CLEARWATER, FLORIDA

ÖRÖKKÉ EMLÉKEZETES SZÜLETÉSNAPI ÜNNEPSÉG: 70 ORSZÁGBÓL ÉRKEZTEK A SCIENTOLOGISTOK, HOGY LERÓJÁK TISZTELETÜKET AZ ALAPÍTÓ, L. RON HUBBARD ELŐTT

2019. MÁRCIUS 13.

A vidám hétvégi ünnepségsorozat ezreket vonz a Scientology szellemi fővárosába, a floridai Clearwaterbe egy föld körüli időutazásra L. Ron Hubbard rendkívüli életének és hagyatékának elismeréseként.

Reflektorfények. Vörös szőnyegen érkezők. A pillanatot megörökítő fotósok. Többnyelvű izgatott fecsegés. Nyüzsgés és zsongás. Ezrek érkeztek 70 országból a Ruth Eckerd Hallba, a floriadi Clearwaterbe. Teljes pompában, estélyi ruhában és szmokingban álltak készen az ünneplésre. A hétvégi rendezvényt évente tartják a vallás Alapítója, L. Ron Hubbard (LRH) születésnapjának megünneplésére. Rengeteg ünnepelni valónk volt, kezdve egy történelmi jelentőségű megnyitóval, majd az Egyház bolygószintű sikerével, valamint egy rövid bepillantással a Scientology Network következő szezonjába. Mindezek hangsúlyozták a Scientology terjeszkedésének nagyságát.

David Miscavige üdvözli a résztvevőket az éves ünnepségen a Ruth Eckerd Hallban a floridai Clearwaterben. Rengeteg ünnepelni valónk volt, kezdve egy történelmi jelentőségű megnyitóval, majd az Egyház bolygószintű sikerével, valamint egy rövid bepillantással a Scientology Network következő szezonjába. Mindezek hangsúlyozták a Scientology terjeszkedésének nagyságát.

Az est egy virtuóz zenei előadással indult, ami táncra invitálta a résztvevőket, és azt jelezte, hogy ez a rendkívüli este igazi kaland lesz. Továbbá világszínvonalú bevezetésként szolgált a Scientology vallás egyházi vezetője, David Miscavige számára, aki hosszan tartó vastaps közepette lépett a színpadra.

„Üdvözlök mindenkit azon az estén, amikor elismerjük Alapítónkat. Nem mintha nem ismernétek őt, de mivel ez a formalitások estje, kezdjük az alapokkal. Az elmúlt évben új Ideális Orgok létrejöttét láthattátok minden földrajzi területen, új létesítményeket egész kontinensek számára, valamint csillagászati méretű bolygószintű terjesztést, nem is beszélve egy olyan 2019-ről, amire mindig emlékezni fogunk, még akkor is, ha épp csak most kezdődött el. Röviden, terjeszkedésünk mérete megdöbbentő, és mindez természetesen egy ember életéből és hagyatékából ered – L. Ron Hubbardéból.”

Ez az élet és hagyaték maradandó nyomott hagyott a világban. 1911. március 13-án született, és ahogy életrajzírója, Dan Sherman világossá tette bemutatójában, L. Ron Hubbard mindenkiben meglátta az emberiességet, akivel csak találkozott, és bánásmódja maradandó hatást gyakorolt rájuk. Dan Sherman egy öt évtizeden átívelő utazásra vitte a közönséget, hogy bemutasson néhány napot L. Ron Hubbard rendkívüli életéből olyan emberek videóinterjúival, akiket örökre megváltoztatott az LRH-val való találkozás.

A prezentáció 100 méter magasan indult a Közép-Nyugaton, ahol a 20 éves műrepülő „Villám” Hubbard megmutatta a helyi lakosoknak, köztük egy 9 éves repülőgépmodell-rajongónak, hogy mit is jelent a repülés. A kisfiú, ma már felnőttként visszaidézte, hogyan landolt egy legelőn a fiatal pilóta, és hogyan adott lehetőséget a sorakozó kíváncsi lakosoknak, hogy földjeik felett szárnyaljanak. Ez az alkalom olyan mély benyomást tett a város lakóira, hogy fél évszázaddal később „L. Ron Hubbard nap”-ként nevezték el azt a napot.

A következő helyszín, melyet Dan Sherman bemutatott, L. Ron Hubbard írói menedékhelye volt a washingtoni Port Orchard környékének dombtetőjén, ahol LRH a feketeláb indiánokról szóló első regényét írta. Ezután a közönség a feketeláb indiánok egy képviselőjének beszámolóját hallhatta, aki fiatalkorában találkozott L. Ron Hubbarddal cédrusborítású kabinjában, és akinek LRH a regényéről mesélt, „így a történet életre kelt”. Ahogy ő mondta: „Ez a nap örökre emlékezetes marad az életemben.”

Dan Sherman pillanatképei L. Ron Hubbard életéről és személyiségéről egy olyan úriember történetét is tartalmazták, akit gyerekkorában LRH kimentett a hurrikánból New Jersey-ben, és aki akkori beszélgetésük hatására a tudomány területén futott be karriert. Egy másik személy pedig visszaidézte, amikor tizenévesen pincérsegédként dolgozott egy gyorsétteremben, és életre szóló leckét kapott az oktatás fontosságáról egy nagylelkű ügyféltől, L. Ron Hubbardtól, aki pártfogásába vette őt, és akinek megfogadta a szavait. Dan Sherman Kalifornia 1980-as évekbeli „Aranyországában” fejezte be a bemutatóját egy fiatal nő elragadó interjújával, aki a Sears Roebuck-nál dolgozott értékesítőként, és miután válaszolt L. Ron Hubbard telefonjára, egy feledhetetlen délutánt töltött vele: „Nagy benyomást gyakorol rád, amikor egy ilyen figyelemre méltó személlyel találkozol.”

Ezután az est visszatért 2019-be, és egy díjátadó ceremóniával folytatódott a terjeszkedés megünneplésére. Több mint 40 évvel ezelőtt azt kérdezték LRH-tól, hogy mit kér a születésnapjára. A válasza az volt, hogy a Scientology orgok és missziók virágzásának ajándékát szeretné kapni a szellemi szabadság elérésének nevében. Az évek során ez egy nemzetközi játékká alakult, ahol a Scientology egyházak négy ligában versenyeznek a célvonalig. Az idei bajnokok mind rekord teljesítményt nyújtottak: a németországi Ulm Misszió, a Stuttgarti Scientology Egyház Németországban, az Egyesült Királyság Haladó és Saint Hill Szervezete, és az Európai Kontinentális Összekötő Iroda.

A fanfár és a lelkesedés előkészítette a terepet L. Ron Hubbard hagyatékának legjelentősebb elismerése számára. „Ezzel elérkeztünk a 2019-es Születésnapi Játék tetőpontjához. Bár már kétségtelenül hallottatok róla, és talán még láttátok is, eljött az idő, hogy számba vegyük a tényeket.”

David Miscavige ezután bemutatta az idei terjeszkedést megkoronázó eseményt, az első új Haladó Szervezet megnyitását 35 év óta. Egy fenséges kastély történelmi megnyitóját, ami a magasföld 9 hektárjára néz, és ami most először tette elérhetővé a Scientology haladó szellemi szintjeit Afrikában. Ezáltal megvalósult az álom, amiről L. Ron Hubbard beszélt több mint 50 évvel ezelőtt. A prezentáció egy sor nagyszabású rendezvényt tartalmazott, többek között a csodálatos megnyitóünnepséget, melyet országos méltóságok csak így éltettek: „Egy új nap virrad szeretett Afrikánkra”, valamint törzsi vezetők egy monumentális összejövetelét. Néhány nappal a megnyitó után a kastély otthont adott a „Trónok csúcstalálkozójának”, melyen öt afrikai ország 14 uralkodója vett részt. A rendezvény tiszteletbeli vendége III. Sába királynő volt, az afrikai királyságok uralkodónője, aki elismerte L. Ron Hubbardot, amiért megtalálta „az eszközt, amivel egyesíthetünk minden királyságot Afrika bölcsőjéből.”

Majd minden szem az óriás TV-képernyőre szegeződött egy izgalmas és szórakoztató bemutató erejéig, melynek középpontjában egy mindent megváltoztató terület, a televízió állt. Mindössze 12 hónappal ezelőtt a vallás elindította a Scientology Network-öt, mellyel az egész világhoz eljuttatjuk a Scientology cenzúrázatlan és bátor hangját, történetét és üzenetét, amihez semmi sem fogható a televízióban. Erre az iparág is felfigyelt, és több mint 30 díjjal ismerte el a csatornát a kiemelkedő műsorokért, melyek közül a legújabb 5 L. Ron Hubbardot illette az L. Ron Hubbard önéletrajzi sorozatért, az  L. Ron Hubbard: in His Own Voice és az  L. Ron Hubbard: Library Presents műsorokért, melyek LRH korszakalkotó írásait filmesítik meg. David Miscavige minden jelenlévő figyelmét magával ragadta egy audiovizuális bemutatóval a Scientology Network elkövetkező második évéről.

A látványos születésnapi ünnepség végén felbukkant egy hatalmas torta, a boldog tömeg pedig átvonult a Flag Szárazföldi Bázisra, ahol az egész hétvége ünnepi hangulatban telt. A Fort Harrison műemléképület, az Oak Cove és a Sandcastle szállodák mind megteltek az idelátogató Scientologistokkal, akik eleltervezett vagy rögtönzött összejöveteleken vettek részt a Flag szeminárium-, illetve konferenciaközpontjaiban.

Az ünnepség csúcspontja az éves Flag Patrónusbál volt, a Scientologistok Nemzetközi Szövetségének (IAS) gálája, ahol azokat nyugtázták, akiknek az erőfeszítései támogatják a Scientology humanitárius kezdeményezéseit, melyek révén milliók részesülnek segítségben világszerte.

A hétvégét átjárta az ünnepi érzés és az L. Ron Hubbard által inspirált közös remény érzése, hogy az emberiség fel tudja ismerni veleszületett nagyságát, és valóra tudja váltani régóta áhított álmait. David Miscavige így foglalta össze e kollektív érzést:

„LRH azt mondja, hogy csak annyira élünk, amennyire ragaszkodunk az álmainkhoz.

És bár nem tudjuk ezeket az álmokat egy pillanat alatt megvalósítani, rendelkezünk a technológiával, hogy végül valóra váltsuk azokat.

Sőt, rendelkezünk az eszközökkel, hogy beteljesítsük a szellemi lények álmát, a teljes szellemi szabadságot, ami egyszerre a kezdet és a vég.”

Ezzel véget ért a 108. születésnapi ünnepség, és elkezdődött a következő 12 hónapnyi inspiráció. És mivel L. Ron Hubbard hatása és befolyása egyre nő, az elkövetkező év rendkívüli sikereket és kalandokat tartogat.