SAINT HILL, EAST GRINSTEAD, EGYESÜLT KIRÁLYSÁG

AZ IDEÁLIS SAINT HILL MEGNYITÁSA MEGKORONÁZZA A SZCIENTOLÓGIA TERJESZKEDÉSÉNEK RENDKÍVÜLI IDŐSZAKÁT

2015. OKTÓBER 18.

Az angliai East Grinsteadben található Saint Hill óriási jelentőséggel bír a Szcientológia számára. Itt élt L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója. Itt végezte kutatásait, és tette forradalmi felfedezéseit a szellem és az élet tárgyában, valamint biztosította a vallás jövőbeli dinamikus fejlődését. A fenséges Saint Hill ideálissá avatásával L. Ron Hubbard álma teljesül be.

A pörgős helyreállítás és kibővítés után a legendás Saint Hill-i birtokot október 18-án, vasárnap avatták fel, és mutatták be a mintegy 2000 ünneplőből álló közönségnek. A megnyitóünnepség helyszíne igen jelentőségteljes a szcientológusok számára világszerte. L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója ezen a különleges birtokon tette áttörést jelentő felfedezéseit az 1960-as években, ezzel megnyitva a Szcientológia teljes szabadsághoz vezető Hídjának felsőbb régióit.


David Miscavige, az RTC Elnöke vezette az ideális Saint Hill avatóünnepségét. Szcientológusok ezrein hullámzott végig az afeletti lelkesedés, hogy visszatért Angliába levezetni ezt a mindent összevéve igen rendkívüli ünnepi megnyitót.
David Miscavige, az RTC Elnöke vezette az ideális Saint Hill avatóünnepségét. Szcientológusok ezrein hullámzott végig az afeletti lelkesedés, hogy visszatért Angliába levezetni ezt a mindent összevéve igen rendkívüli ünnepi megnyitót.
 

A Szcientológia eredményeinek e példa nélküli időszakában sarkalatos pillanat volt az ideális Saint Hill szalagátvágási ünnepsége, amikor annak leglényege, amivé a Szcientológia vallás vált, teljes összhangba került L. Ron Hubbard forradalmi jövőképével.

Az Egyház nemzetközi közönségkapcsolati irodájából érkezett Erin Banks nyitotta meg az ünnepséget, szavaival tovább fokozva az izgatottságot: „Ha Saint Hill oly sokunk otthona... és ha Saint Hill az a szervezet, amelyet sokunk a saját orgjának tekint... nos, ez a birtok David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke számára is maradandó személyes értékkel bír. Saint Hill szolgált képzési terepként a számára auditorrá válása idején, és még mindig úgy emlékeznek rá, mint a 12 éves csodagyerekre, aki itt vált a legfiatalabb professzionális auditorrá. A többi, ahogy mondani szokták, ma már történelem.”

Majd David Miscavige lépett a színpadra, és meleg, szívélyes fogadtatásban részesítette a megnyitóra egybegyűlteket. „Ma ez nemcsak egy új ideális haladó és Saint Hill szervezet az Egyesült Királyság számára, hanem minden ízében Saint Hill, és pontosan tükrözi mindazt, amit L. Ron Hubbard megálmodott – mondta David Miscavige. – Az álmai, a jövőről szőtt elképzelései és tervei ezennel teljesen és végérvényesen megvalósultak.

Miután élénk leírást adott az ideális Saint Hill felújításának és kibővítésének minden részletéről, David Miscavige így folytatta: „Igen, ez a mi történelmünk. Ez Saint Hill. És ez az, aminek tanúi lehetünk ma ezen a Saint Hill-i bázison – amely a Szcientológia koronaékszere.” A csodálatos létesítmény megnyitását jelképező szalagátvágást David Miscavige a következő eltökélt szavakkal vezette be: „Ezennel ezt az új ideális Saint Hillt L. Ron Hubbard és az általa épített Híd nevében az örökkévalóságnak szentelem.”

Saint Hill szolgált L. Ron Hubbard otthonául az izgalmas felfedezések és páratlan előrelépések időszakában. Itt szolgáltatta a híres Saint Hill-i különleges tájékoztató tanfolyamot, itt térképezte fel teljesen a Clear állapotig vezető utat és a szellemi tudatosság első magasabb állapotait, az OT (Operatív Thetán) -szinteket; itt dolgozta ki a Fokozati táblát, amely végigkalauzolja az egyént a Szcientológiában tett első lépéseitől kezdve minden egyes magasabb tudatossági és képességi állapoton át; valamint itt fejlesztette ki az adminisztratív struktúrát a Szcientológia-egyházak terjeszkedésének elősegítése érdekében.

L. Ron Hubbard eredetileg azért gondolta ki és tervezte meg személyesen a Saint Hill-i kastélyt, hogy helyet biztosítson az egyre növekvő számban East Grinstedbe érkező szcientológusoknak, akik részesei akartak lenni az általa megvalósított új technikai áttöréseknek.

Saint Hill marad az a standard, amelyhez az összes Szcientológia-szervezetet viszonyítjuk. Minden részletre ügyeltünk, hogy a kifogástalan felújítás tökéletes összhangban legyen L. Ron Hubbard elképzeléseivel és ideális Szcientológia-szervezetekről szóló adminisztratív irányelveivel.

A maximális szolgáltatáshoz a kastély egy új épületrésszel bővült, amely nagymértékben megnöveli a korábbi Szcientológia-auditálási kapacitást. Ezzel kétszeresére bővült az auditálószobák, sőt a tanfolyamtermek száma az eddigihez képest. Külön szárnyban oktatják és felügyelik a szólóauditálást (amelynél az egyháztagok saját magukat auditálják a Clear állapoton és a haladó szinteken át).

Az új Saint Hill-i étkező a kastély mellett áll, és szabad kilátást nyújt a csodaszép sussexi vidékre. Tökéletes hely a Szcientológia-szolgáltatások közötti étkezésekhez és a szünetek eltöltésére, valamint találkozóhelyként szolgál a Saint Hillben tartott rendezvények résztvevői számára.

A teljes Saint Hill-i birtok a rajta lévő összes épülettel együtt a tetőtől a padlóig ideális standardok szerint felújításra került. Ebbe beletartoznak az utak, a parkolók és a gyalogutak, de a dús zöld területek és a kert is, amely mintegy 1000 új növénnyel és fával gazdagodott. Saint Hill minden tekintetben alaposan és lélegzetelállítóan megújult.

A kastélytól mindössze néhány lépésnyire található a Saint Hill Manor, L. Ron Hubbardnak, a Szcientológia alapítójának nemzetközi viszonylatban is jól ismert otthona. A Manorba több ezer látogató jön el körsétát tenni, vagy rendezvényekre, amelyeket a nagyközönségnek, illetve olyan fontos személyeknek tartanak, mint diplomaták, parlamenti képviselők, művészek, emberi jogi vezetők, városi tanácsosok, polgármesterek és köztisztviselők az Egyesült Királyság minden részéről. Az L. Ron Hubbard-centenárium (1911–2011) tiszteletére aprólékosan helyreállított és felújított Manort Sussex történelmileg legjelentősebb ingatlanai között tartják számon.

A dús növényzetű sussexi vidéken fekvő ikonikus Saint Hill Manor és a kastély nemzetközi eszménykép a szcientológusok számára világszerte. Ahogy egy szcientológus megjegyezte: „Olyan érzés, mintha a Szcientológia történelmébe lépnél be... LRH szelleme lengi be.”


Az ideális Saint Hill felavatása megkoronázza az elmúlt hónapok megnyitóinak példátlan sorozatát, és mutatja a vallás hatalmas terjeszkedését.

Július 18-án megnyílt az ideális Kontinentális Összekötő Iroda (CLO UK), amelynek öt épülete Saint Hill-lel szemben, az út másik oldalán kapott helyet, a patinás Fonthill Lodge épületkomplexumban, egy 17 hektáros területen.

Szeptember 5-én került sor a kontinentális Narconon United Kingdom drogrehabilitációs és képzési mintalétesítmény felavatására egy vidéki birtokon, mindössze 30 kilométernyire Saint Hilltől, az East Sussex-i Maynards Green mellett. Megnyitását a Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége tagjainak nagylelkű hozzájárulása tette lehetővé, és most az Anglia, Írország, Skócia és Wales területén drogrehabilitációs szolgáltatásokat nyújtó Narconon-munkatársak számára szolgál mintajellegű drogrehabilitációs központként és képzési létesítményként.

A közeljövőben várható, hogy Anglia-szerte új ideális egyházak nyílnak meg Birminghamben, Manchesterben, Plymouthban és Sunderlandben, továbbá Brighton és Edinburgh új ideális egyházait is tervezik. Ezek követik majd a londoni ideális egyházat, amely 2006-ban nyílt meg a város központjában, a Queen Victoria Streeten, a Tottenham Court Roadon álló Dianetika és Szcientológia Életjobbító Központtal, illetve L. Ron Hubbard 1950-es évekbeli történelmi jelentőségű, Fitzroy Streeten található londoni otthonával együtt. Miután az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egyhangú döntéssel elismerte a Szcientológiát vallásként, a londoni egyházban tartották az első szcientológus esküvőt Angliában. Ezek a fontos egyházak teszik teljessé a Szcientológia vallás komoly mértékben növekvő jelenlétét az Egyesült Királyságban.


Saint Hillből irányítják az Egyház brit humanitárius kampányait is, amelyek többek között:

  • Az igazság a drogokról: A drogfelvilágosítási és -megelőzési kezdeményezés brit önkéntesei csaknem 5 millió Az igazság a drogokról információs füzetet osztottak ki, ebből 1,5 milliót a londoni olimpián, a glasgow-i nemzetközösségi játékokon és az edinburghi fesztiválon juttattak el az emberekhez. Éves szinten több mint 400 drogmegelőző rendezvény tartásával az önkéntesek több millió emberrel ismertették meg a kampány üzenetét. Ezen a nyáron az egyesült királyságbeli szcientológusok „Drogmentes London” néven héthetes labdarúgó-bajnokságot szerveztek, ahol a sportolók minden mérkőzésen népszerűsítették a drogmentes életet. A Jive Aces, az Egyesült Királyság első számú szvingzenekara a drogmentes életet hirdeti minden koncerten és fesztiválon, ahol megfordul.
  • Együtt az Emberi Jogokért és Fiatalok az Emberi Jogokért: Az ENSZ Emberi jogok egyetemes nyilatkozatának támogatására a brit szcientológusok emberi jogi oktatási projekteket végeznek hazájukban, illetve olyan, tengeren túli területeken, mint India, Pakisztán és Nepál. Ezeket az oktatási anyagokat felhasználva több mint 250 000 fiatal részesült oktatásban az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatáról.
  • Az út a boldogsághoz: Az elmúlt öt év során a szcientológusok több mint egymillió példányt osztottak ki ebből a józan észen alapuló erkölcsi szabálygyűjteményből, Az út a boldogsághoz füzetből, többek között a nyugtalanabb belvárosi területeken. A 2011-es augusztusi zavargások alatt az önkéntesek több mint 50 000 füzetet osztottak szét, ezzel segítve a nyugalom visszaállítását a fővárosban, illetve több más városban az Egyesült Királyság területén.
  • Önkéntes lelkészek: Az önkéntes lelkészek (VM-ek) az Egyesült Királyságban napi szinten nyújtanak segítséget a közösségükben a rászorulóknak. A brit önkéntes lelkészek mind hazai, mind tengeren túli katasztrófák esetén akcióba lendültek, például angliai és pakisztáni árvizeknél, a 2007-es cumbriai vonatszerencsétlenségnél, a 2005-ös londoni robbantásoknál, a dél-ázsiai szökőárnál és a New York-i terrortámadásoknál.


A Szcientológia Egyház az elmúlt évtizedben nagyobb terjeszkedésnek örvendett, mint az ezt megelőző 50 évben összesen. A 2015-ös év első kilenc hónapja is alátámasztja ezt, a vallás számára történelmi jelentőségű eredményekkel.

Ezek között említhetjük meg a következő létesítmények megnyitását: az ideális Tokiói Szcientológia Egyház augusztus 8-án; a Szcientológia Információs Központ, illetve hat humanitárius és társadalomjobbító központ az Egyház szellemi központjában, a floridai Clearwaterben július 11-én; a fenséges ideális Bogotái Szcientológia Egyház Kolumbiában július 5-én; valamint egy ideális Szcientológia-egyház áprilisban Svájc, Németország és Franciaország találkozásánál: a svájci Bázelben.

Az elkövetkező évben további megnyitók vannak előkészületben Ausztráliában, Afrikában, Európában és Észak-Amerikában.