CLEARWATER, FLORIDA 2015. JÚLIUS 11.

AZ ÚJ SZCIENTOLÓGIA ÖNKÉNTES LELKÉSZI
KÖZPONT SEGÍTŐ KEZET NYÚJT A CLEARWATERI
KÖZÖSSÉGNEK, HIRDETVE AZ ÜZENETET:
„MINDIG LEHET VALAMIT TENNI.”

A Szcientológia Egyház irányítása alatt működő világméretű program feltétel nélküli segítségnyújtást ígér egész Pinellas megye számára a Clearwater szívében július 11-én megnyílt új központtal.

Mélyen lekötelezve a lakosság iránt abban a városban, amely már 40 éve a Szcientológia szellemi székhelyének otthona, a Szcientológia Egyház július 11-én egy új önkéntes lelkészi központot avatott fel Clearwater szívében. Ezzel sajátos, „szellemi elsősegély”-ként emlegetett programját kiterjeszti a Tampai-öböl és a tágabb környék lakosaira, hogy mindenki részesedhessen a segítségből, amely régóta az önkéntes lelkészek meghatározó tevékenysége az egész világon.

Az önkéntes lelkészi programot az 1970-es évek közepén hívta életre L. Ron Hubbard. A kitűzött cél minden tag számára az, hogy „önkéntes alapon segít embertársain azáltal, hogy helyreállítja a célt, az igazságot és a szellemi értékeket mások életében”. L. Ron Hubbard meghatározása szerint az önkéntes lelkész olyan személy, aki „nem takarja el a szemét a lét fájdalma, gonoszsága és igazságtalansága láttán”. Az önkéntes lelkészek képzettek abban, hogy segítsenek másoknak az élet nehézségeivel kapcsolatban megkönnyebbülést elérni, továbbá új személyes erőt nyerni.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke az új központ szombati avatóján kijelentette: „Katasztrófák idején, akár a teljes lakosság, akár egyetlen háztartás legyen is veszélyben, az önkéntes lelkészeink minden egyes nap bizonyítják, hogy »mindig lehet valamit tenni«. Nálunk nincs megkülönböztetés. Mi nem ítélkezünk. Mi csupán segíteni akarunk. És ahogy azt már újra és újra bebizonyítottuk, az ígért segítséget bárhol és bármikor nyújtjuk. Tehát igen, ez az önkéntes lelkészek új központja Clearwater szívében, hogy mindenki részesülhessen az általa nyújtott előnyökből.”

Most, hogy a Szcientológia ilyen mértékben van jelen Clearwaterben – és több mint 10 000 szcientológus vallja otthonának ezt a várost –, az új önkéntes lelkészi létesítmény megtestesíti azt, hogy az Egyház mennyire szenvedélyesen komolyan veszi azt a szerepét, hogy segítséget nyújtson az egész közösségnek.

Az önkéntes lelkészek folyamatosan elérhetők lesznek, hogy személyes segítséget nyújtsanak Szcientológia-„asszisztokkal” – olyan technikákkal, amelyeket L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója fejlesztett ki a sérülésekhez és betegségekhez kapcsolódó érzelmi és lelki tényezők kezelésére.

Bárki bármikor bejöhet, hogy bármiben segítséget kapjon – egy anya, akinek a gyereke tanulási nehézségekkel küzd; egy szerettük elvesztését gyászoló család; sőt akár családon belüli erőszak esetén is. Ez a nem vallásos központ most már nyitva áll, és azért van itt, hogy segítsen.

A központ ingyenes képzést is nyújt A Szcientológia kézikönyvében szereplő 19 témában, hogy az emberek megtanulhassák azokat a készségeket, amelyekkel képesek megbirkózni a mindennapok problémáival és megpróbáltatásaival. Olyan témákról van szó, mint a gyereknevelés, a nézeteltérések kezelése, a kapcsolatok javítása és az általános „egyszer fenn, egyszer lenn” állapotok leküzdése az életben.

Küldetése végrehajtása során az önkéntes lelkészek bolygószintű csapata 2001 óta világszerte az összes főbb katasztrófa helyszínére küldött mentőcsapatokat. Clearwater és a Tampai-öböl önkéntes lelkészei vezető szerepet játszottak a Világkereskedelmi Központ tragédiáját követő mentőmunkálatok során New Yorkban, a 2004-es dél-ázsiai cunaminál, a Katrina hurrikánnál és még több száz más katasztrófa helyszínén.

  • A 2004. augusztusi Charley hurrikán mentési munkálatai után Florida akkori kormányzója, Jeb Bush átadta a Tampai-öböl önkéntes lelkészeinek, a „Hurrikánhősöknek” a „Points of Light” (Fénypontok) díjat.
  • A 2010-es haiti földrengésnél 350 önkéntes lelkész – közülük sokan Clearwater és a Tampai-öböl térségéből – az elsők között érkezett a helyszínre, és végül 130 tonnányi egészségügyi ellátmányt és sürgősségi felszerelést, továbbá több mint 450 egészségügyi szakembert juttattak el az országba, hogy ezzel 600 000 túlélőnek nyújtsanak testi-lelki segítséget.
  • Világszinten az önkéntes lelkészek eddig már több mint 27 millió órányi önkéntes munkát végeztek, és több mint 29 millió embernek nyújtottak segítséget több ezer településen, szinte minden kontinensen.

Összhangban az önkéntes lelkészek hitvallásával („Mindig LEHET valamit tenni”), az új clearwateri központ annak az ígéretnek a biztosítéka, hogy ezt a segítséget Clearwater egész közössége megkapja.


Tudjon meg többet a Szcientológia önkéntes lelkészekről: arról az átfogó kezdeményezésről, amely hatékony testi és szellemi segítséget nyújt, bárhol és bármikor legyen is rá szükség. Ma az önkéntes lelkészek a világ egyik legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotják.

Nézd meg ezt a videót

Ez az új önkéntes lelkészi központ az egyik a hat új létesítmény közül, amelyek Clearwater és az egész Tampai-öböl égető problémáit hivatottak kezelni. A többi öt a következő:

  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével, és eddig 181 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatok ellen. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért új otthona – azé a bolygószintű oktatási kezdeményezésé, amelynek célja, hogy mindenkivel megismertesse az emberi jogokat, és kieszközölje e jogok védelmét a világ minden egyes polgára, így most már Pinellas megye minden lakosa számára is, ebben a körzetben ugyanis az emberi jogi visszaélések és az emberkereskedelem mutatói a legsúlyosabbak között vannak az USA-ban. Ez a központ azt ígéri, hogy az ilyen lelkiismeretlen visszaélések elleni küzdelem élén fog harcolni.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány új helyi központja, amelynek nemzetközi Az igazság a drogokról programja világszerte 260 millió embert ért el. A program arra irányul, hogy megszüntesse a drogokkal való visszaélést, és hatékony drogfelvilágosítást nyújtson a fiataloknak.
  • Egy épület, amely L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteményének van szentelve. A 112 nyelven megjelent 21 szabály nyugalmat hozott erőszak tépázta közösségekbe, békét teremtett polgári zavargások sújtotta területeken, és önbecsülést adott emberek millióinak. Az új clearwateri iroda erkölcsi iránytűként fog szolgálni a helyi közösség számára.
  • A floridai Criminon székhelye lesz a kiindulópontja annak a küldetésnek, amelynek a célja a bűnözés okait megcélozva hatékony jellemépítő programok segítségével visszaállítani az elkövetők önbecsülését.