CLEARWATER, FLORIDA

EZREK GYŰLTEK ÖSSZE, HOGY MEGEMLÉKEZZENEK A SCIENTOLOGY ALAPÍTÓJÁNAK SZÜLETÉSNAPJÁRÓL, ÉS „ELFORDÍTSÁK A KAPCSOLÓT” A MEGÁLLÍTHATATLAN TERJESZTÉS ELINDÍTÁSÁHOZ

2018. MÁRCIUS 10.

A floridai Clearwaterben, az Egyház szellemi központjában L. Ron Hubbard élete és hagyatéka előtt tisztelegtek. Az ünnepség fénypontja a Scientology Network új korszakot indító bemutatása volt a vallás világszintű növekedésének előmozdítására.

70 országból 6700 Scientologist és barát gyűlt össze 2018. március 10-én a vallás szellemi fővárosában, a floridai Clearwaterben. Három új egyház megnyitását jelentették be nekik, ami határozottan fantasztikus hír. Adjuk hozzá ehhez a vallás által az elmúlt évben elért humanitárius eredményeket, és nem meglepő a tömeg lelkes öröme. És akkor még nem is említettük a csodálatos történeteket L. Ron Hubbard (LRH), az alapító életéről, amelyek „ó!”-k és „hű”-k egész sorát váltották ki a közönség tagjaiból a clearwateri Ruth Eckerd Hallban.

De az igazi megahír L. Ron Hubbard 107. születésnapi ünnepségén még így is hátravolt: A Scientology TV-csatorna indulásának bejelentése.

Az L. Ron Hubbard kivételes életének megünneplésére összegyűlt, rekordszámú Scientologistot David Miscavige köszöntötte.

Az este vibráló várakozással és a Scientology egyházi vezetőjét, David Miscavige-et fogadó viharos üdvözléssel kezdődött, majd e szavakkal folytatódott: „Igen, valóban. Ez a születésnapi ünnepség semmilyen korábbihoz nem hasonlítható. Ez a legnagyobb pillanat a történelmünkben, ez az este, ez az óra, ez a pillanat, amelyben azt mondom: ez ma a Scientology. És feltételezve, hogy felfogjátok, milyen technikai kiválóság áll rendelkezésünkre, és milyen erőforrások, nos, nem tagadhatjátok, hogy ezek legendába illő idők. Következésképpen úgy illik, hogy most visszatérjünk oda, ahol mindez elkezdődött.”

E legenda elmondása L. Ron Hubbard életrajzírójának, Dan Shermannek az évente visszatérő feladata. Története a résztvevőket egy olyan utazásra vitte, amely hat évtizedet ugrott vissza az időben, az egyház korai éveiig, amikor L. Ron Hubbard az angliai East Grinsteadben, Saint Hill Manorban kutatta az elmét és a szellemet.

A Dan Sherman által elmesélt történetek olyan kisebb szereplőkről szóltak, akik mindazonáltal fontos lábjegyzetekkel látták el a Scientology nagy eposzát – például egy szabóról, aki létfontosságú volt a Scientology szimbólumának a megszületése szempontjából. Vagy egy másik férfiról, aki L. Ron Hubbard útmutatásai alapján megvalósította azokat a terveket, amelyek nyomán megszületett az a vallási eszköz, az E-méter, amely ma a Scientology lelki tanácsadás alapját képezi.

Dan Sherman előadásának végére a közönség már izgatottan várta a jobbnál jobb híreket. És e hírek özöne nyomban kezdetét is vette, amikor David Miscavige a Scientology növekedésének üteméről beszélt a világ körül, kijelentve: „A Scientology hatóköre 48 000 kilométert fed le az Északi-tengertől a Tasman-tengerig, majd vissza a Vizcayai-öbölig.

Nos, az csupán a földrajzi hatókörünk. Különösen, ha belegondoltok, hogy mit mond LRH egy ideális Scientology-egyházról mint arról a helyről, ahol »egy új civilizáció már jó úton halad«.”

Három lélegzetelállító új egyház adta meg a pontos koordinátáit három olyan új civilizációnak, amelyek ünnepélyes megnyitóikkal most vannak születőben: Észak-Johannesburg, Dél Afrikában, december 23-án; Salt Lake City, Utah államban; és a Szilícium-völgy Kaliforniában. Ez utóbbi két org egymást követő napokon, február 17-én és 18-án nyílt meg. Ezek a létesítmények kiegészítik azt a 62 jelentős Scientology-egyházat, amelyek az elmúlt években nyitották meg a kapuikat, mindezt aközben, hogy a vallás gyorsuló ütemű növekedése folyamatosan felülmúlja minden korábbi korszak összesített eredményeit.

Mindez kiemelte L. Ron Hubbard születésnapi játékának fontosságát. Ez a Scientology-egyházak éves versenye, hogy teljesítsék az alapító egyetlen kívánságát: a terjeszkedést az emberiség jobbá tételének és a bennünk rejlő képességek kibontakoztatásának céljával.

A játékban missziók, egyházak, haladó szervezetek és kontinentális irodák versengenek egymással a díjakért öt kontinensen és városok tucatjaiban a dániai Koppenhágától a kolumbiai Bogotán keresztül az ausztráliai Sydneyig. A díjaikért jelentkező bajnokok végül a következők voltak: A Baton Rouge-i Ideális Scientology-misszió Louisianából; a San Fernando Valley-i Ideális Scientology-egyház Kaliforniából; az Európai Ideális Haladó Szervezet; és az Ausztrálázsiai Ideális Kontinentális Összekötő Iroda.

Ezen a ponton az est hangulata új magasságokba emelkedett, ugyanis David Miscavige itt mutatta be az ünnep megkoronázásaként, hogy hogyan fogja a vallás eljuttatni az üzenetét a világhoz: egy új Scientology tévécsatornával, amelynek adása március 12-én kezdődik, és műholdas adása révén kezdetben több tízmilliós közönséget fog elérni az Egyesült Államokban, de az interneten a Scientology.TV weboldalon is, illetve Apple TV-n, Fire TV-n, Rokun és mobil alkalmazások segítségével.

A bejelentés a vallás iránt mutatkozó általános kíváncsiság eredménye is, és az új tévécsatorna azzal ad választ a gyakori kérdésekre, hogy az embereknek belülről mutatja be magát a vallást. Az új csatorna legfontosabb részét innovatív műsorai adják, amelyek teljesen új megközelítést jelentenek a vallásos műsorkészítésben.

David Miscavige ünneplő és lelkes tömegnek mutatta be az eredeti műsorterv egyes elemeit, amelyek lebilincselő betekintést nyújtanak Scientologistok életébe, az Egyházba mint intézménybe és annak különféle szervezeteibe.

Emellett elvitte a nézőket a kulisszák mögé is a Scientology Media Productionshöz, egy nagy múltú, kéthektáros multimédia-komplexumba Hollywoodban. A teljesen önellátó, digitális stúdió semmihez sem hasonlítható a Földön, és három teljes filmstúdió, 20 vágószoba, négy zeneszerző-helyiség és hét 5.1-es surround hangzást biztosító keverőhelyiség is van benne. Az új csatorna audiovizuális háttereként, ez az a hely, ahol az eredeti tévéműsorokat készítik mintegy 12 600 négyzetméteres munkaterületen, és mindezt 20 nemzetközi utazó tudósítócsapat látja el anyaggal Észak- és Dél-Amerikából, Európából, Afrikából és Ausztrálázsiából.

A bejelentés után a közönség felállva ünnepelt, és a híreket szűnni nem akaró taps fogadta, ahogy a történelem legnagyszerűbb születésnapi ünnepsége a végéhez közeledett, új fejezetet nyitva a vallás történetében.