CLEARWATER, FLORIDA, USA

A VARÁZSLATOS SZÜLETÉSNAPI ÜNNEPSÉG REFLEKTORFÉNYBE HELYEZTE L. RON HUBBARD, AZ ALAPÍTÓ HAGYATÉKÁT

2016. MÁRCIUS 13.

Több ezren gyűltek össze a floridai Clearwaterben, a Szcientológia szellemi fővárosában egy fergeteges hétvégi ünneplésre L. Ron Hubbard (LRH), a vallás alapítója tiszteletére.

Ez a hétvége káprázatos felfedezőkaland volt, amelyre 60 különböző országból érkeztek szcientológusok, hogy tanúi legyenek L. Ron Hubbard eseménydús fiatalkori kalandozásainak a rejtélyes Keleten – olyan utazásoknak, amelyek során fellebbentette a fátylat e távoli helyek elfeledett varázslatos világáról.

Mindez március 12-én és 13-án, a Szcientológia szellemi fővárosában történt, a floridai Clearwaterben található Flag Szárazföldi Bázison. Ez volt L. Ron Hubbard 105. születésnapja, amely a történelem eddigi legnagyobb születésnapi bulijára sikeredett. A világ minden tájáról érkezett több ezer szcientológust lenyűgözték a vallás alapítójának kalandjairól szóló történetek, a fergeteges szórakoztató műsor, egy látványos estély és a sok vidámság – az egészet pedig a Szcientológia küldetése hatotta át: felszabadítani az emberek elméjét és lelkét, és megoldásokat nyújtani a civilizációt sújtó szerencsétlenségekre.

„Ma este LRH előtt tisztelgünk. Az élete, az öröksége, a története és a hagyatéka előtt, de mindenekfelett az ember előtt. Bár nap mint nap velünk van, minden könyv minden oldalán, minden előadásban, a teljes szabadsághoz vezető Híd minden lépésénél, ma este még közelebb kerülünk hozzá, LRH hagyatékának és egy olyan játékstratégiának a megünneplése alkalmából, amelynek révén az egész emberiség szabaddá válik.” – David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke
 

„Ma este LRH előtt tisztelgünk – mondta David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke. – Az élete, az öröksége, a története és a hagyatéka előtt, de mindenekfelett az ember előtt. Bár nap mint nap velünk van, minden könyv minden oldalán, minden előadásban, a teljes szabadsághoz vezető Híd minden lépésénél, ma este még közelebb kerülünk hozzá, LRH hagyatékának és egy olyan játékstratégiának a megünneplése alkalmából, amelynek révén az egész emberiség szabaddá válik.”

Az ünneplők elbűvölve hallgatták a történeteket arról, hogy milyen felfedezőutakat tett L. Ron Hubbard a Távol-Keleten. Ezek olyan utazások voltak, amelyek a szó szoros értelmében feltérképezték 10 000 évnyi emberi tudás határait. Más szóval, magát a varázslatot. Dan Sherman, LRH életrajzírója követte a fiatal L. Ron Hubbard nyomdokait a lámakolostorok szent termein keresztül egészen a varázslók és a szent emberek világába.

És ha már a 2016-os ünnepségsorozat témája a „varázslat” volt, akkor a vallás múlt évi terjeszkedési híreit is, melyeket David Miscavige jelentett be, méltán hívhatjuk „varázslatosnak”.

Negyven évvel ezelőtt, amikor L. Ron Hubbardtól megkérdezték, hogy mit kér a születésnapjára, így válaszolt: terjeszkedést minden Szcientológia-egyházban az egész világon. Ebből az ötletből született az éves születésnapi játék, amelyben az összes egyházi szervezet részt vesz a világ minden táján. Ahogy az eredményjelző táblára felkerültek az elért pontok a születésnapi ünnepségen, egekbe szökő, nyílegyenesen felfelé mutató grafikonok demonstrálták a szcientológusok „ajándékát” a vallás alapítójának.

A születésnapi játékot a következő orgok nyerték: az ideális Bergamo Szcientológia-misszió Olaszországban; Svájc első ideális orgja, a Bázeli Szcientológia Egyház; az ideális Saint Hill-szervezet az Egyesült Királyságban; és a Nyugat-Egyesült Államok Kontinentális Összekötő Irodája. Az „ideális” fogalmát L. Ron Hubbard álmodta meg az olyan szervezetek standardjaként, amelyek tökéletesen kifejezésre juttatják a Szcientológia és a Dianetika eszméit. David Miscavige vezetősége alatt az elmúlt évtizedben mintegy 50 ideális Szcientológia-org nyitotta meg kapuit öt kontinensen.

A szcientológusok számára a születésnapi est fő motívuma az volt, hogy betekintést kaptak az elkövetkező évben várható terjeszkedés terveibe. „Az élet értelmetlen kihívások nélkül” – jegyezte meg David Miscavige, felsorolva a következő hónapokra beütemezett elérendő eredményeket.

Előkészületben van több ideális org megnyitása még a nyári hónapok előtt: Georgia, Budapest és Harlem, majd ezeket további megnyitók követik San Diegóban, Koppenhágában és az új-zélandi Aucklandben, illetve tucatnyi másik orgban is hamarosan megkezdődnek a felújítások. Egy új ideális haladó org – ahol a szcientológusok elérhetik a vallás magasabb szintjeit – szintén az építkezési fázisban van az ausztráliai Sydney-ben, és még ebben az évben meg fog nyílni.

Az újabb évre előrevetített hatalmas célok megkoronázásaként David Miscavige bejelentette a Scientology Media Productions közelgő megnyitását. Ez egy 2 hektáros épületegyüttes, amely az Egyház új globális médiaközpontjának ad otthont. Egészen egyedülálló Szcientológia-létesítmény, és még Hollywood legendás médiaobjektumai közül is kitűnik. Az 1912-es építésű stúdió teljesen helyre lett állítva és át lett alakítva. A csúcsmodern digitális és műsorközvetítő lehetőségekkel rendelkező központhoz több tucat videóvágó állomás, zenekomponáló helyiség, hangkeverő helyiség, egy vizuális effektusokat készítő terület és több hangfelvevő színpad tartozik. Sajtó, rádió, televízió és internet – mind egyetlen hálózatba van kötve a világ legmodernebb számítógépes médiatechnológiája segítségével.

Az új digitális médiastúdió lesz az Egyház idegközpontja, amely eljuttatja a vallás üzenetét a világ minden tájára, és a világszerte egyre több Szcientológia-egyház, humanitárius törekvés és társadalomjobbító program is erőforrásként támaszkodhat majd rá.

Egy szóval lehetne kifejezni mindazt, amit nyomtatni, sugározni és közvetíteni fogunk: szabadság. David Miscavige a következő szavakkal zárta a születésnapi estet: „LRH emlékeztet bennünket, hogy a legmegindítóbb szó ebben vagy bármely nyelvben a szabadság. És nemcsak a szabadság valamitől, például a nélkülözéstől, az elnyomástól vagy az igazságtalanságtól, hanem a szabadság valamire, például hogy kitárhassuk ennek az univerzumnak a kapuit, majd olyan állapotokba emelkedhessünk, amelyeket még sosem írt le egyetlen ismert nyelv sem.

Végül pedig elmondja, hogy az általunk hozott szabadság felette áll annak, hogy ki melyik felekezethez tartozik, milyen hitelvek szerint él, és milyen a bőrszíne. És ezért a szabadság, amit mi kínálunk, kiterjed minden emberi lényre.”


A történelmi Fort Harrisontól az Oak Cove és a Sandcastle szállodáig mind a hat Flag-szálláshely teljesen megtelt a születésnapi ünnepségre látogató szcientológusokkal. A Flag Épület, a Szcientológia katedrálisa igazi csillagként ragyogott a rendezvények forgatagában, és emlékeztetett, hogy milyen messzire jutott ez a vallás hat és fél évtized alatt.

A születésnapi hétvége csúcspontja a Szcientológusok Nemzetközi Szövetségének éves Patrónus-bálja volt, ahol elismerték azokat a szcientológusokat, akik példaértékű hozzájárulást és támogatást nyújtottak az Egyháznak. Az est azon tagok előtt tisztelgett, akik olyan humanitárius Szcientológia-kezdeményezésekre vállalkoztak, amelyeknek világszerte milliók látják hasznát.