DAVID MISCAVIGE:

GLOBÁLIS TÁRSADALOMJOBBÍTÓ KAMPÁNYOK

Felelősségvállalás a társadalmi problémákért – változás előidézése az Egyház által finanszírozott programokkal

„Nem szükséges elmagyaráznom, mivel van a baj. Magad is körülnézhetsz, és láthatod a különféle állapotokat, amelyek mind a romlás jelei és a fájdalom forrásai. Tudod, hogy ennek nem kellene így lennie.”– L. Ron Hubbard

Tagadhatatlan, hogy a kábítószer-fogyasztás, az írástudatlanság és az erkölcsi hanyatlás – nem is szólva a természeti és mesterséges katasztrófákról – az egész bolygón pusztítást és szenvedést okoz. Ezek a katasztrófák azzal fenyegetnek, hogy szétzilálják a társadalom szerkezetét, és a világ számos részén már helyrehozhatatlan károkat okoztak.

Ahhoz, hogy meg tudjunk birkózni ezekkel a gyakorlatilag apokaliptikus helyzetekkel, szembetűnően hiányoznak a hatékony megoldások. L. Ron Hubbard éppen ezért több évtizedes, az elme és a lélek feltárására folytatott kutatása során olyan módszereket is kifejlesztett, amelyekkel fel lehet lépni a világunkat fenyegető válságok ellen.

A szcientológusok annak érdekében, hogy ezekkel változást idézhessenek elő, állandó központokat finanszíroznak, amelyekből exportálják e módszereket, és széles körű mozgalmakat indítanak el az erkölcsösség, az írni-olvasni tudás, a drogmegelőzés és a drogrehabilitáció nevében.

A Szcientológia átfogó humanitárius céljának megvalósítására David Miscavige olyan stratégiát alakított ki, amely az Egyházat a multimédia korába emelte, hogy könnyen hozzáférhető, könnyen érthető és gyorsan terjeszthető eszközöket biztosítson a tudatosság növelésére, valamint milliók oktatására és aktivizálására.

Ennek eredményét látjuk a Szcientológia Egyház egyedülálló társadalomjobbító és humanitárius programjaiban. Ezek a programok egészen különlegesek, kétségbevonhatatlanul a lehető legmodernebbek, és ami a legfontosabb: hatékonyak.

A következőkben röviden áttekintjük a Szcientológia vallás globális kampányait, és bemutatjuk, milyen eredményeket értek el eddig.  Ezek mind kézzelfoghatóan mutatják, mit eredményezhet az, ha valaki azáltal nyújt segítő kezet másoknak, hogy valóra váltja az Alapító által megálmodott és rábízott jövőt, és akit ebben az általa vezetett vallási mozgalom teljes körűen támogat.