DAVID MISCAVIGE:
A TERJESZKEDÉS KORSZAKÁNAK ÉLÉN

A Szcientológia, azáltal, hogy egyházak egy új fajtáját nyitotta meg, az elmúlt öt év alatt megduplázta a méretét.

A Dianetika- és a Szcientológia-szolgáltatások iránti hatalmas igény kielégítésére David Miscavige a 21. század technológiai előrelépéseit felhasználva elindította az „ideális org” (az angol organization, azaz „szervezet” rövidítéséből) stratégiát, hogy minden Szcientológia-egyházat ideális egyházzá alakítson, és megvalósítsa azt a célt, amelyet L. Ron Hubbard kitűzött a szcientológusoknak: hogy egy napon olyan egyházak jöjjenek létre, amelyek a Szcientológia-technológia megtestesülései, és amelyek minden lénynek segítenek elérni a szellemi szabadságot.

Az ideális org olyan egyház, amely úgy van kialakítva, hogy a Szcientológia vallás szolgáltatásainak teljes körét nyújthassa a híveknek és a közösségnek. Az „ideális” fogalma kiterjed mind a fizikai létesítményekre, mind a hívőknek és a közösségnek nyújtott szolgáltatásokra. Ezekben az egyházakban hatalmas közönséginformációs kiállítások mutatják be a Dianetikát és a Szcientológiát; L. Ron Hubbardot, az Alapítót; valamint az egyház társadalomjobbító és segítségnyújtási programjait.

A vallási szolgáltatásokat a zavarásmentes és esztétikus tanfolyamtermekben és a lelki tanácsadó szobákban nyújtják. Könyvtárak, könyvesboltok, film- és szemináriumi termek, valamint egy impozáns kápolna is található benne, amely a vasárnapi szertartásoknak, esküvőknek, névadó szertartásoknak és egyéb eseményeknek ad helyet.

2003 óta több mint ötven ideális egyház jött létre a világon, többek között azok, amelyek a világ kulturális fővárosaiban találhatók – a Spanyol Nemzeti Szcientológia Egyház Madrid művésznegyedében; a New York-i Szcientológia Egyház közvetlenül a Times Square mellett; a San Franciscó-i Szcientológia Egyház egy gyönyörűen helyreállított műemlék épületben található; a Londoni Szcientológia Egyház Angliában, a város központjában található; a Berlini Szcientológia Egyház Németországban, nem messze a Brandenburgi kaputól; és a Moszkvai Szcientológia Egyház Oroszországban, a Kreml és a Vörös tér közelében található. Harminc új egyház nyílt csupán 2009 óta.

Az új ideális Szcientológia-egyházak:

További 60 egyház van a tervezési, illetve építési fázisban – többek között összesen több mint 23 000 négyzetméternyi terület építés alatt.

Ezek a Szcientológia ideális egyházai, amelyek úgy lettek megtervezve, hogy millióknak mutassák be a Szcientológia bölcsességét a világ minden táján.