CLEARWATER, FLORIDA 2015. JÚLIUS 11.

A DROGMENTES VILÁG REALITÁSA ELÉRHETŐBBÉ
VÁLIK A DROGMENTES VILÁGÉRT ALAPÍTVÁNY ÚJ
CLEARWATERI KÖZPONTJÁNAK MEGNYITÁSÁVAL

A Szcientológia Egyház új központokat nyit, hogy Pinellas megye lakosai is megtudják a világ egyik legnagyobb nemkormányzati drogfelvilágosító kezdeményezése részeként, hogy mi Az igazság a drogokról.

Szcientológusok ezrei és a környékről meghívott vendégek gyűltek össze a Drogmentes Világért Alapítvány új központjának felavatására a floridai Clearwater belvárosában július 11-én, szombaton. Az igazság a drogokról programot használva az alapítvány azon dolgozik, hogy megszüntesse a drogokkal való visszaélést, és hatékony drogfelvilágosítást nyújtson a fiataloknak Clearwater és a Tampai-öböl egész területén.

A Drogmentes Világért Alapítvány központjának megnyitása nem is történhetett volna ennél jobbkor, hiszen most van rá a legnagyobb szükség, amikor az illegális drogok használata és a visszaélések kritikus pontot értek el Floridában.

Néhány riasztó statisztika, amelyek igen ijesztő képet festenek: Pinellas megyében 32 óránként meghal valaki drogtúladagolásban. A középiskolás tanulók számára az alkoholfogyasztás az USA bizonyos államaiban illegális, ám itt a 63%-uk már fogyasztott alkoholt vagy egyéb illegális drogot. A környékbeli kisboltokban megjelentek a dizájnerdrogok, mint pl. a K2 (szintetikus marihuána) és más drogok. A seriff hivatala mindent elkövet ezeknek a szereknek a betiltása érdekében, de új változatban könnyedén újragyártják és ismét piacra dobják őket.

„A drogok romba döntik a bolygót, és ha nem állítjuk meg a terjedésüket, romba fogják dönteni ezt a közösséget – jelentette ki David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke az új központ szombati felavatása alkalmával. – A mai napig mintegy félmillió Az igazság a drogokról füzetet osztottunk ki Clearwater és a Tampai-öböl területén. De most itt az ideje, hogy a számokat a helyi szervekkel összefogva hatványozottan megnöveljük. Itt az ideje, hogy együttműködést alakítsunk ki minden rendőri hivatallal. Itt az ideje, hogy együttműködést alakítsunk ki minden seriffhivatallal. Itt az ideje, hogy minden lehetőt megtegyünk. Ezért Az igazság a drogokról új központja arra hivatott, hogy véget vessen ennek a csapásnak egyszer és mindenkorra, kezdve Clearwater városával és a Tampai-öböl teljes térségével. De ehhez mindenki segítségére szükségünk lesz.”

A Drogmentes Világért Alapítvány és Az igazság a drogokról program, amelyet a Szcientológia Egyház és a szcientológusok finanszíroznak, a világ egyik legnagyobb nemkormányzati drogfelvilágosító és -megelőzési kezdeményezése.

Az alapítvány tényekkel teli, nagy hatású oktatási anyagokat terjeszt iskolákban, közösségekben és kormányzati intézményeknek világszerte. A DrugFreeWorld.org vezető drogfelvilágosító oldal látogatottsága nagyobb, mint a következő öt legjobb drogfelvilágosító oldalé együttvéve.

A Drogmentes Világért Alapítvány új központja a Fort Harrison Avenue-nál készen áll arra, hogy drogfelvilágosítást és -megelőzést szolgáltasson Clearwater és a Tampai-öböl közössége számára.

Az épületben helyet kapott egy információs központ, ahol megtekinthetők a díjnyertes társadalmi célú hirdetések és a leggyakrabban használt drogokról készült információs dokumentumfilmek. Szemináriumi helyiségek is vannak itt drogfelvilágosító előadások és workshopok tartásához. Az igazság a drogokról csomagok a központban ingyenesen elérhetők pedagógusok számára, hogy iskolákban és más közösségi csoportokban használhassák őket.

És mivel a közösségi együttműködés minden sikeres mozgalom mozgatórugója, a központ adminisztrációs létesítményeket is biztosít a Drogmentes Világért Alapítvány önkéntesei számára, ahol együtt dolgozhatnak a helyi drogellenes kezdeményezéseken.

Az igazság a drogokról világméretű program keretein belül eddig több mint 68 millió információs füzetet osztottak ki, hatékonyan segítve a fiatalokat abban, hogy önállóan döntsenek a drogmentes élet mellett.

  • Franciaországban Az igazság a drogokról kampány már 20 éve tart, és ez idő alatt több millió füzetet osztottak ki az ország városaiban. Mára két évtizedes növekedés után a marihuánafogyasztás mérhetően csökkent a fiatalok körében.
  • Az igazság a drogokról önkéntesei Olaszországban több mint másfél millió embert értek el drogfelvilágosító rendezvényekkel, a társadalmi célú hirdetésekkel és drogfelvilágosító füzetek osztásával, ekként hozzájárulva a drogfogyasztás 25%-os csökkenéséhez az országban.
  • Izraelben, ahol a Drogmentes Világért Alapítvány több ezer felvilágosító füzetet osztott ki, és diákok ezreinek tartott drogfelvilágosító előadásokat minden városban, ahová ellátogatott, a droghasználat 70%-kal csökkent.

Tudjon meg többet Az igazság a drogokról felvilágosítókampányról, és hogy mit tesz a Szcientológia Egyház a hatékony drogfelvilágosító és -megelőzési kezdeményezések támogatása érdekében.

Nézd meg ezt a videót

A Drogmentes Világért Alapítvány új központja az egyik a hat új létesítmény közül, amelyek Clearwater és az egész Tampai-öböl égető problémáit hivatottak kezelni. A többi öt a következő:

  • Az Egyház önkéntes lelkészeinek új otthona a városközpontban – egy 120 országban eredményesen működő bolygószintű mozgalom részeként, amely a világ legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotja. A szcientológusok csupán a Tampai-öböl térségében évente több mint 200 000 óra önkéntes segítséget nyújtanak, az önkéntes lelkészek mottójának megfelelően, miszerint nem számít, mekkora a kihívás, „mindig lehet valamit tenni”.
  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével, és eddig 181 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatok ellen. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért új otthona – azé a bolygószintű oktatási kezdeményezésé, amelynek célja, hogy mindenkivel megismertesse az emberi jogokat, és kieszközölje e jogok védelmét a világ minden egyes polgára, így most már Pinellas megye minden lakosa számára is, ebben a körzetben ugyanis az emberi jogi visszaélések és az emberkereskedelem mutatói a legsúlyosabbak között vannak az USA-ban. Ez a központ azt ígéri, hogy az ilyen lelkiismeretlen visszaélések elleni küzdelem élén fog harcolni.
  • Egy épület, amely L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteményének van szentelve. A 112 nyelven megjelent 21 szabály nyugalmat hozott erőszak tépázta közösségekbe, békét teremtett polgári zavargások sújtotta területeken, és önbecsülést adott emberek millióinak. Az új clearwateri iroda erkölcsi iránytűként fog szolgálni a helyi közösség számára.
  • A floridai Criminon székhelye lesz a kiindulópontja annak a küldetésnek, amelynek a célja a bűnözés okait megcélozva hatékony jellemépítő programok segítségével visszaállítani az elkövetők önbecsülését.