SYDNEY, AUSZTRÁLIA

A SZCIENTOLÓGIA MEGKORONÁZZA A REKORDSEBESSÉGŰ NÖVEKEDÉST EGY VADONATÚJ SZELLEMI KÖZPONTTAL ÁZSIA CSENDES-ÓCEÁNI RÉGIÓJA SZÁMÁRA

2016. SZEPTEMBER 4.

Minden eddiginél nagyszerűbb szertartás köszöntötte a látványos új ideális haladó szervezetet, amely a szellemi fejlődés korlátok nélküli terjeszkedését teszi lehetővé a szcientológusok számára Ausztráliában, Új-Zélandon és Ázsiában.

Sydney városközpontjától mindössze tíz percnyire található, mégis egy másik világ a Lane Cove Nemzeti Park 360 hektárnyi erdője a Szcientológia Egyház lenyűgöző új szellemi otthona, amelynek megnyitóján ezrek vettek részt szeptember 4-én, vasárnap.

„Ma újabb monumentális kész van mögöttünk, egy olyan megnyitóünnepséggel, amelynek határozottan nincs párja – mondta David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője. – Hiszen hol máshol avathatnánk fel egy új Szcientológia haladó szervezetet, mint egy ennyire lélegzetelállító helyen? Vagy ami azt illeti, hol máshol ajánlhatnánk fel az örökkévalóság időtlen szabadságát a Föld legnépesebb zónája számára? Nos, pontosan ezt avatjuk ma fel, ahogy átvágjuk a szalagot az Ausztrálázsia számára készült új ideális haladó szervezetünkön!”

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének Elnöke üdvözölte a régió minden részéből érkezett több mint 2500 szcientológust, akik azért jöttek, hogy megünnepeljék az Ausztrália, Új-Zéland és Ázsia számára készült új ideális haladó szervezetet.

Az Egyház Egyesült Államokon kívüli legújabb és legnagyobb szellemi központja a szabadság világítótornya lesz Ázsia csendes-óceáni régiója számára. Az építészeti mestermű hatalmas ablakaiból kilátás nyílik a nemzeti parkra, ahol hajnalban és alkonyatkor kacagójancsik hallatszanak. Ez a masszív, és mesterien helyreállított, 13 500 négyzetméteres épület fizikai csoda, amely értelmet ad a Szcientológia szellemének.

David Miscavige így írta le, milyen hatással volt rá: „Amikor először vetettem tekintetemet erre az erdei palotára, mely egy eukaliptusz-csodaország peremén bújik meg, a leginkább leíró kifejezés azon túl, hogy észbontó... a tökéletesen tökéletes volt. És így van ez a megnyitó időzítésével is.”

A történelmi jelentőségű ünnepség azt követi, hogy elkezdődött a Szcientológiában a magasabb szellemi állapotok új aranykora. Ez az Aranykor most egy újabb monumentális eredményhez ért el abban, hogy elérhetővé tegye a Szcientológia-technológiát. Ennek része az, hogy L. Ron Hubbard, a Szcientológia alapítója eredeti filmre vett haladó tanfolyami előadásai teljesen helyre lettek állítva, és így a haladó anyagok, a Szcientológia teljes szabadsághoz vezető Hídjának felső szintjei immár 17 nyelven elérhetők, így kínaiul és japánul is. Következésképpen, a szcientológusok a korábbinál hétszer gyorsabban haladnak a Hídon.

Az új ideális Haladó Szcientológia Szervezet fel van szerelve arra, hogy el tudjon látni ennyi embert. A létesítmények közé tartozik a Hubbard Tanácsadó Központ, ahol 60 auditáló (szellemi tanácsadó) szoba található, a tanfolyamtermek a képzéshez és tanácsadási helyiségek a szóló auditáláshoz (amikor a hívek önmagukat auditálják a Clear állapotig és a haladó szinteken), továbbá tanfolyamtermek olyan auditorok képzésére, akik Ázsia csendes-óceáni régiójának Szcientológia-szervezeteit fogják kiszolgálni.

A kiterjedt létesítménynek része egy új ideális Kontinentális Összekötő Iroda is a régióban meglévő valamennyi Szcientológia-tevékenységének egyházi vezetése számára. Ez magában foglalja a Szcientológia-egyházakat, Missziókat és a kapcsolódó csoportokat, valamint az Egyház által támogatott humanitárius kezdeményezések és társadalomjobbító programok megalapozását és terjeszkedését.

Az ultramodern épület minimalista stílusú, és több emelet magas ablakai beleolvadnak a beton háttérbe. Kívül a Blue Gum patak kanyarog végig a 3,4 hektáros eukaliptuszerdőn, amely egy valóságos édenkert a sydney-i agglomerációban.

Ezen a párját ritkító helyszínen gyűlt össze a több mint 2500 szcientológus és vendég ezen a vasárnapon, hogy együtt megünnepeljék ezt a figyelemreméltó eredményt. Csatlakoztak hozzájuk városi és nemzeti méltóságok, akik szintén részt vettek az eseményen.

Le Lam, nyugalmazott polgármester és a Nagy-Sydney Ázsiai Kulturális Szövetségének elnöke ezt mondta bevezetőjében: „Ez a létesítmény, amely az új kontinentális otthonukként szolgál, különösen egyedülálló. Amint látják, magának az épületnek számos rendkívüli jellegzetessége van – mind a mérete, mind a dizájnja enyhén szólva is lenyűgöző és egyedülálló. Valójában javasolták, hogy rákerüljön a város örökségét gyarapító jelentős építmények hivatalos listájára. Azzal, hogy ezt az új székházat a szellemi központjukká teszik, olyan feladatot szabnak ennek a nagyszerű létesítménynek, amely túlmutat a fizikai szépségén.”

Dr. Amin Hady, Ausztrália miniszterelnökének korábbi vallási tanácsadója szintén elismerte a létesítmény fontos ázsiai csendes-óceáni szerepét: „A Szcientológia rengeteg eszközt kínál, és bizonyos vagyok abban, hogy nemcsak reményt nyújtanak majd, hanem egyben gyakorlati megoldásokkal is szolgálnak olyan embereknek, akiknek mentőkötélre van szüksége. A változás elhozásának felelőssége nemcsak a kormányzati tisztviselők vállán nyugszik, hanem mindegyikünkén, az önökén, az enyémen és minden állampolgárén. Csak ha inspiráljuk az egyes embereket arra, hogy nézőkből résztvevőkké váljanak, akkor tudjuk megteremteni azt a társadalmat, amelyet kívánunk. Az én kívánságom pedig egy drogmentes Indonézia és egy drogmentes Ázsia. A Szcientológia és programjai segítségével, úgy vélem, képesek vagyunk ezt elérni.”

Gracelyn Smallwood, nemzetközi emberi jogi aktivista, az Ausztrália Rend kitüntetettje (OAM), a James Cook Egyetem professzora megjegyezte, hogy „a Szcientológia önkéntes lelkészek több mint 40 katasztrófánál voltak jelen Ausztrálázsiában, beleértve a victoriai bozóttüzet, a fukusimai földrengést Japánban és a dél-ázsiai szökőárt. Ahogy a jóakarattúráik bejárták e földeket, az önkéntes lelkészek elterjesztették a technikáikat a nép körében, és 100 000 lakost kiképeztek a Szcientológia gyakorlatias és holisztikus megoldásaira. Képessé teszik a falvakat saját maguk segítésére és gyógyítására. Tehát igen, amikor ezeket a sárga sátrakat látom, akkor reményt látok!”

Dr. Keith Thompson, a Notre Dame Egyetem dékánhelyettese ugyanezen a véleményen volt. „Hallottuk: »Gyümölcseikről ismeritek meg őket.« Ma az új, ázsiai és csendes-óceáni szellemi központjuk által és mások szolgálata iránti elkötelezettségüknek hála tanúi lehetünk az önök gyümölcseinek – mondta. – Biztos vagyok benne, hogy eme létesítménnyel segíteni fognak az eszmecsere és párbeszéd kialakításában, amellyel ápolhatjuk a tiszteletre épülő erős vallási közösséget. És így minden jót kívánok nemes és szent erőfeszítéseikhez. Folytatva törekvéseiket, hogy segítsenek másoknak is elérni a bennük rejlő nagyságot, önök is haladnak majd az örökkévalóság és örök nagyság felé.”

Dr. David Bennett, az Ausztrália Rend kiemelt tagja (AC), királynői jogtanácsos, az Ausztrál Nemzetközösség korábbi helyettes legfőbb államügyésze, aki megnyerte a Legfelsőbb Bíróságon azt az esetet, amely újra meghatározta a vallást és amely vallási elismerést hozott a Szcientológiának, ezt mondta: „És az összes perből, amelynek része voltam, az egyházuk győzelmére, mely megerősítette, hogy a Szcientológia vallás, vagyok a leginkább büszke, ugyanis azóta számos bíróság támaszkodott az ausztrál meghatározásra szerte a világon. És ahogy ma mindnyájukkal együtt ünnepelek, látom, milyen eredménye lehet egy drámai és forradalmi bírósági győzelemnek a vallásszabadság terén. Még büszkébb vagyok arra, hogy az, ami az igazságosságért való harcként indult, olyan ítélethez vezetett, amely elterjedt az egész világon, és garantálja minden vallás tagjainak jogait.”

Miközben David Miscavige nekikészült a szalag átvágásának, amely egy új jövő kezdetét jelzi a Szcientológia számára Ausztrálázsiában, így foglalta össze ennek jelentőségét: „Ezzel elérkeztünk a végső pillanatokhoz, mielőtt azok az ajtók kitárulnak az örökkévalóság felé. Ez egy tökéletes pillanat arra, hogy belegondoljatok, mit is jelent az, hogy most már van egy ideális haladó orgotok, amely szinte nem is evilági. Alapítónk örök álmának beteljesüléseként ezennel felavatom ezt az új ideális szellemi kaput L. Ron Hubbard és a teljes szabadság nevében.”


Ausztrália, Új-Zéland és egész Ázsia ideális haladó és Saint Hill szervezetének felavatása a vallás rendkívüli terjeszkedésének időszakában történik. David Miscavige felügyelete és vezetése alatt a Szcientológia Egyház eddig több mint 50 új ideális egyházi szervezetet nyitott meg hat kontinensen. A legújabb ideális egyházi megnyitók ezek voltak: Harlem (New York, USA), Budapest (Magyarország), Atlanta (Georgia, USA), Milánó (Olaszország), Tokió (Japán), Bogotá (Kolumbia) és Bázel (Svájc).

A Szcientológia Egyházban nemrég megnyílt a Scientology Media Productions, egy 5 hektáros, technikai szempontból csúcstechnológiás stúdió Hollywoodban, amelyben a vallás üzenetei televíziós és rádiós műsorszolgáltatáson, internetes és szociális médián és minden más médiaplatformon érik el az embereket.

Több ideális org megnyitója van tervbe véve az elkövetkező évben kulturális központokban Új-Zélandon, Európában, Latin-Amerikában és Észak-Amerikában.