CLEARWATER, FLORIDA 2015. JÚLIUS 11.

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ SZALAGÁTVÁGÓ
CEREMÓNIA KERETÉBEN FELAVATTA
CLEARWATER ÉS A TAMPAI-ÖBÖL DINAMIKUS
ÚJ BELVÁROSI INFORMÁCIÓS KÖZPONTJÁT

Az Egyház hat bolygószintű humanitárius kezdeményezése egyetlen helyszínen összpontosul Floridában, hogy minden helyi lakos javát szolgálja, és otthonául szolgáljon az Egyház által támogatott nemzetközi programoknak ott, ahol a segítség és a remény találkozik.

Négyezer szcientológus és vendég gyűlt össze Clearwater belvárosában július 11-én, szombaton, a szalagátvágó ceremóniára, hogy megünnepeljék a Szcientológia Egyház új információs központját, amely tovább bővíti a vallás méltán híres és globális eredményekkel büszkélkedő humanitárius programjait. A tágas, központi elhelyezkedésű épület csupán néhány sarokra van a vallás szellemi központjától, a Flag Szárazföldi Bázistól.

A Clearwater Épület és Információs Központ egy következő fázist jelent az Egyház számára. Hat különálló létesítmény tartozik hozzá, amelyek a Szcientológiához kapcsolódó bolygószintű humanitárius kezdeményezéseket segítik elő helyi szinten. A létesítmények felavatásának előzménye volt az Egyház nemzetközi szellemi központjának (Flag Épület) 2013. novemberi átadása; a történelmi jelentőségű Coachman Épület és benne a Clearwater történelmét bemutató állandó kiállítás 2014-es átadása; a nevezetes Fort Harrison újbóli felavatása, amelyet a Fort Harrison Avenue felett híd köt össze a Flag Épülettel; illetve az Oak Cove elvonulóhely megnyitása.

A helyi nevezetességnek számító Clearwater Épület a belvárosban, a Cleveland Street és a Fort Harrison Avenue kereszteződésénél áll. Az 1918-ban épült létesítmény gyönyörűen helyre lett állítva, és hatalmas előtere most a Szcientológia Információs Központnak ad otthont. Clearwater a Szcientológia Egyház szellemi központjaként ismert. Az Egyház azért nyitotta meg az információs központot, hogy megválaszolja a helyi lakosság és a városba érkező látogatók kérdéseit a vallással kapcsolatban.

„A mai nap vízválasztó pont Clearwater városa, szellemi központunk otthona számára. Nemzetközi szinten stabil pontokat hoztunk létre a drogfogyasztás, az írástudatlanság és az erkölcstelenség felszámolására, illetve az emberi jogok védelmére. Ott voltunk a legforróbb események helyszínein világszerte, a Föld legjelentősebb városaiban. A Flag szellemi központ hívői pedig beutazták az egész bolygót, önkéntes szolgálatra szánva az idejüket, hogy e humanitárius programok élére álljanak. Tehát tudva, hogy mindez innen indul ki, ezennel elhozzuk a programjaink teljes skáláját ennek a városnak, ahol élünk, amely a mi otthonunk: a floridai Clearwater.” – David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke a következő szavakat intézte az összegyűlt tömeghez: „A mai nap egy vízválasztó pont Clearwater városa, a szellemi központunk otthona számára.

Ahogy a Szcientológia egyre nagyobb területeket hódít meg a világban, jelenlétünkkel elhozzuk a megoldásainkat azoknak, akiknek nagy szükségük van rá. Nemzetközi szinten stabil pontokat hoztunk létre a drogfogyasztás, az írástudatlanság és az erkölcstelenség felszámolására, illetve az emberi jogok védelmére. Ott voltunk a legforróbb események helyszínein világszerte, a Föld legjelentősebb városaiban.

A Flag szellemi központ hívői pedig beutazták az egész bolygót, önkéntes szolgálatra szánva az idejüket, hogy e humanitárius programok élére álljanak. Tehát tudva, hogy mindez innen indul ki, ezennel elhozzuk a programjaink teljes skáláját ennek a városnak, ahol élünk, amely a mi otthonunk: a floridai Clearwater.”

Az Információs Központ mint közvetlen légkörű találkozóhely mindenki számára nyitva áll. Az egyik információs bemutatótáblán megtekinthető L. Ron Hubbard teljes életrajzi bemutatója, amely szemléletesen tárja elénk a Szcientológia alapítójának rendkívüli életét és hagyatékát – a gyerekkorát és az írói karrierjét felölelő időszakot, mielőtt megjelent a Dianetika és a Szcientológia, illetve a vallás megalapításába és kidolgozásába fektetett forradalmi jelentőségű munkáját.

A központban Clearwater lakossága és a belvárosba látogatók olyan bemutatótáblákat láthatnak, amelyek mintegy 300 filmes dokumentációt tartalmaznak, felölelve olyan témákat, mint:

  • A Dianetika és a Szcientológia alapjai, köztük a vallás velejét képező alapelvek és hittételek
  • A Szcientológia-egyházak és -csoportok egyre növekvő hálózata és a Szcientológia mint vallási mozgalom bolygószintű hatásai
  • Humanitárius programok egész kavalkádja, amelyek mára világszerte az Egyházat fémjelző kampányokká váltak

Ráadásul e humanitárius programok mindegyike saját épületet kapott, amelyek néhány lépésnyire vannak az Információs Központtól. Korábban még soha nem adtunk át egy helyen ennyi épületet, amelyek az Egyház által finanszírozott humanitárius kezdeményezéseket szolgálják, hogy felvilágosítást nyújtsanak azok számára, akik segítséget és útmutatást keresnek. Ezek a Clearwater és Tampa egész vonzáskörzetének közössége számára általunk nyújtott segítő kezet jelképezik. Ennek érdekében az Egyház felvállalja a szerepét, hogy vállvetve együtt fog dolgozni a helyi rendfenntartó erőkkel és kormánytisztviselőkkel, továbbá egyházi és polgári csoportokkal, illetve az egész nonprofit szférával, hogy elvégezze a feladat rá eső részét egy sokkal pezsgőbb város megalapozása érdekében.

A Szcientológia Egyház, amely mára egy 184 országra kiterjedő, bolygószintű mozgalom, közel 40 éve játszik kulcsszerepet Clearwaterben, és szolgálja hűségesen a közösséget. Clearwater több mint 10 000 szcientológus állandó otthona. Ezenfelül szcientológusok tízezrei utaznak a városba a világ minden tájáról minden évben, hogy vallási szolgáltatásokon vegyenek részt az Egyház szellemi otthonában. Az Egyház komolyan veszi a felelősségét a térség jövőjével kapcsolatban, és komolyan érdeklődik iránta.

A központ felavatását hat további létesítmény egyidejű megnyitása kísérte, amelyek egymás mellett sorakoznak a Fort Harrison Avenue mellett álló egyik közeli háztömbben. Mindegyikük más és más bolygószintű humanitárius kezdeményezésnek ad otthont, és elkötelezett arra, hogy jobbá tegye Clearwatert és a Tampai-öböl térségét.

Ez a hat létesítmény a következő:

  • Az Egyház önkéntes lelkészeinek új otthona a városközpontban – egy 120 országban eredményesen működő bolygószintű mozgalom részeként, amely a világ legnagyobb független katasztrófakezelő csapatát alkotja. A szcientológusok csupán a Tampai-öböl térségében évente több mint 200 000 óra önkéntes segítséget nyújtanak, az önkéntes lelkészek mottójának megfelelően, miszerint nem számít, mekkora a kihívás, „mindig lehet valamit tenni”.
  • Az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért múzeuma és műveleti központja – azé a nonprofit megfigyelőszervezeté, amely 1969 óta foglalkozik a mentális egészségügy területével, és eddig 181 törvényt fogadtatott el a fizikai bántalmazást és kényszert alkalmazó pszichiátriai gyakorlatok ellen. Clearwateri információs központjának része a Pszichiátria: A halálipar múzeum.
  • Az Együtt az Emberi Jogokért új otthona – azé a bolygószintű oktatási kezdeményezésé, amelynek célja, hogy mindenkivel megismertesse az emberi jogokat, és kieszközölje e jogok védelmét a világ minden egyes polgára, így most már Pinellas megye minden lakosa számára is, ebben a körzetben ugyanis az emberi jogi visszaélések és az emberkereskedelem mutatói a legsúlyosabbak között vannak az USA-ban. Ez a központ azt ígéri, hogy az ilyen lelkiismeretlen visszaélések elleni küzdelem élén fog harcolni.
  • A Drogmentes Világért Alapítvány új helyi központja, amelynek nemzetközi Az igazság a drogokról programja világszerte 260 millió embert ért el. A program arra irányul, hogy megszüntesse a drogokkal való visszaélést, és hatékony drogfelvilágosítást nyújtson a fiataloknak.
  • Egy épület, amely L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című nem vallásos erkölcsi szabálygyűjteményének van szentelve. A 112 nyelven megjelent 21 szabály nyugalmat hozott erőszak tépázta közösségekbe, békét teremtett polgári zavargások sújtotta területeken, és önbecsülést adott emberek millióinak. Az új clearwateri iroda erkölcsi iránytűként fog szolgálni a helyi közösség számára.
  • A floridai Criminon székhelye lesz a kiindulópontja annak a küldetésnek, amelynek a célja a bűnözés okait megcélozva hatékony jellemépítő programok segítségével visszaállítani az elkövetők önbecsülését.

Az Egyház célja az új létesítményekkel, hogy segítséget nyújtson Clearwaterben és a Tampai-öböl egész vonzáskörzetében azoknak, akiknek szükségük van rá.

A szombati megnyitó során ünnepeltük az Osceola-udvar átadását is, amely egy valódi zöld oázis, és stabil pontként szolgál a közösség számára mint a város igazi ékessége a Fort Harrison Avenue és a Drew Street találkozásánál. A karácsonyi ünnepek alatt színes sátrakat állítunk fel itt, amelyekben elérhető lesz az Egyház által támogatott összes humanitárius program. A park otthont fog adni továbbá a Téli Csodaországnak is, amely a közösség számára a szcientológusok által már 25 éve folyamatosan megrendezett népszerű családi program.

_________________

A Szcientológia az elmúlt évtizedben nagyobb terjeszkedést ért el, mint az ezt megelőző 50 évben összesen. A 2015-ös év első felét történelmi jelentőségű eredmények tették emlékezetessé a Szcientológia számára. Ezek közé tartozik a Szcientológia Információs Központ hétvégi felavatása az Egyház szellemi központjában, a floridai Clearwaterben, hat másik új központtal együtt, amelyek az Egyház által támogatott humanitárius programokat teszik könnyen elérhetővé a clearwateri közösség számára; július 5-én a fenséges bogotái ideális Szcientológia-egyház felszentelése Kolumbiában; és két hónappal ezelőtt egy újabb ideális Szcientológia-egyház megnyitása Franciaország, Németország és Svájc találkozási pontjánál, a svájci Bázelben. Az elkövetkező hónapokban további megnyitók lesznek Ázsiában, Európában és Észak-Amerikában.