DAVID MISCAVIGE:

EGY 21. SZÁZADI VALLÁS
A MULTIMÉDIA KORÁBAN

A Szcientológia egy valóban 21. századi vallás, ezért felhasználja az új évezred technológiáját, hogy véghezvigye vallási küldetését. Ennek érdekében az Egyház belépett a multimédia korába azáltal, hogy a Golden Era Productions nevű egységében csúcstechnológiát alkalmazó film- és hangstúdiókat hozott létre. A Dél-Kaliforniában található, 200 hektáros területen fekvő Golden Era Productions az egész Szcientológia vallás nemzetközi terjesztési központja; itt készítik az összes filmet, videót, televíziós és internetes anyagot, valamint a nemzetközi rendezvények anyagait.

A Golden Era Productions munkatársai itt állítják elő azokat az audiovizuális információs és képzési anyagokat, amelyeket a Szcientológia egyházak használnak, valamint azokat a filmeket és társadalmi célú hirdetéseket, amelyek az Egyház által támogatott társadalomjobbító tevékenységekről és humanitárius kezdeményezésekről szólnak.

A Golden Era Productions legfontosabb része a 7500 négyzetméteres filmstúdió. A stúdió fő épülete több mint három emelet belmagasságú, és két futballpályányi alapterületű.

A Golden Era Productionsnél forgatott audiovizuális vallási anyagok utómunkálatait csúcstechnológiát képviselő létesítményekben végzik (többek között hat teljesen digitális szerkesztőhelyiségben), a szükséges digitális effektusokat pedig a Golden Era különleges effektusokkal foglalkozó alosztálya állítja elő több mint 500 számítógép segítségével, amelyek összesített teljesítménye 6360 milliárd számítás másodpercenként.

Ezenfelül minden vallási film és videó zenéjét házon belül, a Golden Era hangstúdióiban veszik fel és keverik. A hangfelvevő részleg helyiségeit úgy tervezték meg, hogy megfeleljen minden termelési igénynek: van egy 84 sávos stúdiójuk, ahová egy nagyzenekar is befér, valamint egy 112 sávos, 5.1-es surround mozihangot keverő stúdiójuk is.

A Golden Era Productions felelős a Dianetikáról és a Szcientológiáról tartott összes L. Ron Hubbard előadás előállításáért is. Ezekben a stúdiókban egyedi visszhangkamrák találhatóak, amelyek a Golden Era igényei szerint épültek. Ezeket L. Ron Hubbard hangfelvételeinek helyreállítására és reprodukálására használják.

Emellett egy egész épületet szenteltek annak, hogy felvegyék a vallás Írásainak és más anyagainak fordításait. Ebben az épületben digitális stúdiók sora működik a nap 24 órájában. Itt veszik fel a különböző nemzetiségű szinkronhangok L. Ron Hubbard 15 nyelvre lefordított Dianetika és Szcientológia előadásait.

A filmek helyreállításának és állagmegőrzésének csúcstechnológiája

Az elmúlt évtizedben helyreállították és kiadták L. Ron Hubbard néhány filmre vett előadását és egy vele készült exkluzív interjút. Először a Clearing kongresszus filmjeit állították helyre. Ezt a hat előadást L. Ron Hubbard 1958-ban tartotta Washingtonban. A következő anyagot 2006-ban adták ki: ez az L. Ron Hubbarddal készített egyetlen filmre vett interjú, a Bevezetés a Szcientológiába volt, amelyet 1966-ban vettek fel Rhodesiában (ma Zimbabwe). A legutóbbi film végleges helyreállítása 2008-ban fejeződött be – ez volt az Osztályozás és fokozatok film, amely 1965-ben készült a Szcientológia akkori központjában, az angliai Sussex megyében.

Ezeknek a filmeknek az állapota a felvételüket követő évtizedek során jelentősen romlott. David Miscavige kezdeményezte azt a projektet, amelynek célja a filmek teljes helyreállítása és megőrzése volt, és amelyen egy 70 fős csapat dolgozott a Golden Era Productions filmlaboratóriumában. Az eredeti negatívok összesen több mint 620 000 képkockáját digitálisan beszkennelték, számítógépes eszközökkel aprólékosan megtisztították és teljesen helyreállították. Az eredmény: a szcientológusok és a nagyközönség mostantól kezdve kiváló minőségben élvezheti ezeket a nagy jelentőségű előadásokat és az L. Ron Hubbarddal készült exkluzív interjút.