CLEARWATER, FLORIDA

AZ ÚJ CLEARWATERI KÖZPONT MUTATJA A
TAMPAI-ÖBÖL ÉS KÖRNYÉKE SZÁMÁRA, HOGY
MERRE VEZET AZ ÚT A BOLDOGSÁGHOZ

2015. JÚLIUS 11.

A július 11-én Clearwaterben átadott Az Út a Boldogsághoz Alapítvány egy józan észen alapuló, nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteménnyel segít ápolni a közösségi összetartást Pinellas megyében.

Ezrek gyűltek össze a floridai Clearwater belvárosában július 11-én, szombaton, hogy megünnepeljék Az Út a Boldogsághoz Alapítvány új központjának történelmi jelentőségű megnyitóját. Az alapítvány ennek a józan észen alapuló, nem vallásos útikalauznak az erejét felhasználva segít az embereknek – bármely felekezethez, illetve nemzetiséghez tartozzanak is – visszafordítani a vészjósló trendeket, amelyek a világ minden táján sújtják a közösségeket.

Az erkölcsök aggasztó módon hanyatlanak a Tampai-öböl térségében. Ennek bizonyítékai akkor váltak nyilvánvalóvá, amikor egy közelmúltban végzett felmérés kimutatta, hogy Pinellas megyében a tanulók 50%-át már zaklatták verbálisan, 30%-ukat pedig fizikailag is. Továbbá a megye a negyedik helyen áll a családon belüli erőszak kategóriájában. Csupán a múlt évben mintegy 2000 esetet regisztráltak.

„Szükség van egy erkölcsi iránytűre – erősítette meg David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke az új központ szombati avatóünnepségén. – Ezért van itt ez az ésszerű útikalauz a jobb élethez, Az út a boldogsághoz, amely megmutatja azt az egyenes ösvényt, amelyet követhet bárki, bárhonnan jött is, és bármelyik kultúrához vagy felekezethez tartozik is. És íme Az Út a Boldogsághoz új központja, pontosan itt, a floridai Clearwaterben, amely mindenki számára nyitva áll.”

Az Út a Boldogsághoz clearwateri központjában vannak irodák az önkéntesek számára, vannak információs panelek, amelyek bemutatják a látogatóknak a kampány összes elemét, és van egy szemináriumi helyiség, ahol csoportok és segíteni akaró egyének kiképződhetnek az ismeretek oktatására.

Az Út a Boldogsághoz-kampány része egy sor társadalmi célú hirdetés – egy-egy rövidfilm a füzet mind a 21 józan észen alapuló szabályához. A könyv teljes szövege is életre kelt egy remekbe szabott filmeskönyv formájában. Az út a boldogsághoz oktatói csomag tartalmazza mindazokat az anyagokat, amelyek szükségesek a program bevezetéséhez és a tanulók teljes bevonásához. Mindez elérhető az alapítvány Fort Harrison Avenue-nál található központjában.

Az út a boldogsághoz segített elhozni a nyugalmat erőszaktól szenvedő településeknek, segített békét teremteni polgárháborús harcok által feldúlt területeken, és segített önbecsülést adni emberek millióinak – iskolákban, börtönökben, templomokban, valamint ifjúsági és közösségi központokban. A füzet ereje már számtalanszor bebizonyosodott: bárhol osztották is szét, csodába illő eredményeket láthattunk. Ez is bizonyítja, mennyire zseniális L. Ron Hubbardnak az élethez adott erkölcsi iránytűje, amelynek jótékony hatását az elmúlt 30 évben több mint 100 millió ember élvezhette.

  • Amikor a kolumbiai országos rendőrség bevezette Az út a boldogsághoz programot, és elkezdte országszerte szétosztani a füzetet, az a lakosság 20%-ához eljutott, és ennek eredményeként a bűnelkövetési statisztikák az egész országban zuhanni kezdtek.
  • Az erőszak által sújtott Los Angeles-i közösségekben Az út a boldogsághoz-t terjesztő rivalizáló motorosbandák a bűnözés 15-30%-os csökkenését érték el minden „Békemotorozás” után.
  • A dél-szlovákiai Jászón (Jasov) a rendőrség a bűncselekmények 40%-os csökkenését Az út a boldogsághoz széles körű terjesztésének tulajdonította.

Az út a boldogsághoz 112 nyelven elérhető, és eddig körülbelül 115 millió példány került szétosztásra 186 országban. A füzet terjesztési kampányában mára több mint 257 000 csoport és egyén vett részt. Bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is mint a legtöbb nyelvre lefordított nem vallásos könyv, és betölti egyre inkább materialista társadalmunk morális vákuumát.


Tudjon meg többet Az út a boldogsághoz – Ésszerű útikalauz a jobb élethez című könyvről.

Nézd meg ezt a videót

Ez az új központ az egyik a hat új létesítmény közül, amelyek Clearwater és az egész Tampai-öböl égető problémáit hivatottak kezelni. A többi öt a következő:

  • Az Egyház önkéntes lelkészeinek új otthona a városközpontban – egy 120 országban eredményesen működő bolygószintű mozgalom részeként, amely a világ legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotja. A szcientológusok csupán a Tampai-öböl térségében évente több mint 200 000 óra önkéntes segítséget nyújtanak, az önkéntes lelkészek mottójának megfelelően, miszerint nem számít, mekkora a kihívás, „mindig lehet valamit tenni”.
  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével, és eddig 181 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatok ellen. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért új otthona – azé a bolygószintű oktatási kezdeményezésé, amelynek célja, hogy mindenkivel megismertesse az emberi jogokat, és kieszközölje e jogok védelmét a világ minden egyes polgára, így most már Pinellas megye minden lakosa számára is, ebben a körzetben ugyanis az emberi jogi visszaélések és az emberkereskedelem mutatói a legsúlyosabbak között vannak az USA-ban. Ez a központ azt ígéri, hogy az ilyen lelkiismeretlen visszaélések elleni küzdelem élén fog harcolni.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány új helyi központja, amelynek nemzetközi Az igazság a drogokról programja világszerte 260 millió embert ért el. A program arra irányul, hogy megszüntesse a drogokkal való visszaélést, és hatékony drogfelvilágosítást nyújtson a fiataloknak.
  • A floridai Criminon székhelye lesz a kiindulópontja annak a küldetésnek, amelynek a célja a bűnözés okait megcélozva hatékony jellemépítő programok segítségével visszaállítani az elkövetők önbecsülését.