EMBERI JOGOK:
TOLERANCIÁRA ÉS BÉKÉRE NEVELÉS

L. Ron Hubbard hangsúlyozottan arra intette az országok kormányait, hogy támogassák az alapvető emberi jogokat, továbbá tartsák be és juttassák érvényre az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 cikkét. David Miscavige tisztában volt ezzel, és ezért kezdeményezte a Szcientológia Egyház emberi jogi kampányának elindítását.

A Szcientológia hitvallásának központi eleme az a meggyőződés, hogy minden embert elidegeníthetetlen jogok illetnek meg. A szcientológusok ezért állnak ki több mint 50 éve az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának alapelvei mellett.

Ma a Szcientológia Egyház finanszírozza a világ legnagyobb olyan nemkormányzati kampányát, amely az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát teszi ismertté az egész világon.

Az Egyház emberi jogi programja csoportokat és tevékenységeket támogat, valamint 93 országban biztosít emberi jogi anyagokat egyéneknek, csoportoknak és kormányszerveknek. Ebbe beletartoznak a következők:

  • Mik az emberi jogok? füzetek és társadalmi célú hirdetések, amelyek közérthető módon ismertetik meg a fiatalokkal és a felnőttekkel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 30 cikkét.
  • Tanulási útmutató, foglalkoztató füzet és a tanteremben használható oktatócsomag – ezek hatékony eszközök a tanárok, emberi jogi csoportok és a kormányok számára ahhoz, hogy megismertessék a fiatalokat és a felnőtteket az emberi jogaikkal.
  • Az emberi jogok története dokumentumfilm, amely kiegészíti a társadalmi célú hirdetéseket, a füzeteket és a tanári anyagokat. Ez egy újabb eszköz, amely segít annak megvalósításában, hogy mindenhol ismerjék és tiszteletben tartsák az emberi jogokat.