogy Az út a boldogsághoz füzeteket osszanak szét a nyilvános elnöki beiktatáson, amely az apartheid vége óta először fordult elő. Mivel minden résztvevő kapott egy füzetet, Az út a boldogsághoz példátlan eseményhez járult hozzá: egy teljesen békés beiktatási ünnepséghez.

Végül a lenyűgöző este befejezéseképp következett a bejelentés a Scientology Network Televízió új évadjának október 21-i premierjéről. David Miscavige bepillantást nyújtott mindabba, ami hamarosan adásba kerül. Az évad változatos új epizódokat és vadonatúj sorozatokat ígér, amelyek kielégítik a kíváncsiságot, és mélyebb betekintést nyújtanak a világvallásba.


A szombati estélyen vacsorával ismerték el az IAS mozgalmát támogatók rendíthetetlen elkötelezettségét. A Nagysátor átalakult az éjszaka folyamán, hogy helyet adjon a fenséges IAS-patrónusbálnak. Itt elismerték a legkiemelkedőbb Patrónusokat, akik ezután ausztrál, európai, afrikai és amerikai előadók nemzetközi koncertjén vettek részt, valamint éjszakába nyúló programokon.

A hétvége a Saint Hill-i jótékonysági koncerttel zárult. 1500 helyi lakost vonzott a várva várt rendezvény, amelyen a Broadwaytől a jazzig mindenféle műfajt képviselő, díjnyertes művészek léptek fel. A helyi jótékonysági szervezetek adományban részesültek, hogy kibővíthessék tevékenységeiket, és ezáltal jobban kiszolgálhassák közösségüket. Mindez azzal a hagyománnyal összhangban történt, amelyet L. Ron Hubbard indított, amikor Saint Hillben élt.


Az IAS, a Scientology hivatalos tagsági szervezete, melyhez minden országból csatlakozhatnak Scientologistok, 1984-ben alakult meg. Az IAS célja egyesíteni, elősegíteni, támogatni és védelmezni a Scientology vallást és a Scientologistokat a világ minden részén, annak érdekében, hogy elérjük a Scientology céljait, ahogyan azokat L. Ron Hubbard megfogalmazta: „Egy civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők és nincs háború, ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra.”