LOS ANGELES, KALIFORNIA

ÜDVÖZLÜNK A SCIENTOLOGY MEDIA PRODUCTIONSBEN: A VALLÁS HATALMAS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZPONTJA MEGNYÍLIK A VILÁG SZÁMÁRA

2016. MÁJUS 28.

Május 28-án Hollywoodban megnyílt az Egyház modern, egyszerre több médiatípus készítésére alkalmas, teljesen újratervezett és helyreállított mozifilm- és televízióstúdiója, amely a segítség üzenetét juttatja el – megmásítatlanul és tisztán – mindenkihez.

Hollywood közepén a Sunset Boulevard fölé magasodik egy 46 méteres torony, amelyen egy szimbólum áll: két háromszög és egy stilizált „S” betű, amelyet két oldalról a műsorszórást jelképező hullámok fognak közre. Az, hogy a logó ilyen merészen jelenik meg a bolygó szórakoztatóipari és kommunikációs központjában, egyetlen dolgot jelent.

David Miscavige, a Religious Technology Center Vezetőtestületének elnöke üdvözölte a több mint 10 000 szcientológust, akik azért gyűltek össze, hogy megünnepeljék a Scientology Media Productions megnyitóját. Ez az új csúcsmodern digitális médiaközpontunk, amely eljuttatja a segítség üzenetét – megmásítatlanul és tisztán – mindenkihez.

„Ez a torzítások nélküli kommunikációs vonalunk a milliárdokhoz – mondta David Miscavige, a vallás vezetője, a több mint 10 000 szcientológushoz és baráthoz intézett beszédében az Egyház globális médiaközpontjának avatóünnepségén. – Mert, ahogy a mondás tartja: »Ha nem írod meg a saját történetedet, valaki más meg fogja.« Így igen, a saját történetünket fogjuk írni, mint még egy vallás se tette soha a történelem során. És mindez pontosan itt fog történni, a Scientology Media Productionsben.”

A Scientology Media Productions (SMP) azért készült, hogy a fontos, jó és létfontosságú híreket eljuttassa a világnak. A hírek a tévéképernyőket érik el; a tények és a vélemények a rádiókból szólnak; a digitális nyomdák csak úgy ontják magukból a magazinokat; az információ egyenesen a számítógépekre, a táblagépekre és a mobiltelefonokra érkezik.

Igen, a Szcientológia benne van a hírekben – ez kétségkívül bizonyítja, hogy a vallásunk ennyire érdekes. De most a Scientology Media Productions lesz A média.

Május 28-án, egy szombati napon megnyílt a történelmi értékű, mégis tökéletesen high-tech médiakomplexum, az SMP. Ez egy minden médiaanyag helyben történő előállítására képes digitális médiagyártási központ, ahol tévéműsorok, internetes anyagok és magazinok készülnek. A célja az, hogy a média teljes erejét összegyűjtve valódi válaszokat hozzon el a világnak.

„Tehát azt kérditek, hogy miről is szól a mai nap valójában. – mondta David Miscavige. A tény az, hogy ezt a történelmet maga LRH beágyazta a Szcientológiába: hogy megosszuk másokkal a bölcsességet, hogy segítsünk másoknak abban, hogy segíteni tudjanak magukon, és ami mindezzel jár, hogy figyelmen kívül hagyjuk azok bírálatát, akik szerint az Embert nem lehet megérteni, sem segíteni. De mi tudjuk, hogy ez nem igaz – tudjuk, hogy az Embert lehet segíteni, sőt azt is tudjuk, hogyan kell csinálni.”

David Miscavige megjegyezte, hogy a vallás üzenetének terjesztéséhez a Szcientológiának saját médiát kell teremtenie. „Ez volt a küldetésünk – mondta. – Ez a létesítmény bolygószintű mozgalmunk összekapcsolódó rendszerének utolsó összetevője.”

A Scientology Media Productions lesz az Egyház idegközpontja, amely eljuttatja a vallás üzenetét a világ minden tájára, illetve erőforrás lesz az egyre nagyobb számban létező Szcientológia-egyházak, humanitárius törekvések és társadalomjobbító programok számára szerte a bolygón.

Tartsuk észben a következőket: „Az átlagos fiatal naponta 10 órát tölt az interneten. És valaki minden 5. másodpercben, a nap 24 órájában keresi az élet értelmét. Miközben mások másodpercenként 6 alkalommal keresik a válaszokat a szellemi létükre.” David Miscavige azonban elmondta, hogy „a Bolygószintű Terjesztési Egység azért jött létre, hogy felhasználjon minden elképzelhető közösségimédia-csatornát, hogy megadja ezeket a válaszokat.”

„Így a világ népességének 95%-a számára, amely mindennap hallgatja a rádiót – mondta David Miscavige –, és az átlagos tévénéző számára, aki vagy 40 órát tölt a tévéhez tapadva minden héten, a nyilvánvaló válasz egy saját rádióadó, egy saját tévécsatorna és a saját műsorszóró létesítményeink voltak.”

A Scientology Media Productions egy kéthektáros komplexum nem messze a Sunset Boulevard és a Hollywood Boulevard találkozási pontjától. A stúdió 1912-ben épült, és tartoznak hozzá csúcsmodern filmstúdiók, kreatív alkotótermek, vizuáliseffektus-gyártási helyiségek, továbbá itt történik a vágás, a hangfelvétel és -keverés, az idegen nyelvek fordítása és szinkronizálása, azaz a műsorszórás és az internetes tartalmak előállításának teljes skálája.

Ráadásul az SMP-ben található a Freedom magazin szerkesztősége is, amely ütős, nagy érdeklődésre számot tartó oknyomozó riportokat publikál. A Freedom maga bolygószintű hírszervezetté növi ki magát, amely magában foglalja a nyomtatott sajtót, a televíziót, a rádiót és az internetes médiaportálokat.

Ez a legmodernebb és legkifinomultabb digitálismédia-létesítmény a maga nemében az egész világon. A Szcientológia nemzetközi tevékenységeiről, többek között a humanitárius és társadalomjobbító kampányokról szóló hírek, valamint a világ napi hírei mind a központi adatgyűjtőbe érkeznek, a stúdió nemzetközi médiagyűjtő-központjába, és innen teszik hozzáférhetővé őket a teljes létesítmény számára műsorközvetítéshez, illetve hanganyag- és kiadványszerkesztési műveletekhez. Mindez 43,5 kilométernyi száloptikakábellel kapcsolódik egy szuperszámítógépekből álló rendszerhez – amelyek együttes kapacitása 3,2 millió gigabájtnyi adatot képes tárolni – és a médiaportálokhoz, ahonnan az aktuális adatbázisba kerül, hogy azonnal le lehessen fordítani.

Az SMP nem csupán egy evolúciós előrelépés a vallás számára, hanem hatalmas ajándék is a közösségnek. „Kitárjuk kapuinkat a humanitárius szervezetek, jótékonysági szervezetek és minden más vallás előtt Los Angelesben – mondta David Miscavige. – Létesítményeink nyitva állnak közösségi rendezvények, adománygyűjtő műsorok és minden vallás műsorai előtt, és így tovább.”

Mindezt megerősíti, hogy a megnyitó során hatalmas elismerés érkezett Hollywood közösségi vezetőitől és Los Angeles városi vezetőitől. Leron Gubler, a Hollywoodi Kereskedelmi Kamara elnöke a következőket jegyezte meg: „Nagy jelentősége van annak, ami itt történik. Az emberek figyelnek Hollywoodra. És az emberek észreveszik, amit az egyházuk tesz. Önök nemcsak egy saját bázist tesznek ide, hanem kiváló lehetőséget adnak íróknak, rendezőknek és más kreatív szakembereknek az érvényesülésre ebben az egyedülálló környezetben. Dolgozzunk hát együtt, hogy Hollywoodot még magasabbra emeljük!”

A Los Angeles-i műemlékmegőrző hivatal elnöke, Linda Dishman, azt mondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy önök e történelmi stúdió örökösei. Az a tény, hogy továbbra is a média és audiovizuális produkciók otthona lesz, különösen figyelemreméltó. Tudom, hogy sokat áldoztak a megőrzésére. Különösképpen, hogy a rendkívüli tény az, hogy Alapítójuk ezen a pontos címen kezdte forgatókönyvírói pályafutását Hollywoodban!”

Arturo Sandoval, a Los Angeles-i rendőrség kapitánya elismerte, hogy a Szcientológia Egyházra mindig lehet számítani, hogy segít a drogellenes tevékenységekben és a bűnözés visszaszorítását célzó törekvésekben. „Az a legkiemelkedőbb a Szcientológiában, hogy önök adnak, de nem kérnek semmit cserébe. Mert a mai megnyitóval mind képesek leszünk arra, hogy a fontos igazságokat tartalmazó üzeneteket mindenféle médiumon át terjesszük. És csak így tudunk gondoskodni arról, hogy gyerekeink sikeresek lesznek.”

Az utolsó felszólaló Kevin James volt, a Los Angeles-i városi film- és tévéhivatal igazgatója. „A város és a közbiztonság nézőpontjából csodálom elkötelezettségüket, hogy ilyen jó partnerek a polgárok között. Továbbá csodálom a professzionalizmusukat és hajlandóságukat is, amellyel velünk, Los Angeles városával való kapcsolatukat ápolják. Önök mindig készek együttműködni a várossal. És ez persze sokat jelent számunkra. De ezzel az új stúdióval, amelyet ma ünneplünk, partnerségünk teljesen új szintre lép!”

Kevin James továbbá hozzátette: „Tudom, hogy a Szcientológia Egyház nem olyan csoport, amely bármit is fél szívvel csinál. De még engem, a hivatásos filmrajongót sem tudott volna semmi felkészíteni erre. Nekem mint műsorvezetőnek és a világ szórakoztatóipari fővárosa filmipari összekötőjének jelent valamit, amikor jön valaki, és megemeli a mércét. Meg kell hogy mondjam, nem voltunk meglepve, hogy így tettek. De még így is határozottan azt mondtam a többieknek a városházán: »El kell mennetek oda, mert a Szcientológia Egyház ismét remekelt!«”

Amikor az Egyház megvette a KCET közszolgálati televízióállomástól a stúdiót, egyben elkötelezte magát amellett is, hogy teljesen helyreállítja a létesítményt mint Hollywood történelmének értékes darabját. A tetőcserepek, az eredeti téglafalak, egy történelmi értékű toszkán oszlopos moziterem, az öltözők és még sok más – mindent aprólékosan felújítottak. Történelmének jelentős része egy kiállítás formájában látható a stúdióban. Ebből visszaköszön az itt készült filmek emléke: Emberrablók, 55 nap Pekingben, El Cid, Délutáni szerelem és A testrablók támadása.

A meghívót, amelyet L. Ron Hubbard 1937-ben kapott, hogy forgatókönyveket írjon, ennek a létesítménynek a postacíméről küldték. LRH olyan filmeken dolgozott, mint pl. a rendkívül sikeres, 15 epizódos filmsorozat, A kincses sziget titka. Az SMP egyik irodájának ajtajában még mindig megvan az eredeti küszöb, amelyet LRH átlépett, amikor elkezdte mozifilmes munkáját. Ebben az irodában most egy kiállítás áll, amely megörökíti bámulatos teljesítményét mind a népszerű irodalom, mind a mozgófilm Aranykorából.


A Scientology Media Productions ünnepélyes megnyitója egybeesik az Egyház történelmének valaha volt legnagyobb terjeszkedési hullámával, ahogy az ideális szervezetekről világszerte sorra hullanak le a szalagok. Ezek az egyházak nemcsak lehetőséget biztosítanak a szcientológusoknak, hogy haladjanak a szellemi jobbulás útvonalán, hanem a környékük lakói számára olyan központokként is szolgálnak, amelyek felvilágosító programokat kezdeményeznek a drogokkal, az emberi jogi visszaélésekkel, a mentális egészségbeli kihágásokkal és a bűnözéssel kapcsolatos tudatosság emelésére. Emellett bázisként is szolgálnak, ahonnan a Szcientológia önkéntes lelkészek elindulnak, hogy egész területeket emeljenek fel a vallás technológiájával, illetve hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akik katasztrófa áldozatául estek. Eddig ötven ideális org készült el, és egy tucatnyinak már ki van tűzve a megnyitási dátuma erre az évre, továbbá még ötven van a kifutópályán.

Az elmúlt évtized tanúja lehetett annak, ahogy az Egyház jelentős projektekbe kezd a Szcientológia segítséget és reményt hirdető üzenetének széleskörű terjesztéséhez. 

Először jött a Bridge Publications megalapítása. Ez a világ legnagyobb teljesen digitális, megrendelésre nyomtató létesítménye, amely LRH anyagait elérhetővé teszi bárhol és bármikor, bármilyen nyelven.

Ezután következett a Szcientológia Nemzetközi Terjesztési és Szétosztási Központ megalapítása Los Angelesben, amely az Egyház csúcstechnológiájú, 17 000 négyzetméter alapterületű nyomtatási és szétosztási központja.

És mindezek előtt már megvolt az Egyház első osztályú filmstúdiója a Golden Era Productions, ahol LRH összes Szcientológia képzési filmjét készítik.

Végül pedig elérkezett a Scientology Media Productions.

„Gondoljatok bele, mi mindent kínálunk mi valódi válaszok, tényleges igazság és feltétel nélküli segítség formájában. Ekkor a következő kérdés merül fel: hogyan juttatjuk el ezeket a megoldásokat mindenkihez, a Föld minden nyelvén? – mondta David Miscavige. – LRH megismétli, mennyire létfontosságú hozzászokni a megfelelő nagyságrendekhez.”

„Vagy legalább elképzelni ezeket a nagyságrendeket: a 7 milliárd emberi lényt. Ám azzal, aminek ma eddig tanúi voltatok, és amit nemsokára látni fogtok, nem hiszem, hogy ésszerűtlen megkérdezni: most már el tudjátok képzelni?

Ekkor David Miscavige átvágta a hatalmas szalagot, és ezzel megnyitotta a Scientology Media Productionst a világ számára.