LOS ANGELES, KALIFORNIA

BÉKÉT ÉS CIVILIZÁCIÓT HOZUNK: A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ EGY HATÁRTALAN NÖVEKEDÉSSEL ÉS EREDMÉNYEKKEL TELI 2016‑OS ÉVET BÚCSÚZTATOTT

2016. DECEMBER 31.

Az újévi ünnepség újabb egyházi szervezetek sorának állít emléket, és tizenkét hónap eredményeit veszi sorra a vallás minden területén és törekvésében.

Ahogy a szcientológusok és vendégeik az élő Szcientológia újévi ünnepségre gyülekeztek a Los Angeles‑i Shrine Auditoriumban, a zsúfolásig megtelt rendezvénytermet várakozó izgatottság járta át. Mögöttük – egy rekorddöntő év, amely minden várakozást felülmúlt. Előttük – feltartóztathatatlan lendület, hogy minden korábbi éven túltegyenek.

„Bárhogy is tekint a világ odakint az elmúlt 12 hónapra – mondta David Miscavige, a Szcientológia vallás vezetője –, mint nehéz időkre, kétségbeesett időkre, úgy, mint »időt kérünk«, »lejárt az idő«, »zárási idő«, »pokoli idő«, »lesz még szerencsésebb idő is« – nos, mi másképpen csináljuk. Valójában nem fecsérelnénk az időt, hogy kiderítsük, mi a közvélekedés az idei évről, mert tudjuk, hogy az idő mindig a mi oldalunkon áll. És ha nem vagy benne biztos, hogy 2016 miért tűnt tova úgy, mint egy álom, akkor mindössze annyit kell tenned, hogy megnézed, hogyan sűrítettük a végtelent 12 hónapba, és teremtettünk egy ilyen évet.”

David Miscavige áttekintést nyújtott az elmúlt évről, amely a határtalan növekedés és teljesítmény történetévé kerekedett a vallás minden területén és törekvésében.

És ezzel David Miscavige elindította az újévi ünnepséget, amelyen a közönség egy lebilincselő tájékoztatót kapott az elmúlt esztendőről, méghozzá olyan történetekkel szemléltetve, amelyek a Szcientológia világának 38 000 kilométerét fogták át.

Számos alkalommal tapsvihar töltötte meg a Shrine Auditoriumot, további hangsúlyt kölcsönözve a Szcientológia egy‑egy újabb sikerének, melyek mind az egész emberiség javát szolgálják.

A bemutató, amelynek során a Szcientológia megannyi humanitárius programjáról megtekintettek felvételeket, magával ragadó áttekintést nyújtott a vallás megdöbbentő mértékű növekedéséről. Láthatták az egyházak küszöbét újonnan átlépők sokaságát, akik most a Szcientológia alapítója, L. Ron Hubbard (LRH) szellemi technológiájának előnyeit élvezik. Pontosan ezt szemléltette, hogy több mint tízszer annyi szcientológus haladt előre a vallás Hídján a teljes szabadság felé 2016‑ban, mint bármely korábbi évben.

Ezt a növekedést csak fokozták a gyors egymásutánban megnyíló új „ideális egyházak”, és – mint azt David Miscavige is kiemelte – a 2016‑ban felavatott fantasztikus új vallási létesítmények:

  • Az amerikai Dél első ideális Szcientológia-egyháza április 2‑án nyitotta meg kapuit a Georgia állami Atlantában.
  • A Scientology Media Productions avatóját május 28‑án ünnepelték a kaliforniai Hollywoodban. Ez egy kéthektáros telken álló, csúcstechnológiás stúdió, ahonnan a vallás üzenete televízió- és rádióadásokon, internetes és közösségi médián, valamint minden más médiaplatformon keresztül ér el az emberekhez.
  • Június 25‑én nyílt meg a floridai Clearwater két nevezetes épülete, hogy a Szcientológia nemzetközi szellemi központja adminisztratív irodáinak adjanak otthont.
  • Július 23‑án avatták fel Budapest ideális Szcientológia-egyházát, a szellemi szabadság új bástyáját Magyarországon.
  • Csupán egy héttel később, július 31‑én nyílt meg az ideális Szcientológia Egyház és Közösségi Központ Harlemben, Fekete-Amerika kulturális szívében és Spanyol-Harlem örök otthonában.
  • Szeptember 4. egy teljesen új szellemi központ és az ázsiai-csendes-óceáni régió ideális haladó szervezete megnyitójának volt tanúja. Az épület egy 360 hektáros erdő ölén terül el az ausztráliai Sydney‑ben.
  • Majd október 15‑én átvágták a szalagot a Szcientológia Egyház Országos Ügyek Irodáján Dublinban. Otthona a nevezetes Merrion Square egyik lenyűgöző György-korabeli épülete, ahonnan a Szcientológia társadalomjobbító programokat juttatják el a Smaragd-sziget minden részébe.

A hagyományoknak megfelelően David Miscavige ezen a Szcientológia újévi ünnepségen is betekintést adott abba, hogy milyen eredményekkel jár, amikor L. Ron Hubbard technológiáit a társadalom különféle szegleteiben alkalmazzák:

  • A Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE) keretében világi – vallásos kötődést nem igénylő – jótékonysági programok életeket megváltoztató stratégiákat követnek a droghasználat, írástudatlanság és bűnözés megszüntetésére. Latin-Amerikában a Narconon drogrehabilitációs programot most már nemcsak hogy a kontinens minden részére elviszik a képzett specialisták, de Mexikó Sonora állama teljes támogatást biztosít minden Narconon-tanuló számára. Oregon államban L. Ron Hubbard oktatási felfedezései újjáéledést indítottak el a 21. századi oktatás területén, aminek eredményeként a tanulók az iskolai felméréseken közel 400 ponttal az országos átlag fölött teljesítenek. Los Angeles déli részén pedig L. Ron Hubbard ésszerű útikalauzát, Az út a boldogsághoz könyvet az egyház tagjai és barátaik a gettók gócpontjaiban osztották. Ennek eredménye egy bandák közötti békekötés volt, és az erőszakos bűncselekmények 40%‑os visszaesése.
  • A Szcientológus Vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE) idei beszámolójának történetei rávilágítottak, hogy mennyire hatékony L. Ron Hubbard technológiája a prosperitás elérésére: Egy világítóberendezéseket készítő magyar cég forradalmasította a csillárdizájnt. Skandinávia vezető tetőfedő cége hasonló eredményeket mutatott fel a saját területén, így már kétszer egymás után kitüntették az Év Svéd Szakemberei díjjal, emellett pedig 30‑szoros növekedést ért el megalapítása óta. Egy olasz szakácsakadémia pedig már 2700 elit szakácsot képzett ki, akik most 1800 olyan kávéházban, bisztróban és étteremben kamatoztatják szakértelmüket, amelyek közül nem egy Michelin-csillagokkal is büszkélkedik.
  • A Lelkészek Nemzetközi Hubbard Egyházi Szövetsége (I HELP) és a Szcientológia Missziók Nemzetközi Szervezete (SMI) a Szcientológia előretolt éke az emberiség felemeléséért. A SMI és I HELP 2016‑os csapatai között voltak az oroszországi Szentpétervár szcientológusai, akik lelki segítséget vittek 11 időzóna lakóinak. Szlovákiában a lévai Szcientológia-misszió több mint 10 000 főnek segített az országos önkéntes lelkészi programjával. Ennek keretében többek között 4000 drogfelvilágosító előadást tartottak, aminek hatására 50%‑kal csökkent a drogfogyasztás. Végül pedig a kaliforniai Orange megye ideális South Coast Missziója októberben nyitotta meg kapuit, és szolgáltatásuk az ötszörösére nőtt.

Ezt követően rekordszámú területi munkatársat tüntettek ki 37 országból. Mindegyikük több mint 100 embert segített feljebb a Hídon a teljes szabadság felé.

Végül David Miscavige bejelentette a vallás egy újabb mérföldkő jelentőségű eredményét: a legújabb ideális szervezet, a Szcientológia Egyház San Diego megnyitását. Ez az 55. olyan „ideális létesítmény”, amely beteljesíti L. Ron Hubbard elképzelését azokról a Szcientológia-egyházakról, amelyek tökéletesen tükrözik az általa kifejlesztett technológiát.

A 2016‑ot búcsúztató Szcientológia újévi ünnepség méltó összegzésében David Miscavige minden jelenlévőt emlékeztetett arra, hogy ami ezekben a zavaros időkben az emberiséget aggasztja, szükségszerűen a szcientológusokat is érinti.

„Talán már észrevetted, vagy nem, de a világot odakint ellentétes irányú szelek püfölik. Ám bárhogy is szemléljük a jelenlegi politikai klímát – mi nem vagyunk politikaiak. Szcientológusok vagyunk, és azt képviseljük, amit LRH a Szcientológus kódexben és az egyházunk Hitvallásában lefektetett.

Így mi, akik az egyházhoz tartozunk, hiszünk az emberi jogokban. Hiszünk a faji egyenlőségben. Hiszünk a szabadságban, az örökkévalóságban és az emberi méltóságban.

És ezek a dolgok nem politikai vita tárgyai. Sőt, ezek a dolgok sérthetetlenek.

Tehát függetlenül attól, hogy melyik irányba fújnak a történelem szelei, a mi eszmei alapzatunk megingathatatlan:

Semmi sem állíthat meg, hogy elérjük a céljainkat: egy olyan világot, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők, és nincs háború.

És kiállunk azokért, akik e jobb világ megteremtésén dolgoznak.

Mert csak a kölcsönös megértés hozhat kedvességet…

Amely aztán békét és valódi szabadságot hoz.”

Így zárult a Szcientológia 2016‑os éve… És az egyház ugyanebben a szellemben kezdi meg 2017‑et.