CLEARWATER, FLORIDA 2015. JÚLIUS 11.

AZ ÚJ CRIMINON-KÖZPONT MEGNYITÁSA CLEARWATERBEN MEGOLDÁST ÍGÉR A VISSZAESÉS ÖRDÖGI KÖRÉRE A BŰNÖZŐK REHABILITÁCIÓJÁN KERESZTÜL

Az egész világra kiterjedő bűnözőrehabilitációs program, amely közvetlenül célozza meg a bűnözés okát az önbecsülés helyreállítása által, új központot nyitott a floridai Clearwater belvárosában, hogy új lehetőséget biztosítson a bűnelkövetőknek arra, hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak.

Több ezer szcientológus és vendég jött el a floridai Clearwaterbe a történelmi jelentőségű Fort Harrison Avenue-ra július 11-én, szombaton, az új floridai Criminon-központ megnyitóünnepsége alkalmából. A Criminon, amelynek jelentése: „bűnözés nélkül”, a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak azon a felfedezésén alapul, miszerint a valódi rehabilitációhoz vezető út kulcsa az, hogy segítünk a bűnözőnek „megtalálni azt a pontot, amikor elvesztette a személyes büszkeségét. Rehabilitáljuk ezt az egy pontot, és nem bűnöző többé.”

A világon több mint 10,1 millió embert tartanak büntetés-végrehajtási intézetekben, ebből 2,2 milliót csak az Egyesült Államokban. A floridai börtönrendszer 100 000 elítéltje közül háromból egy újra rácsok mögé kerül kevesebb mint három évvel a szabadon bocsátása után. És Pinellas megye a második helyen áll Florida államban a fiatalkorúak letartóztatásának számát tekintve.

„Nekünk mint közösségnek nincs más választásunk, mint segíteni rehabilitálni a bűnözőket – jelentette ki David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke. – Egyetlen állampolgár sem mondhatja azt, hogy »ennek semmi köze hozzám«, mert azon a napon, amikor bűncselekmény áldozata lesz, máris mélyen érinteni fogja a dolog. Egyikünk sem akar ölbe tett kézzel várni erre a napra. Az ördögi körszerű visszaesés vég nélküli ciklussá válik a bűnözők tényleges rehabilitációja nélkül. Az új floridai Criminon célja pontosan ez: elkötelezett munkával rehabilitálni a bűnözőket, hogy értékes polgárokként visszatérhessenek a közösségünkbe. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk. És azáltal, hogy segítünk egy bűnözőnek helyreállítani az önbecsülését, képesek vagyunk változást elérni.”

A visszaesők aránya gyakran a 75%-ot is meghaladja, de a Criminon program a visszájára fordítja ezt a trendet azáltal, hogy rehabilitálja a bűnelkövetőket, és olyan életvezetési készségekkel helyezi vissza őket a társadalomba, amelyek képessé teszik őket arra, hogy termelékeny életet éljenek, ne a rács mögött tengődjenek.

Ma a Criminon világszerte mintegy 1000 büntetés-végrehajtási intézményben működik aktívan, és összesen közel 13 000 fogvatartott van a programon.

Országról országra bárhol került is bevezetésre a Criminon program, a kormányzati és büntetés-végrehajtási tisztviselők a visszaesési mutatók drámai csökkenésének lehettek tanúi – még a legmegrögzöttebb bűnözők körében is.

  • A maximális biztonsággal őrzött dél-afrikai Leeuwkop Börtönben, miután az elítéltek részt vettek a Criminon programban, az erőszakos bűncselekmények száma évi 1000-ről lecsökkent mindössze 1-re.
  • A pakisztáni Karacsiban a város központi börtönének elítéltjei körében, akik lezárták a Criminon-tanfolyamokat, a visszaesők aránya megdöbbentő módon 1% alá esett.
  • Másfél évvel azután, hogy a Criminon-tanfolyamok hivatalosan is részévé váltak a mexikóvárosi büntetés-végrehajtási rendszernek, a visszaesők aránya 1%-ra zuhant. A program mára több mint 14 000 bűnelkövetőhöz jutott el ebben az országban.

A Criminon Florida elkötelezett aziránt, hogy bevezesse ezt a közel öt évtizede kifejlesztett bűnözőrehab-programot. Nyolc büntetés-végrehajtási intézményben hozott létre helyszíni programokat, és az állam további 100 börtönében nyújt távoktató tanfolyamokat az elítélteknek. Küldetésének megvalósítása során a Criminon Florida eddig mintegy 20 000 elítéltet segített keresztül olyan tanfolyamokon, amelyek segítségével új életet tudnak kezdeni a társadalom hasznos tagjaiként. Új székhelye birtokában a Criminon Florida elkötelezte magát, hogy még jobban meg fogja növelni a jelenlétét, hogy még több bűnelkövetőt tudjon rehabilitálni, és elejét vegye az ördögi körszerű visszaesésnek, megállítva ezt a vég nélküli ciklust.

Az új központban a bemutatótáblák kulcsfontosságú információkat nyújtanak a látogatóknak a programról és a program bevezetéséről. A létesítmény egy többfunkciós helyiséget is magába foglal a Criminon szolgáltatásaival kapcsolatos szemináriumok és workshopok tartásához, és egy teljes szárny ad otthont a távoktatási tanfolyamok központjának.


Tudjon meg többet a Criminonról, és arról, hogy mit tesz a Szcientológia Egyház azért, hogy felépítsen egy bűnözésmentes világot.

Nézd meg ezt a videót

Ez az új Criminon-központ az egyik a hat új létesítmény közül, amelyek Clearwater és az egész Tampai-öböl égető problémáit hivatottak kezelni. A többi öt a következő:

  • Az Egyház önkéntes lelkészeinek új otthona a városközpontban – egy 120 országban eredményesen működő bolygószintű mozgalom részeként, amely a világ legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotja. A szcientológusok csupán a Tampai-öböl térségében évente több mint 200 000 óra önkéntes segítséget nyújtanak, az önkéntes lelkészek mottójának megfelelően, miszerint nem számít, mekkora a kihívás, „mindig lehet valamit tenni”.
  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével, és eddig 181 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatok ellen. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért új otthona – azé a bolygószintű oktatási kezdeményezésé, amelynek célja, hogy mindenkivel megismertesse az emberi jogokat, és kieszközölje e jogok védelmét a világ minden egyes polgára, így most már Pinellas megye minden lakosa számára is, ebben a körzetben ugyanis az emberi jogi visszaélések és az emberkereskedelem mutatói a legsúlyosabbak között vannak az USA-ban. Ez a központ azt ígéri, hogy az ilyen lelkiismeretlen visszaélések elleni küzdelem élén fog harcolni.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány új helyi központja, amelynek nemzetközi Az igazság a drogokról programja világszerte 260 millió embert ért el. A program arra irányul, hogy megszüntesse a drogokkal való visszaélést, és hatékony drogfelvilágosítást nyújtson a fiataloknak.
  • Egy épület, amely L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteményének van szentelve. A 112 nyelven megjelent 21 szabály nyugalmat hozott erőszak tépázta közösségekbe, békét teremtett polgári zavargások sújtotta területeken, és önbecsülést adott emberek millióinak. Az új clearwateri iroda erkölcsi iránytűként fog szolgálni a helyi közösség számára.