BOGOTÁ, KOLUMBIA

KOLUMBIA SZENVEDÉLYESEN ÜDVÖZLI DÉL-AMERIKA
ELSŐ SZCIENTOLÓGIA IDEÁLIS ORGJÁT

2015. JÚLIUS 5.

Bogotá új ideális egyházáról olyan dolgokat mondtak, mint „ez az egyik legnagyszerűbb dolog, ami Kolumbiával valaha történt”, ezen a lélekemelő, emlékezetes ünnepségen.

Hogy még inkább hozzáadjon a történelmi lendülethez, amely a vallás hatalmas méreteket öltő terjeszkedését táplálja, a Szcientológia Egyház július 5-én, vasárnap megnyitotta az új ideális szervezetét a kolumbiai Bogotá nyüzsgő városában. A dél-amerikai kontinensen megnyíló első ideális orgot mintegy 2500 lelkes szcientológus és ihletett kolumbiai híresség részvételével avatták fel, akik Dél-Amerika legkülönfélébb tájairól érkeztek erre a rendkívüli eseményre.

A rendezvényt a rendíthetetlen elkötelezettség és az összetartozás érzése hatotta át. Ez abban is megmutatkozott, hogy a rendezvényen Kolumbia számos vezető személyisége megfogadta, hogy a Szcientológiát fogja használni a béke és a pozitív változás elősegítésére ebben a viszályok tépázta országban és az egész világon.

A megnyitóünnepséget David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke vezette, aki így méltatta a pillanat hatalmas jelentőségét: „Ha azon tűnődtök, hogy hogyan jött el ez a nap, nos, nem kell túl távol keresgélnetek, hiszen mindez az emberiség iránt érzett, veletek született szereteteteknek köszönhető. Mert ezen a helyen a lélek végre valóban elérheti a nemességet. Mert hát, végtére is, ez egy Szcientológia-szervezet. És, igen, ez az első ideális orgotok Dél-Amerikában, és így mostantól fogva az idők végezetéig az a hely, ahol beléptek az örökkévalóságba.”

„Ha azon tűnődtök, hogy hogyan jött el ez a nap, nos, nem kell túl távol keresgélnetek, hiszen mindez az emberiség iránt érzett, veletek született szereteteteknek köszönhető. Mert ezen a helyen a lélek végre valóban elérheti a nemességet. Mert hát, végtére is, ez egy Szcientológia-szervezet. És, igen, ez az első ideális orgotok Dél-Amerikában, és így mostantól fogva az idők végezetéig az a hely, ahol beléptek az örökkévalóságba.” – David Miscavige, a Vezetőtestület Elnöke, Religious Technology Center

Bogotá virágzó metropolisza, közel 8 milliós lakosságával az Andok hegység által övezett fennsíkon helyezkedik el, 2600 méterrel a tengerszint felett. Az új 8 emeletes ideális Szcientológia-org a Calle 100 nevű utcában áll, a város Usaquen nevű északi kerületében. Az ultramodern épület 4500 m²-en terül el, a kerület nyüzsgő kereskedelmi és szórakoztatóipari központjának közepén.

Az ünnepségen megjelent magas rangú méltóságok szó szerint Kolumbia legmagasabb katonai- és rendőri szerveit képviselték, és a részvételük széles körű elfogadottságot és hatalmas lelkesedést ébresztett. Kivétel nélkül mindannyian arról számoltak be, hogy már alig várják, hogy a Szcientológia-technológiát, -eszközöket és -eszméket eljuttassák a nemzet minden részébe.

A Szcientológia hívőihez és az egyházi tisztviselőkhöz az alábbi személyek csatlakoztak a rendezvényen: Anstrongh Polania alezredes, az Egyesített Műveleti Hatóság osztályvezetője (Védelmi Minisztérium); Carlos Peña alezredes, drogellenes oktatási koordinátor (Kolumbiai Drogellenes Osztály); John Galindo kapitány, műveleti igazgató, Kolumbiai Segítségnyújtási Szakemberek Köre (CINAT); Edgar Rojas alezredes, Vidéki Övezetek Különleges Műveleteinek parancsnoka (Kolumbiai Nemzeti Rendőrség); és Dr. Sandra Rincón, a Társadalmi Integrációs Minisztérium jogtanácsosa (Bogotá város).

„Ez az ideális org a béke és az épelméjűség világítótornya a zűrzavar tengerén – jegyezte meg Dr. Rincón az üdvözlő beszédében. – A társadalomjobbító tevékenységeitek felbecsülhetetlen értékűek, és meg kell mondjam, a lehető legjobbkor érkeztetek városunk megsegítésére.”

Később Dr. Rincón bevallotta, hogy teljesen meg van hatódva attól a tiszta érzelmi energiától, amit ez az erőteljes rendezvény generált. „Folyton libabőrös lettem, és könnybe lábadt a szemem – mondta. – Nem találok szavakat, amelyekkel hűen ki tudnám fejezni, milyen nagyra értékelem azt a megtiszteltetést, hogy egy ilyen, Kolumbia számára rendkívüli fontossággal bíró esemény részese lehettem.”

A vasárnapi eseményeket olyan lelkesedés hatotta át, amely felülmúlta az ideális orgok megnyitóit egyébként is jellemző emelkedett hangulatot. Híven példázzák ezt a Bogotá ideális org egyik munkatársának áhítattal teli szavai, aki nagyon megindítónak találta a látottakat: „Ez egy ragyogó és feledhetetlen nap, amely fordulópontot jelent Kolumbia történelmében.”

Rávilágítva arra, hogy a szcientológusok milyen kiemelkedő erőfeszítéseket tesznek az emberi jogok területén országszerte, Polania alezredes így számolt be a programról a rendezvényen: „az intézményrendszerünket alapjaiban reformálta meg, kezdve a kolumbiai katonánál. Ez a program világos és érthető módon tanítja meg az emberi jogok tiszteletben tartásának fontosságát. Együtt dolgozva, mindössze 12 hónap alatt elértük a kolumbiai hadsereg 100 százalékát.”

Polania alezredes hozzátette, hogy az emberi jogi kihágások elképesztő, 98 százalékos esést mutatnak a hadseregen belül – és most a mindenkori legalacsonyabb értéken vannak. Ezzel zárta beszédét: „A kolumbiai fegyveres erőknél szolgáló 500 000 ember nevében köszönöm.”

A Szcientológia önkéntes lelkészi csapatok jelentős befolyásáról Galindo kapitány a következőket jegyezte meg: „Amikor először láttam az önkéntes lelkészeket, ami a legnagyobb benyomást tette rám, az a mély humanitárius lelkületük és az elkötelezettségük a fő cél iránt: hogy valódi segítséget hozzanak el. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy együtt kell dolgoznunk.”

„Az út a boldogsághoz egy bámulatos eszköz – jelentette ki Rojas alezredes. – Elolvastam, és újra elolvastam. Megváltoztatta a gondolkodásomat. Folyamatosan motiválva tart, és szeretném, ha ezt mások is megtapasztalnák. L. Ron Hubbard bölcsessége megmutatta számomra az utat. És nekem elhihetik, ez egy ellenőrzőlista az élethez. Még ha a dzsungelben vagyok is, Az út a boldogsághoz segít, hogy körültekintő tudjak maradni.” Az új Bogotá ideális orgról pedig a következőket mondta: „Ez az egyik legnagyszerűbb dolog, ami Kolumbiával valaha történt.”

Talán Peña alezredes összegezte a legjobban az eseményt a Szcientológia alapítójának, L. Ron Hubbardnak az elismerésével: „LRH megadott az emberiségnek minden lehetséges eszközt a teljes és boldog élethez. Azzal, hogy az örökségét eljuttatjátok az országunkba, segítetek nekünk az emberek jobbá tételében, egy erősebb Bogotá és egy nagyszerűbb Kolumbia létrehozásában.”

_________________

Bogotá új ideális szervezete minden látogatónak bemutatja a Dianetikát és a Szcientológiát. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A képernyőkön több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Szcientológia Egyház alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard, az Alapító életét és hagyatékát mutatják be.

Az Információs Központ teljes áttekintést ad az egyház által finanszírozott számos humanitárius programról is, beleértve az emberi jogok világméretű oktatását, az ugyancsak széles körű drogfelvilágosító és drogmegelőző kampányt, a bolygót behálózó írástudósági és tanulási központokat, valamint a Szcientológia Önkéntes Lelkész Programot, amely jelenleg a Föld legnagyobb független katasztrófaelhárító mentőalakulata.

A központ reggeltől estig nyitva áll, és szívesen látják a látogatókat, akik szabadon nézelődhetnek, és kedvük szerint bármikor visszatérhetnek.

Bogotá ideális orgjának kápolnája helyet ad mindenféle Szcientológia-összejövetelnek, így vasárnapi szertartásoknak, a házasságkötéseknek és névadóknak, valamint olyan közösségi rendezvényeknek, amelyeken bármilyen vallás tagjai részt vehetnek. Az új ideális szervezetben több szemináriumterem és tanfolyamterem is található, továbbá egy teljes emelet, ahol a Szcientológia auditálás (szellemi tanácsadás) folyik.

_________________

Bogotá megnyitása egy robbanásszerű növekedési időszak újabb állomása, amellyel együtt a Szcientológia Egyház most már több mint 40 működő ideális orggal büszkélkedhet öt kontinensen – legutóbb, alig két hónappal ezelőtt a Bázel ideális org megnyitója volt Svájcban.

A Szcientológia az elmúlt évtizedben nagyobb terjeszkedést ért el, mint az ezt megelőző 50 évben összesen. És ennél még sokkal több vár ránk az elkövetkező években, rengeteg megnyitó lesz Ázsia, Európa és Észak-Amerika kulturális központjaiban.