ATLANTA, GEORGIA ÁLLAM, USA

ATLANTA SZABADSÁGÁNAK SZELLEME FELRAGYOG,
AHOGY GEORGIA ÁLLAM ELSŐ IDEÁLIS SZCIENTOLÓGIA-EGYHÁZA MEGNYITJA KAPUIT

2016. ÁPRILIS 2.

Az Egyház elkötelezte magát a drogok, a bűnözés és az emberi jogi visszaélések visszaszorítására, ezért spirituális technológiáját déli vendégszeretettel fogadják.

Atlanta már eddig is többször főnixmadárként újult meg, és a város mottójának („Meg tudjuk csinálni”) legújabb tanúbizonysága az ideális Szcientológia-egyház, amelynek 2016. április 2-án volt a megnyitója.

„Ez a Szcientológia az új Dél számára Amerikában – kezdte David Miscavige, a Szcientológia vallási vezetője, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke. – És mikor a szalag aláhull Atlantában, ha bárki számára még kérdés lenne, hogy mi felé is emelkedik Atlanta, őszintén kijelenthetjük: az örökkévalóság felé!”

David Miscavige felügyelete és vezetése alatt a Szcientológia Egyház több mint 50 új ideális egyházi szervezetet nyitott meg, amelyek többek között: Los Angeles, Tampa, London, Milánó, Johannesburg, Tokió, Moszkva és Kaohsiung. Ezek a megnyitók beindították a vallás világméretű terjeszkedését, mely nagyobb eredményeket hozott az elmúlt évtizedben, mint az azt megelőző 50 évben összesen.

„A mai napon kitüntetett figyelmet szentelünk egy olyan ideális szervezet létrejöttének, amely az ideális orgok szellemének valódi megtestesítője. És mily inspiráló történet is ez, hiszen a ti városotok az örök inspiráció városa, az elegancia és a varázs városa, ahol még a tölgyeknek és a liliomfáknak is lelkük van, és az emlékek olyan városa, amely a jövőt is sejteti.”
– David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke

„A mai napon kitüntetett figyelmet szentelünk egy olyan ideális szervezet létrehozásának, amely az ideális org szellemének igazi megtestesítője” – mondta David Miscavige közvetlenül a hatalmas szalag átvágása előtt, amellyel hivatalosan megnyílt az atlantai ideális Szcientológia-szervezet.

„És mily inspiráló történet is ez, hiszen a ti városotok az örök inspiráció városa, az elegancia és a varázs városa, ahol még a tölgyeknek és a liliomfáknak is lelkük van, és az emlékek olyan városa, amely a jövőt is sejteti.”

David Miscavige beszéde megidézte Georgia távoli történelmi múltját, amelyen a háború és a gyűlölet szennyfoltot hagyott ugyan, de ma már tántoríthatatlan elkötelezettséggel törekszik az emberi test, elme és lélek felszabadítására. Atlanta, Georgia állam fővárosa, valóban az Új Dél kereskedelmi központja, amely újra és újra főnixmadárként újjászületik a hamvaiból, és egyre magasabbra tör, hogy felemelje polgárait.

Itt született a legutóbbi évtizedekben egy olyan emberi jogi keresztes hadjárat, amely átformálta Amerikát, és ámulatba ejtette az egész világot. És itt született Atlanta mottója: „Újjáéledés”. Ez egy olyan várost fémjelez, amely egyre büszkébbé, erősebbé és szabadabbá válik, minden megpróbáltatás ellenére is. És itt látott napvilágot ez a kedvelt mondás az atlantaiakról: ez a város túl elfoglalt ahhoz, hogy ráérjen gyűlölködni.

Most, 2016-ban pedig íme egy újabb tanúbizonysága azoknak a szabadságjogoknak, amelyek minden nőnek és férfinak veleszületett jogai: az atlantai ideális Szcientológia-egyház. Az „ideális” az a standard, amelyet L. Ron Hubbard, a Szcientológia Alapítója állított fel, hogy minden Egyház tökéletesen tükrözhesse a vallás alapelveit és gyakorlatait.

Az Egyház új otthona Atlanta nagyvárosi területének Sandy Springs városrészében található, egy domb tetején, ahonnan pompás kilátás nyílik a nyüzsgő Roswell útra. A 4200 négyzetméteres, „Williamsburg” stílusú épületet belengi egyfajta „déli varázs”, és tárt karokkal vár minden látogatót Atlantából és azon túlról.

Az egyház megnyitóünnepségére eljött 1500 atlantai szcientológus, és még sokan a keleti partról is. A megjelentek között voltak Atlanta közösségének kiemelkedő tagjai, akik üdvözölték az egyházat új otthonában: Pamela Perkins Carn, az atlantai felekezetek közötti gyerekmozgalom ügyvezető koordinátora; Orlando Johnson, az Agape Közösségi Oktatási Központ és Tudástár igazgatója; James Milner tiszteletes, a Community Concerns Inc. alapítója és ügyvezető igazgatója; és Donzella James, Georgia állam szenátora.

Milner tiszteletes elmesélte a tömegnek, hogy egykor „megadatott nekem az a szerencse, hogy Martin Luther Kinggel vonulhattam itt, Atlanta utcáin. Az elnyomás ellen harcoltunk. [...] Napjaink mindenható elnyomói a drogok. Megfosztják az embereket az emberségüktől.” Utalva a Szcientológia által finanszírozott drogfelvilágosító kezdeményezésre, a tiszteletes így folytatta: „Használjuk a felvilágosító anyagokat, a törvényszéki képviselőink is használják őket, és miután a Drogmentes Világért Alapítvány programját elkezdtük használni, a drogokkal való visszaélés csökkent.”

„Az önök hozzájárulása ennek az egyháznak az idetételére nagyszerű befektetés egy stabil társadalom megalapozásához” – hangsúlyozta ki Milner tiszteletes.

Orlando Johnson az Agape Központból L. Ron Hubbard Az út a boldogsághoz című könyvéről beszélt, amely egy nem vallásos útikalauz az etikus és erkölcsös élethez. „Drogfüggőkkel foglalkozunk, bűnözőkkel foglalkozunk, és olyanokkal, akik új életet akarnak kezdeni. Ez egy kemény társaság, de miután valaki végigmegy Az út a boldogsághoz tananyagon a központunkban, látható, hogy az üzenet valóban tartós változásokat okoz az illetőben.”

„Amit ma itt felszentelünk, az egy magasabb cél, egy feladat, egy szebb holnap megteremtése – mondta Orlando Johnson. – Menjünk tehát végig együtt a valódi szabadság felé vezető úton, és mondjunk köszönetet L. Ron Hubbardnak az élethez adott tervrajzáért.”

Pamela Carn az atlantai felekezetek közötti gyerekmozgalom képviseletében azon igyekszik, hogy megmentse a következő generációt a bűnözéstől és a drogoktól. „Mindig is volt egy dédelgetett álmom a munkámban, mégpedig az, hogy leülhessünk együtt egy asztalnál mint testvérek, akiknek hasonlóan szívügye az emberiség sorsa – mondta. – És ez az egyedülálló dolog a Szcientológiával kapcsolatban... ti nem húzzátok ki magatokat a felelősség alól. Nem, mert az érdekvédelmi munkátok és az Egyház alapvető tanításai is mind az építésről szólnak.”

James szenátor pedig arról beszélt, hogy elvesztette a nővérét, aki a pszichiátria áldozata lett. „Senki sem volt ott mellettünk mindaddig, amíg önök meg nem érkeztek az állam kormányzóhivatalának csarnokába az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért üzenetével és a Pszichiátria: A halálipar kiállítással.

Azóta közösen együtt dolgozunk ezeknek az információknak a terjesztésén. [...] Felvilágosítottuk a törvényhozó szerveket, hogy a problémát a gyökerénél ragadhassuk meg, és ez az új egyház lesz az a hely számunkra, ahonnan széles körben elérjük majd a lakosságot, hogy mindenkihez eljuthasson az üzenet.”

James szenátor a következőképpen fejezte be beszédét: „Ami pedig e nap jelentőségét illeti, szót kell ejtenünk egy rendkívüli emberről, L. Ron Hubbardról. Ő messze meghaladta a korát, és a hatása már az ő idejében is érvényesült, a mi korunkban pedig határozottan érvényesül. Ezért az ő szellemében, a mai avatóünnepély alkalmából azt kívánom, hogy Georgia soha többé ne legyen ugyanaz az állam!”


Atlanta új ideális szervezete minden látogatónak bemutatja a Dianetikát és a Szcientológiát. Mindez a Közönséginformációs Központtal kezdődik. A képernyőkön több mint 500 film tekinthető meg, amelyek a Szcientológia Egyház alapvető hitelveit és gyakorlatait, valamint L. Ron Hubbard, az Alapító életét és hagyatékát mutatják be.

Az Információs Központ teljes áttekintést ad a Szcientológia Egyház által finanszírozott humanitárius programokról is. Ezek között található bolygószintű emberi jogi felvilágosító kezdeményezés; széles körű drogfelvilágosító, -megelőző és -rehabilitációs program; a világméretű írástudósági és tanulási központok; valamint a Szcientológia önkéntes lelkészek programja, amely jelenleg a Föld legnagyobb független katasztrófaelhárító mentőalakulata.

Atlanta ideális orgjának kápolnája helyet ad mindenféle Szcientológia-összejövetelnek, így vasárnapi szertartásoknak, házasságkötéseknek és névadóknak, valamint olyan közösségi rendezvényeknek, amelyeken bármilyen vallás tagjai részt vehetnek. Az új ideális szervezetben több szemináriumterem és tanfolyamterem is található, továbbá egy teljes emelet, ahol a Szcientológia-auditálás (szellemi tanácsadás) folyik.


Atlanta megnyitója folytatja az Egyházban immár 12 hónapja tartó robbanásszerű növekedési trendet. És ennél még sokkal több vár ránk az elkövetkező években. Rengeteg megnyitó lesz Ausztrália, Új-Zéland, Európa és Észak-Amerika kulturális központjaiban.