LOS ANGELES, KALIFORNIA

A SCIENTOLOGY EGYHÁZ TÖRTÉNELMÉNEK LEGNAGYOBB ÉVÉT ÉS A MÉG ENNÉL IS ÍGÉRETESEBB 2019 ELJÖVETELÉT ÜNNEPLI

2018. DECEMBER 31.

Elérkezett az elmúlt 365 napnyi gyümölcsöző teljesítmény fináléja, melynek keretében megünnepeljük az elért terjeszkedést és a világunk felemelése és inspirálása irányába tett társadalmi előrelépést.

Mivel a Scientology Egyház számára 2018 a „rendkívüli” sikerek éve volt, több mint 6000 Scientologist gyűlt egybe a Shrine Auditoriumban, hogy ünnepi és feldobott hangulatban tekintsenek vissza együtt, éljék át újra és gyönyörködjenek az elmúlt 12 hónap eseményeiben. Új egyházak globális hálózatának megnyitásától, a Scientology televízió világméretű hatósugaráig, ez az az év, amely mindent megváltoztatott.

„Üdvözlök mindenkit azon az újévi ünnepségen, amelyre mindig is vártunk – kezdte beszédét David Miscavige, a Scientology vallás egyházi vezetője. Nem csak 365 önkényes nap, nem csak 12 szeszélyes hónap, vagy a következő oldal a naptárban, hanem tapasztalaton alapuló bizonyíték, hogy amint a sebesség megközelíti a fénysebességet, az idő nullára csökken. Máskülönben nincs rá magyarázat, hogy hogyan értünk el ennyi mindent, mialatt a bolygó lomhán megkerülte a napot.”

David Miscavige, a vallás egyházi vezetője, annak elismerésével zárja az újévi ünnepséget a Shrine Auditoriumban Los Angeles belvárosában, hogy ez volt a vallás történelmének legnagyszerűbb éve.

Sőt, a vallásunk számára történelmi jelentőségű 2018-as év körpályáját lenyűgöző vizuális bemutatóval ismertette David Miscavige, és beszámolt a mind a helyszínen, mind az éterben elért egész éves bolygószintű terjeszkedésről. A többfázisú visszatekintés keretében részletesen szó volt az egyház saját tévécsatornája, a Scientology Network elindításáról, válaszul a vallás iránti fékezhetetlen bolygószintű kíváncsiságra. A hálózat azóta újradefiniálta a vallási műsorszórás fogalmát, ezzel arra ösztönözve a nézőket, hogy saját szemükkel nézzék meg a vallást, és első kézből szerezzenek tapasztalatot. A tévéműsorokat, amelyek megváltoztatták a Scientologyról kialakult általánosan nézetet, 24 időzónán át sugározzák, és nem kevesebb mint 24 díjat nyertek el az innovatív megközelítésért, a kiemelkedő műsorkészítésért és a kiváló műsorszórásért.

A terjeszkedés 2018-as éve szemtanúja volt további hat egyház létrejöttének a Scientology égisze alatt, amelyek együttesen egy gyűrűt képezve az egész világot körülfogják:

Ha mindez még nem lenne elég bizonyíték a Scientology terjeszkedésének egyre növekvő térhódítására, ott van még minden más, amit 2018 képvisel abban a tekintetben, hogy L. Ron Hubbard technológiája az emberi törekvések reneszánszát inspirálja mind a társadalomjobbítás, mind az ipar, mind pedig a szellemi fejlődés terén:

  • A Szövetség a Jobb Életért és Oktatásért (ABLE): olyan programokat futtat, amelyek a drogfogyasztás, az írástudatlanság, az erkölcstelenség és a bűnözés egyre súlyosbodó trendjét hivatottak megfordítani. Az est ABLE-ről szóló történetei között elsőként a Dominikai Köztársaságról esett szó, ahol egy belügyminisztériumi igazgató feliratkozott Az út a boldogsághoz nagykövetének, szemináriumokat tartva a program 21 egyetemes erkölcsöket nevelő programjáról, elérve több mint 100 000 köztisztviselőt, közösségi vezetőt, tanárt és tanulót. Majd a dániai Koppenhágában, egy magániskolásokkal foglalkozó neves csoport L. Ron Hubbard tanulási technológiáját alkalmazta, hogy a teszteredményeket 200%-kal az országos átlag fölé lendítse. És a mexikói Puebla államban, egy az infrastruktúráért felelős nyugalmazott állami miniszter megnyitott egy 6 hektáros Narconon drogrehabilitációs központot a Trans-Mexikói vulkáni öv mentén, amely Sierra Norte hegyvonulatként ismert. Ezt követően, még két további Narconon-létesítmény nyílt idén: az egyik az olaszországi Róma globális kokainfővárosának mentén, a másik pedig az illegális fehérheroin kereskedelmi útvonalain, Olaszország északi részén, Lombardiában.
  • Scientologist Vállalkozások Nemzetközi Intézete (WISE): L. Ron Hubbard adminisztrációs technológiája (admintech) a prosperitás eléréséhez. Az est történeteket mutatott be egy csempekészítő művészről a Minnesota állambeli Minneapolisból, aki adminisztratív eszközök alkalmazásával a gyártási munkálatok minden egyes fázisára, egyedülálló mozaik alkotásokat készít hatalmas Fortune 500 üzletláncok számára, aminek köszönhetően közel negyvenszeresére növelte a termelését. Hasonlóképpen, egy másik vállalkozó Ausztráliában, L. Ron Hubbard admintechnológiájának alkalmazásával a szakma legjobbjainak egyikévé tette „nehezen megközelíthető” épületkarbantartási cégét, azáltal, hogy megoldotta a kötélen való leereszkedést és átkelést az egekbe nyúló toronyépületek tetején Sydney világhírű felhőkarcolóinak helyreállításához és renoválásához. Az est csúcspontja egy orosz pár története volt, akik együtt egy mezőgazdasági vállalkozást vezetnek, és az admintech eljárásmódjainak alkalmazásával több mint háromszázszorosára bővítették a cégüket, és így bekerültek az Orosz Föderáció 10 legnagyobb vállalkozása közé.
  • A Hubbard Lelkészek Nemzetközi Egyházi Szövetsége (I HELP) és a Scientology Missziók Nemzetközi Szervezete (SMI): egy átfogó mozgalom a vallás gyakorlati eszközeinek eljuttatására a közösségekbe szerte a világon. Az I HELP és a SMI egyik idei fénypontja egy ghánai Dianetics csoport, amely elhozta a Dianetics technológiáját és ezzel a remény üzenetét több mint 100 iskola és több mint 9000 diák számára, ezáltal kiérdemelve az ország Oktatási Minisztériumának háláját, amiért „valódi megoldást nyújtottak egy küszködő társadalomnak.” Kijevben, Ukrajnában, a város Scientology-missziója a főváros minden szegletét elérte erkölcsi oktatási mozgalmakkal, drogfelvilágosító terjesztési kampányokkal és emberi jogi gyűlésekkel, több mint 1,5 millió ukrán ember életére gyakorolva hatást, elismeréseket kiérdemelve a rendőrségtől, a katonaságtól és még a szövetségi kormánytól is. A SMI sikertörténete az elmúlt hónapokban négy festői misszió megnyitásával folytatódott: Szlovákia kulturális fővárosának szívében, Kassán a fényűzés és az úri életstílus fővárosa mellett a Como-tó partjainál Olaszországban; Tajpej nyüzsgő központi Da-an körzetében és Németország történelmi csomópontjában, Ulm városában.

A vallás rekorddöntő évének testamentumaként, több mint 200 Erő-FSM-et ismertek el Észak- és Dél-Amerikából, Európából, Afrikából és Ausztrálázsiából, amiért legalább 100 embernek segítettek rákerülni a Hídra, illetve felfelé a Hídon a Teljes Szabadság felé. Sőt, a páratlan számú Erő-FSM-ek táborát két Elit FSM is erősítette, akik elismerést kaptak, amiért több mint 1000 embernek segítettek elindulni, illetve feljebb lépni a Hídon.

És ha mindez még nem lett volna elég, az est egy lenyűgöző befejezéssel ért véget, ugyanis betekintést nyerhettünk abba, hogy mit tartogat nekünk a jövő 2019 elején: egy új Haladó Szervezet nagyszabású megnyitóját, amely a Scientology haladó szellemi szintjeit szolgáltatja majd Afrika számára. A Kyalami-kastélyként ismert egyházi épület félúton található Pretoria és Johannesburg között. 9 hektáron terül el, és egy hagyományőrző zulu övezetre tekint le. Összességében a létesítmény egy teljesen új kontinentális Scientology központot képvisel, és egy vadonatúj szellemi szabadság reményét Afrika számára.

„Kezdjük hát 2019-et ezzel: egy országosan bejegyzett kastéllyal a régió legmagasabb dombjának tetején, ami beragyogja a civilizáció legendás bölcsőjét az afrikai kontinensen – mondta David Miscavige. De ebben a pillanatban, és függetlenül attól, hogy mi van készülőben, legyen ez az utolsó szavam az elmúlt 12 hónapra: A Scientology történetének legnagyszerűbb évét tudhatjuk magunk mögött.”