DUBLIN, ÍRORSZÁG

A SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ MEGNYITOTTA AZ ORSZÁGOS ÜGYEK IRODÁJÁT A SMARAGDZÖLD SZIGETEN

2016. OKTÓBER 15.

A Szcientológia Egyház új Országos Ügyek Irodája megnyitja kapuit Dublinban, a város ikonikus pontján, a Merrion Square-en, hogy ott mindig elérhetők legyenek társadalomjobbító programokkal összefüggő szolgáltatásaik Írországban.

Írország évszázadok óta a nyugati civilizáció kultúrájának, költészetének és művészetének kiapadhatatlan forrása. Ennek a kultúraforrásnak a centrumában található Dublin, és ennek központjában, a történelemmel átitatott utcák találkozási pontjánál találjuk a múltat reprezentáló, fenséges Merrion Square-t.

Ez a legendás hely volt a helyszíne egy ünnepélyes megnyitónak és egy nyílt napnak október 15-én, szombaton, a Merrion Square North 4. alatt. A nevezetes épület most már a Szcientológia Egyház Írországi Országos Ügyek Irodájának otthona, és az Egyház ügyvezetői és munkatársai nyitották meg hivatalosan.

Ünnepélyes megnyitóval és egy nyílt napi rendezvénnyel indult az új Szcientológia Egyház Országos Ügyek Irodájának működése Írországban.

Az új Országos Ügyek Irodája néhány saroknyira van Írország olyan nevezetes műemlékeitől, mint a Nemzeti Galéria, a Történeti Múzeum, a Trinity College és a Leinster Ház, amely a Parlamentnek ad otthont. A történelmi épület a György korabeli dublini építészet egyik klasszikus példája. Az 1760-as évekből származik, még az amerikai demokrácia születése előttről, az azt megelőző időből, hogy megkezdődött az ír családok kivándorlása Amerikába. Most, több mint két évszázaddal később, ez lett az Egyház otthona növekvő missziós tevékenységeihez Írországban.

„Azáltal, hogy megnyitjuk a Szcientológia Egyház Országos Ügyek Irodáját Írországban, folytatjuk a hagyományt, melyet alapítónk, L. Ron Hubbard indított el, akinek a Merrion Square 69.-ben volt irodája – mondta David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke, a Szcientológia vallás egyházi vezetője. – Ezt azzal a szándékkal tesszük, hogy felajánljuk humanitárius kezdeményezéseinket mindenki számára, Alapítónk és a Szcientológia céljai szerint: »Egy civilizáció elmebaj nélkül, bűnözők nélkül és háború nélkül, ahol a rátermett emberek eredményesek lehetnek, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat magasabb csúcsok felé.«

Amikor 1956 februárjában L. Ron Hubbard először megérkezett Dublinba, a Merrion Square-re, hogy létrehozza a Személyzeti Hatékonyság Amerikai Iskoláját – egy modellt az első bevezető tanfolyamra a Szcientológiában –, tapasztalta, hogy az ír tél nem múlik el egykönnyen. „Amilyen hideg az idő, olyan melegszívűek az írek – írta. – Az ország és az emberek csodálatosak.”

Tehát ez a helyszín és ez a gyönyörűen felújított építészeti műemlék tükrözi azt a nagyrabecsülést és tiszteletet, amelyet L. Ron Hubbard érzett az ír emberek és hazájuk, a Smaragdzöld Sziget iránt. Ebben a szellemben, az új Országos Ügyek Irodájának az a célja, hogy Írországban megőrizze egy jobb világ reményét, a boldogabb élet reményét, és megossza azokat a gyakorlati megoldásokat, amelyekkel ez a remény valóra váltható. Ezek a filozófiák alkotják az Egyház világszintű társadalmi misszióinak lényegét, mióta több mint fél évszázaddal ezelőtt megalapították.

Az irodát a Szcientológia Egyház washingtoni Országos Ügyek Irodájának mintájára hozták létre – amely 2012-ben nyílt meg, hogy segítse az együttműködést az amerikai politikai és kulturális vezetők, illetve az Egyház társadalomjobbító és humanitárius céljai között. A dublini létesítménynek hasonlóképpen az a célja, hogy központként szolgáljon az Egyház írországi tevékenységeihez. Ezeken az irodákon keresztül az Egyház segítséget fog nyújtani fizikai és lelki szükségletek ellátásához és a társadalmi bajok enyhítéséhez, a drogoktól a szegénységen át a hajléktalanságig.

Az amerikai székhelyű Szcientológia Egyház világméretű intézménnyé vált, amely elkötelezett abban, hogy elérje az emberi jogok tiszteletét, és olyan világot teremtsen, amely mentes a gyengítő társadalmi bajoktól. Ennek érdekében minden egyes napon több tízezer szcientológus munkálkodik a Föld minden kontinensén. Azok, akik megvizsgálják, hogy mit kínál a Szcientológia nyugtalan világunkban, úgy találják, hogy ezeket a küldetéseket más felekezetekkel együttműködésben végrehajtott programok erősítik, és ennek keretében az Egyház nemzetközi humanitárius csoportokkal, iskolákkal, rendőrségekkel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel dolgozik együtt azon, hogy támogasson és felemeljen egész közösségeket, eközben pedig megvédje a vallásszabadságot és a személyes szabadságjogokat. A siker bizonyítéka látható abban a terjeszkedésben, amely a Szcientológia Egyházban David Miscavige irányítása alatt az elmúlt néhány évtizedben végbement.

A Szcientológia Egyház Országos Ügyek Irodája Írországban arra törekszik, hogy megismertesse az ír néppel az Egyház munkáját és humanitárius ideáljait. A Merrion Square-en található irodákból koordinálja majd az Egyház számos jótékonysági és humanitárius kampányát. Ezek közé az erőfeszítések közé tartoznak: küzdeni a drogfüggőség ellen, növelni az emberi jogokkal kapcsolatos ismereteket, javítani az iskolai teljesítményt és a gyerekek oktatási lehetőségeit, csökkenteni a bűnözést és a börtönviseltek visszaesését, segíteni a jellemépítést, és alkalmazni azokat az eszközöket, szakértelmet és technológiát, amelyeket a Szcientológia Egyház önkéntes lelkészi programja több évtizedes katasztrófaelhárító és közösségi munkával kifejlesztett, és amely világszerte milliók életére volt hatással.


Az Országos Ügyek Irodájának információs központja interaktív programokkal és audiovizuális bemutatótáblákkal rendelkezik, ahol a látogatók megismerhetik a Szcientológia társadalomjobbító és humanitárius programjait. A Központ a legmodernebb technológia segítségével mutatja be a vallás alapvető tantételeit és céljait, amelyek arra irányulnak, hogy béke, egészség és boldogság legyen minden nép osztályrésze. Ezek az anyagok ismertetik az Egyház kiterjedt munkáját a vallási tolerancia és megértés, valamint a szellemi tudatosság fejlesztése terén, továbbá bemutatják, hogy az Egyház hogyan segíti elő a vallások közötti együttműködést, és hogyan segíti a közösségek létrehozását, illetve hogyan erősíti a tiszteletet minden ember iránt. Az Információs Központban információk találhatók arról, hogy az Egyház milyen munkát végez a drogmentes világ eléréséért, az oktatás javításáért és egy békésebb létezés megvalósításáért.

A nézők filmeken keresztül tanúi lehetnek annak, hogy milyen hatást fejt ki az önkéntes lelkészek kiterjedt hálózata és társadalmi erőfeszítései. A filmek segítenek bemutatni, hogy az Országos Ügyek Irodája Írországban hogyan tud hatékonyan iránymutatást adni és közreműködni az emberi életek javítása és a közösségek egészségesebb működése érdekében.


Az új Országos Ügyek Irodája olyan időszakban nyílik meg, amikor a vallás gyorsan növekszik. Nemrégiben új Szcientológia-egyházak nyíltak Sydney-ben (Ausztrália), Harlemben (New York, USA), Budapesten (Magyarország), Atlantában (Georgia állam, USA), Milánóban (Olaszország), Tokióban (Japán), Bogotában (Kolumbia) és Bázelben (Svájc).

A Szcientológia Egyház nemrég megnyitotta a Scientology Media Productionst is, egy 2 hektáros, csúcstechnológiával felszerelt stúdiót Hollywoodban, ahonnan az Egyház a vallás üzenetét fogja sugározni televíziós és rádiós műsorszolgáltatáson, interneten és mindenfajta közösségi médián keresztül.

Több egyház megnyitóját tervezzük a következő 12 hónapban Új-Zéland, Európa, Latin-Amerika és Észak-Amerika kulturális központjaiban.